Blog Our World

Het Autolakherstel.nl auto schade herstel proces

Of u nu een van onze Car Care centers bezoekt, of een van onze Autolakherstel.nl specialisten komt met zijn volledig uitgeruste wagen naar u, het auto schade herstel proces van Autolakherstel.nl is hetzelfde.

Regelmatig krijgen we de vraag hoe autolak schade wordt gerepareerd, zodoende hebben we een handig blog gemaakt over hoe het auto schade herstel proces bij ons in zijn werk gaat. Hiermee wordt uw auto weer zo goed als nieuw!

1. Dus uw auto is beschadigd…

… en u heeft een van onze professionele reparatiespecialisten gebeld om de lakschade te komen repareren. Hier volgt het proces waarmee we autolakschade herstellen.

autokras herstellen

2. Kleurcode identificeren

Elke auto heeft een unieke kleurcode voor een specifieke kleurformule, dit stelt ons in staat om de exacte samenstelling van de autolak te selecteren om dé perfecte match te vinden. Dit doen we met behulp van een apparaat genaamd de spectrofotometer. Hiermee bent u ervan verzekerd dat we de specifieke kleur van uw auto kunnen identificeren.

autokleur identificeren

3. Verf mengen

Met behulp van onze gespecialiseerde software zullen we vervolgens de exacte samenstelling van uw lak kunnen maken. Gram voor gram wordt aangegeven hoe de kleur kan worden nagebootst met behulp van ons assortiment aan kleurtinten. Gegarandeerd kunnen we de kleur van uw auto mengen.

autokleur mengen

4. Het beschadigde gebied schoonmaken

Het beschadigde gebied rondom de autokras wordt schoongemaakt en afgedroogd, dit om ervoor te zorgen dat alle mogelijke verontreinigde stoffen worden verwijdert. Hiermee zijn we er ook zeker van dat het reparatieproces vlekkeloos kan verlopen.

auto schoonmaken voor reparatie

5.      Auto afplakken

Hierna plakken we de delen naast het beschadigde gebied af, zodat deze delen worden beschermd tegen mogelijke overspray.

auto afplakken tegen overspray

6. Verf verwijderen

De volgende stap is schuren van het beschadigde gebied, zodat de verflagen en primer zichtbaar zijn. Hierdoor kunnen we het beschadigde gebied laag voor laag herbouwen voor een kwalitatieve afwerking.

autoherstel auto schuren

7. Vullen en primen

Daarna wordt het beschadigde gebied opgevuld en wordt een grondlaag aangebracht met een grijze basis, zoals ook in de fabriek gebeurd. Dit wordt uitgehard met een infraroodlamp en geschuurd voordat de kleur wordt aangebracht.

autoverf vullen en primen

8. Verf

Nadat de grondlaag is aangebracht gaan we de eerder gemengde verf aanbrengen met een compressor en een spuitpistool. In dunne lagen wordt de kleur aangebracht, waarbij elke verflaag tussendoor wordt verwarmd zodat deze kan drogen.

auto overspuiten

9. Uitharden

Het gerepareerde geheel zal nu ongeveer 45 minuten moeten uitharden met infraroodlampen.

10. Schuren

Na het uitharden en 15 minuten laten afkoelen wordt met fijn schuurpapier gezorgd voor een nette afwerking zodat het voorheen beschadigde gedeelte er weer als nieuw uitziet.

auto tijdens reparatie schuren

11. Polijsten

Vervolgens wordt uw auto gepolijst om de voltooide reparatie van het eerder beschadigde gedeelte op te poetsen.

auto polijsten

12. Klaar!

Hiermee zijn we aan het einde van het auto schade herstel proces. De autoreparatie is voltooid en u geniet van levenslange garantie op de reparatie.

autoschade hersteld

Heeft u een kras of kleine deuk in uw auto? Vul dan ons online formulier in om in contact te komen met de Autolakherstel.nl specialist bij u uit de regio voor een vrijblijvende kosteninschatting.

    Offerte

    Vraag hieronder uw offerte aan:

    Volgende