Blog Our World

10 tips om je eigen bedrijf te starten zonder geld

Een eigen bedrijf is een droom die velen van ons hebben. Het is echter niet voor iedereen altijd mogelijk om meteen aan de slag te gaan en geld in te zetten voor u bedrijf. Echter, vrees niet, een eigen bedrijf starten zonder geld is mogelijk! Dit blog behandeld een aantal belangrijke tips om u voor te bereiden op het ondernemen met weinig geld. Soms is het simpel gezegd gewoon creatief denken en op zoek gaan naar andere manieren om uw bedrijf toch op te zetten.

 

1. Creativiteit is key

Als u geen geld heeft om uw bedrijf op te zetten, dan is het belangrijk dat u creatief bent. Probeer out-of-the-box te denken en kijk wat voor alternatieve manieren er zijn om aan de slag te gaan in hetzelfde vakgebied. Denk aan het ruilen van uw diensten of producten met andere ondernemers. Of een ander voorbeeld is het opzetten van een online bedrijf of website. De kosten zijn erg laag en dit kunt u al doen door een website of blog te maken en hier relevante content op te plaatsen. Op deze manier kunt u uzelf al laten zien als een deskundige in uw vakgebied en klanten aantrekken.

 

2. Franchising

Een van de beste manieren om een eigen bedrijf op te zetten, is door middel van franchising. Een franchise bedrijf heeft het voordeel dat het al een naam en reputatie heeft opgebouwd. En in sommige gevallen geeft een franchisegever een ondernemer direct de kans om meteen aan de slag te gaan met een lucratieve financiële constructie.

 

Wat is franchising?

Een franchise is een bedrijfscontract waarin de eigenaar van een formule (de franchisegever) toestemming geeft aan een ander bedrijf (de franchisenemer). De franchisegever geeft toestemming aan de franchisenemer om de naam, product of dienst te gebruiken en zo kan de franchisenemer zelfstandig ondernemer worden. Een voorwaarde is wel dat deze formule al bekend is in de markt.  Eén van de grootste voordelen van het opzetten van uw bedrijf via een franchise is dat u al direct over bepaalde middelen beschikt, denk aan een goed uitgewerkte marketingcampagne of een professioneel trainingsprogramma. Een ander groot voordeel is dat het risico op faillissement aanzienlijk verkleind wordt. Dit komt doordat de kans veel kleiner is dat u tegen problemen aanloopt waar u als onervaren ondernemer niet mee om weet te gaan.

 

Waarom kiezen mensen voor een franchise in plaats van zelf een bedrijf op te zetten?

Eigenlijk is het heel simpel. Een bedrijf starten is erg risicovol en gaat gepaard met veel onzekerheden. Wanneer u ervoor kiest om een franchise te nemen, weet u precies wat u kunt verwachten. Een groot voordeel van franchising is dat het al bekend is in de markt, waardoor u minder moeite hoeft te doen om uw bedrijf bekend te maken. Een ander groot voordeel is dat de kans op faillissement aanzienlijk verkleind wordt. Dit komt doordat u als franchisenemer gebruikmaakt van een succesvol concept en hierdoor minder kans loopt op problemen waarmee u als onervaren ondernemer niet weet om te gaan.

 

Franchise starten met Autolakherstel.nl

Als u nog geen bedrijfsidee heeft of toevallig een succesvol bedrijf wilt opzetten in klein schadeherstel voor auto’s, dan kunt u wellicht denken aan franchising met Autolakherstel.nl. Bij het opzetten van een franchise met Autolakherstel.nl krijgt u een technisch trainingsprogramma, assistentie bij de lancering en deskundige verkoop- en marketingstrategie advies, we begeleiden elke stap. Autolakherstel.nl is dé specialist in kleine autoreparaties zoals deukjes, krassen of sterretjes in de lak.

 

Kan dat ook zonder (veel) geld?

Jazeker! Een Autolakherstel.nl franchise is uitermate geschikt voor ondernemers zonder (veel) geld. Wij hebben een aantal financieringsmogelijkheden beschikbaar waardoor u snel van start kan met uw bedrijf.

Wilt u meer weten over franchising bij Autolakherstel.nl? Neem dan contact met ons op of vraag direct een informatiepakket aan.

