wat is spotrepair

Blog Our World

Wat is spotrepair?

Een kras of deuk op uw auto kan een enorme domper zijn. Wanneer uw auto om welke reden dan ook beschadigd raakt, heeft reparatie meestal een hoge prioriteit. Repareren van uw auto zorgt er niet enkel voor dat de esthetiek van de auto in tact blijft, maar ook voor bescherming tegen toekomstige schade (door ervoor te zorgen dat het beschadigde gebied niet verder beschadigd). Voor plaatselijk herstel van autoschade is spotrepair ideaal.

Spotrepair is het herstellen van autoschade met behulp van speciaal gereedschap, verf en materialen op een plaatselijk beschadigd gebied. Een van de voordelen van spotrepair is dat niet het gehele paneel van de auto verwijdert dient te worden of opnieuw gespoten dient te worden. Door de nieuwste technologie en een fantastisch proces te combineren stelt spotrepair ons in staat om enkel het beschadigde gebied te herstellen.

Voor de opkomst van spotrepair moesten beschadigde auto’s voor relatief kleine schade veelal naar carrosseriewerkplaatsen worden gebracht. Herstellen van schade kon dagen of zelfs weken duren. Dankzij technologische vooruitgang in autoschadeherstel-processen kan uw beschadigde auto binnen een paar uur worden gerepareerd, in plaats van een aantal dagen. Een voordeel is dat dit de reparatiekosten fors verlaagt in vergelijking met de kosten van traditionele autoschadeherstelbedrijven.

Waarom kiezen voor spotrepair?

Het grootste voordeel met spotrepair is dat u niet uw auto naar de garage hoeft te brengen, dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Met conventionele methodieken dient vaak voor de simpelste kras of deuk het gehele paneel van de auto vervangen of gespoten te worden. Met spotrepair is het mogelijk om enkel het gebied rondom de beschadiging aan te pakken.

Ondanks de lagere kosten doet spotrepair absoluut niet onder voor conventionele technieken op gebied van kwaliteit. Enkel is spotrepair aanzienlijk goedkoper en vele malen sneller. U bent minder lang uw auto kwijt en kan snel weer de weg op.

Vanuit Autolakherstel.nl hebben we door heel het land specialisten zitten waar u terecht kan met autoschade, zoals lakschade of bumperschade. We kunnen in een mum van tijd uw autoschade herstellen middels de spotrepair methode.

Wat kan spotrepair repareren?

Van krassen op de lak tot aan deuken in de bumper. Spotrepair kan worden ingezet voor een groot aantal soorten van autoschade. Met spotrepair zorgen we voor een snelle, foutloze reparatie van lak- en autoschade.

Soorten autoschade die met spotrepair te herstellen zijn:

 • Krassen op de auto
 • Uitdeuken van kleine deuken
 • Bumperschade
 • Reparatie/herstellen van lichtmetalen velgen
 • interieur en autobekleding herstellen

Hoe werkt spotrepair?

De spotrepair-reparatie is afhankelijk van het soort schade aan uw auto. Als bijvoorbeeld de lak van uw auto beschadigd of gedeukt is, is plamuren en opnieuw spuiten vereist.

Heeft uw auto een kleine deuk, maar is de lak zelf niet beschadigd, dan kan Paintless Dent Removal (PDR) een uitkomst bieden. Bij dit proces wordt voorzichtig de deuk verwijdert, zonder gebruik te maken van verf of plamuur.

De kleur voor de spotrepair stemt de Autolakherstel.nl-specialist af op de lak van uw voertuig. Het is dus niet nodig om het hele voertuig opnieuw te spuiten, wat erg duur kan zijn. Elke auto heeft een kleurcode waaraan de specialist weet welke verfformule hij moet mengen. Daarnaast bestaan er spectrofotometers die een bijpassende formule creëren, zelfs wanneer de originele verf is vervaagd door schade door de zon. Met deze technieken kunnen onze Autolakherstel.nl specialisten zorgen voor een schitterende afwerking.

Voordelen van spotrepair

Wat zijn de voordelen van spotrepair van Autolakherstel.nl?

Zoals duidelijk moge zijn biedt spotrepair een aantal voordelen ten opzichte van conventionele methoden. Hieronder een opsomming van de belangrijkste redenen om voor spotrepair te kiezen voor uw auto.

 • Effectieve én efficiënte reparatie: het merendeel van de reparaties is uit te voeren binnen enkele uren door onze reparatiespecialisten van Autolakherstel.nl.
 • Uitstekende service: Autolakherstel.nl reparatiespecialisten kunnen bij u thuis of op de werkplaats de schade moeiteloos herstellen.
 • Kostenbesparing: spotrepair prijzen zijn vele malen lager dan traditionele autoherstel kosten. Dit komt mede doordat niet het gehele paneel verwijdert of gespoten dient te worden, maar enkel het gebied rondom de beschadiging. Hierdoor bespaart u zowel tijd als geld.
 • Maximaliseren van restwaarde: als u uw auto wilt verkopen betaalt spotrepair zich veelal eenvoudig terug doordat u een hogere prijs kan vragen.
 • Perfect kleurafstemming: onze specialisten kunnen elke gewenste kleur matchen.
 • Volledig gegarandeerde reparatie: we hebben zoveel vertrouwen in onze reparaties dat ze een levenslange garantie krijgen.
 • Hoge standaard: Autolakherstel.nl-specialisten worden regelmatig beoordeeld door middel van voortdurende accreditatie en ontwikkeling van vaardigheden.

Waarom kiezen voor spotrepair van Autolakherstel.nl?

Autolakherstel.nl is de grondlegger van de spotrepair-technologie (SMART-reparatietechnologie) en heeft meer dan 25 jaar ervaring. Met onze experts, verspreid over het hele land, is uw lokale Autolakherstel.nl-specialist nooit ver weg. Wij staan voor u klaar als uw auto een onverwachte kras of deuk oploopt en u deze snel wilt laten repareren.

Spotrepair kan worden toegepast om kleine deuken te herstellen, lakschade te repareren en lichtmetalen velgen te herstellen.

Bent u op zoek naar een professionele spotrepair-specialist? Vraag dan uw gratis offerte aan door het formulier in te vullen.

  Offerte

  Vraag hieronder uw offerte aan:

  Volgende