Blog Our World

Auto schade herstel: hoe gaat het in zijn werk?

Heeft u autoschade? Laat de auto schade snel en kostenefficiënt herstellen bij onze Autolakherstel.nl autoschadeherstel specialisten. Wij zorgen voor uitstekend herstel van autoschade, met volledige garantie.

Het herstellen van autoschade is helemaal van belang als u van plan bent uw auto te verkopen of in te ruilen. Daarnaast is het herstellen van schade aan uw auto van belang om verergering van de schade te voorkomen, bijvoorbeeld door weersomstandigheden of corrosief strooizout.

Zelfs kleine autoschade is belangrijk om te laten controleren door een vakman, zodat u zeker weet dat de schade niet kan verergeren en een aanvankelijk kleine reparatie uitmondt in een dure reparatie.

U kunt bij Autolakherstel.nl terecht voor deze soorten autoschade herstel:

Autoschade herstel

Wilt u autoschade laten herstellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte op voor het herstellen van de schade aan uw auto. Wij helpen u graag om uw auto weer zo goed als nieuw te maken.

Kosten autoschade

Voordat we een passende offerte kunnen bieden is een kleine inventarisatie van de schade aan uw auto nodig. U kunt tijdens het opvragen van een vrijblijvende offerte een aantal foto’s toevoegen, zodat we een duidelijk beeld krijgen van de opgelopen schade en een passende offerte kunnen opstellen.

De omvang, diepte en locatie van de schade aan uw auto is mede bepalend voor de kosten. Ook kan recent opgelopen schade veelal makkelijker worden gerepareerd dan schade die al langer aanwezig is. Bij lakschade kan bijvoorbeeld roest optreden, waardoor de autoschade verergert en het meer tijd in beslag zal nemen om alle schade te herstellen. Schroom dus niet om contact op te nemen voor een vrijblijvende offerte bij de eerste tekenen van autoschade.

Auto schade herstel: hoe werkt het?

Autolak schade kan worden hersteld op de hieronder beschreven manier. Na de lakschade reparatie ziet uw auto er weer als nieuw uit.

 1. Vraag uw vrijblijvende offerte aan.

Als uw auto schade heeft opgelopen is het van belang om een professionele autoschadespecialist te laten kijken naar de opgelopen schade (dit kan ook digitaal, middels het toesturen van foto’s). U ontvangt een vrijblijvende offerte en, indien akkoord, gaan we aan de slag.

 1. Kleurcode identificeren

De tweede stap in het proces is het identificeren van de unieke kleurcode van uw auto. Dit maakt het mogelijk om de autolak exact af te stemmen op de originele lak, zodat geen kleurverschillen te zien zijn na de reparatie. Onze specialisten gebruiken hiervoor spectrofotometers, zodat we u kunnen garanderen dat de kleur exact aansluit bij de originele lak.

autokleur identificeren

 1. Verf mengen

Met gespecialiseerde software gaan we de exacte samenstelling van de lak maken. Gram voor gram geven we aan hoe de kleur moet worden nagebootst met behulp van een ruim assortiment aan verschillende kleurtinten. Zo bent u ervan verzekert dat we exact de originele kleur kunnen namaken.

autokleur mengen

 1. Beschadigingen schoonmaken

Vervolgens zullen we het beschadigde gebied schoonmaken en afdrogen, om ervoor te zorgen dat er geen mogelijk verontreinigende stoffen blijven zitten.

 1. Afplakken omliggend gebied

Daarna plakken we de delen naast het beschadigde gedeelte af. Hiermee voorkomen we dat deze delen worden overgespoten.

auto afplakken tegen overspray

 1. Schuren

De volgende stap bestaat uit het opschuren van het beschadigde gebied. Hierdoor worden de verflagen en primer zichtbaar. We gaan het beschadigde gebied laag voor laag opbouwen zodat het resultaat een kwalitatieve afwerking is.

 1. Opvullen en primen

Het beschadigde gebied wordt opgevuld en daarna wordt een grondlaag aangebracht met een grijze basis, exact zoals in de fabriek ook gebeurt. We harden deze laag uit met een infraroodlamp en schuren de laag op.

autoverf vullen en primen

 1. Lak aanbrengen

Nadat de grondlaag droog en opgeschuurd is brengen we de eerder gemengde lak aan met een compressor en spuitpistool. We doen dit zorgvuldig en in dunne lagen, waarbij we tussendoor elke verflaag verwarmen zodat de laag kan drogen.

 1. Uitharden

Het gerepareerde gebied zal ongeveer 45 minuten uitharden onder infraroodlampen.

 1. Schuren

Nadat er driekwartier is verstreken moet het beschadigde gebied ongeveer een kwartier afkoelen voordat deze met fijn schuurpapier kan worden bewerkt.

 1. Polijsten

Tot slot polijsten we de auto zodat deze er weer als nieuw uitziet.

auto polijsten

Auto schade laten herstellen?

Heeft uw auto een kras of kleine deuk opgelopen? Wacht niet te lang. De kans bestaat dat de schade verergert naarmate de tijd vordert. Vul het offerte-formulier hiernaast in om vrijblijvend een kosteninschatting voor schade herstel aan uw auto op te vragen. De specialisten van Autolakherstel.nl helpen u graag!

  Offerte

  Vraag hieronder uw offerte aan:

  Volgende