 

3. Investeerders

Een andere optie is om investeerders te zoeken die bereid zijn om in uw bedrijf te investeren. Dit kan u helpen met het startkapitaal dat u nodig heeft voor uw bedrijf. Het is wel belangrijk om een financieel plan te maken waarin u precies aangeeft waarvoor u het geld wilt gebruiken. Dit maakt het voor de investeerder makkelijker om te beslissen of hij of zij in uw bedrijf wil investeren. Een ander voordeel van het zoeken naar investeerders is dat u minder snel failliet gaat. Dit komt doordat de investeerders een financieel belang hebben in uw bedrijf en er dus alles aan zullen doen om ervoor te zorgen dat uw bedrijf succesvol wordt. U krijgt er dus automatisch een adviseur bij.

 

4. Sluit een lening af

Een andere mogelijkheid is om een ​​lening af te sluiten bij de bank. Echter, moet u hier wel voorzichtig mee zijn. Een lening is namelijk geld dat u terug moet betalen met rente. Een voordeel van dit is dat u niet hoeft te zoeken naar investeerders en u misschien niet hoeft in te leveren op uw aandelen in het bedrijf. Een nadeel is echter dat u wel verplicht bent om dit geld terug te betalen. Het is dus belangrijk dat u goed nadenkt of u het bedrag wel kunt missen alvorens u een lening afsluit.

 

Soorten bankleningen voor ondernemers

Als ondernemer kunt u terecht bij de bank voor verschillende soorten leningen. Een van de bekendste is de zakelijke lening. Een andere optie is een persoonlijke lening, maar dit is minder aantrekkelijk omdat de rente hier vaak hoger ligt. Een derde mogelijkheid is een microkrediet, dit is een kleinere lening die speciaal voor ondernemers is bedoeld. Een microkrediet heeft over het algemeen een looptijd van maximaal 5 jaar en een rentepercentage van ongeveer 10%.

 

Wat zijn de voorwaarden voor een banklening?

De voorwaarden voor een banklening verschillen per bank, maar over het algemeen geldt dat u als ondernemer minimaal 1 jaar in bedrijf moet zijn. Daarnaast moet u aantonen dat uw bedrijf winstgevend is of in ieder geval potentie heeft om winst te maken. Een andere voorwaarde is dat u met een businessplan moet kunnen laten zien waarin precies staat hoe u van plan bent om het geleende geld te gebruiken. Tot slot, moet u ook aantonen dat u het bedrag wel kunt missen en dus terug kunt betalen.

 

5. Gebruik meer onlinekanalen: social-media en crowdfunding

Een andere optie is om gebruik te maken van social media. Social media kan een krachtige tool zijn voor het opzetten en promoten van uw bedrijf en het alvast opbouwen van een publiek in het vakgebied waar u wilt opereren. Het is echter belangrijk dat u weet hoe u social media in kunt zetten. Daarbij, met een toegewijd publiek, kunt u ook een inzamelingsactie starten.

Crowdfunding is een andere manier om geld in te zamelen voor uw bedrijf. Via internet kunt u op verschillende websites geld inzamelen van mensen die bereid zijn om in uw bedrijf te investeren. Een voordeel hiervan is dat het geld snel binnen is en u niet verplicht bent om dit terug te betalen. Echter, is het belangrijk dat u weet hoe crowdfunding werkt en welke risico’s er aan verbonden zijn. Er zijn namelijk verschillende soorten crowdfunding, waaronder donatie-based crowdfunding, reward-based crowdfunding en equity-based crowdfunding. Voor elk van deze soorten gelden weer andere voorwaarden.

 

6. Investeer in uzelf en leer nieuwe skills

Door te leren, hoeft u misschien geen dure werknemer in te huren zoals bijvoorbeeld een accountant en kunt u hierdoor grote kosten besparen. Een van de beste manieren om dit te doen, is door online cursussen te volgen of boeken over ondernemerschap of een bepaald vakgebied te lezen. Zo kunt u nieuwe skills leren en uzelf verbeteren als ondernemer. Dit zal op termijn ook helpen bij het nemen van betere beslissingen voor uw bedrijf. Een groot voordeel van investeren in uzelf, is dat het geld dat u uitspaart door nieuwe skills te leren u weer kunt investeren in uw bedrijf.

 

7. Doe onderzoek en bespaar in kosten

Door vooraf goed inzicht te hebben, kunt u geld besparen en goedkopere koopjes vinden voor bepaalde problemen en zo in kosten besparen. Een manier om dit te doen is door online onderzoek te doen of door mensen in uw netwerk te vragen naar ervaringen die zij hebben. Een andere mogelijkheid is om bijvoorbeeld volledig marktonderzoek uit te voeren, maar dit kan wel wat duurder uitvallen. Echter, is goed en grondig onderzoek belangrijk als u geld wilt besparen op de lange termijn.

 

Wist u bijvoorbeeld dat?

Een andere manier om geld te besparen bij het opzetten van u bedrijf, is door gebruik te maken van goedkope of gratis hosting. Er zijn veel goede en betaalbare hosting providers beschikbaar die u kunt gebruiken voor het hosten van uw bedrijfswebsite.

Of,

Een methode om geld te besparen bij het opzetten van uw bedrijf, is door gebruik te maken van opensourcesoftware of gratis software en tools. Er zijn veel goede en gratis programma’s en tools beschikbaar die u kunt gebruiken voor het opzetten van uw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan WordPress, dit is een opensource website CMS-systeem dat het merendeel van de ondernemers in Nederland gebruikt!

 

8. Zorg voor een goede website en online vindbaarheid

U kunt al relatief goedkoop een website maken, hosten en ontwikkelen. Echter, is het niet alleen belangrijk dat u een website heeft, maar ook dat deze goed wordt gevonden door zoekmachines. Dit kunt u doen door een goede en relevante website te maken voor uw gebruikers. Het hoger scoren in de zoekmachines kan wat tijd kosten, echter is het helemaal gratis! Een manier om hoog in de zoekresultaten te komen is door SEO (Search Engine Optimization) toe te passen. Dit betekent dat u bepaalde zoekwoorden gebruikt die veel gezocht worden in de zoekmachines, zodat uw website hoger in de resultaten komt te staan.

Een andere optie om beter vindbaar te worden is het gebruik van advertenties op social media of Google AdWords. Dit kan wel weer wat duurder uitvallen, maar is een snellere manier om beter vindbaar te worden.

 

9. Zorg dat uw product of dienst uniek is

Een andere tip is om ervoor te zorgen dat u een uniek product of dienst aanbiedt. Dit kan helpen bij het onderscheiden van uw bedrijf van de concurrentie. Een manier om dit te doen is door ervoor te zorgen dat u een hogere kwaliteit biedt dan de concurrentie. Een andere mogelijkheid is door unieke en innovatieve producten of diensten aan te bieden die nog niet op de markt beschikbaar zijn. Echter, is het ook belangrijk dat u erachter komt wat uw gebruikers willen en waarmee u hen kunt helpen. Alleen als u weet wat uw gebruikers nodig hebben, kunt u hier ook echt mee helpen!

 

10. Zoek een partner

Als u geld wilt besparen bij het opzetten van een bedrijf, kunt u ook overwegen om een partner te zoeken. Een partner kan helpen met het delen van de kosten en het nemen van beslissingen. Echter, is het belangrijk dat u wel eerst goed onderzoek doet voordat u een partner aan gaat nemen. Dit is om ervoor te zorgen dat u de juiste partner kiest die bij uw bedrijf past.

—–

Dit waren 10 tips om u eigen bedrijf te starten zonder geld. Als u op zoek bent naar een manier om uw bedrijf snel op te zetten, dan is franchising een goede optie. Kijk onze website voor meer informatie over franchising neem vrijblijvend contact op voor informatie of een kop koffie.

 

Conclusie

Er zijn vele manieren om te starten met uw eigen bedrijf, maar niet alle manieren kosten geld. Als u slim bent en vooruitdenkt, kunt u al heel ver komen met een klein budget. Als u bedenkt dat een eigen bedrijf opzetten wel heel wat voordelen met zich meebrengt, is het duidelijk dat het uiteindelijk de moeite waard is. Een eigen bedrijf geeft namelijk vooral veel voldoening en energie. Wees dus creatief en denk oplossingsgericht. U kunt via verschillende wegen een manier vinden om toch geld bij elkaar te krijgen of de tijd investeren om iets zelf te doen en uit te voeren. Waar een wil is is een weg en niets is onmogelijk. Wij wensen u dan ook heel veel succes met het opzetten van uw eigen bedrijf!

    Offerte

    Vraag hieronder uw offerte aan:

    Volgende