wassen auto

Blog Our World

Hoe vaak heeft de auto een schoonmaakbeurt nodig?

Het schoonmaken van uw auto is een belangrijk onderdeel van auto-onderhoud dat velen proberen te vermijden. Een schone auto is echter niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook een uitstekende manier om de levensduur te verlengen en de inruilwaarde van uw auto te verhogen. Terwijl sommigen hun auto graag zelf schoonmaken, betalen anderen liever een wasstraat of een professioneel bedrijf om het werk voor hen te doen. Wat uw voorkeur ook is, wij geven u graag de nodige tips over hoe vaak uw auto een schoonmaakbeurt nodig heeft.

Belangrijke factoren

De frequentie waarmee u uw auto schoon zou moeten maken is afhankelijk van een aantal factoren, zoals locatie, levensstijl en het weer. Als u in een bebouwd gebied woont of in de buurt van een industrieterrein, dan is uw voertuig meer blootgesteld aan roet en stof. Mensen die aan zee wonen hebben waarschijnlijk meer last van de zeebries en de zoute deeltjes die hierdoor meegevoerd worden. Beide verontreinigingen kunnen de lak aantasten en kunnen, indien onbehandeld, tot roestschade leiden die kosten voor reparatie. In elk van deze situaties verlengt het wekelijks reinigen van uw auto de levensduur van het lakwerk. Het maakt niet uit waar u woont, er is vrijwel altijd extra ongemak van vogels! Hoe u het ook probeert, u kunt er niet aan ontsnappen, dus doe uw best om vogeluitwerpselen te verwijderen zodra u deze ziet.

Wat het weer ook is, maak de auto schoon!

Een andere factor die van invloed kan zijn op de reinigingsroutine van uw auto is het weer. Zonnige dagen zullen waarschijnlijk de lak doen vervagen, terwijl regen, en dan met name zure regen, de beschermende laag over de lak kan aantasten. Omdat we doorgaans aan het begin van het nieuwe jaar zwaardere weersomstandigheden moeten doorstaan, moeten er altijd extra maatregelen voor bescherming tegen de winter worden overwogen. Voor bestuurders die in gebieden met mildere weersomstandigheden wonen is het wellicht beter om het voertuig minder vaak te wassen. Als u overweegt om uw auto ongeveer twee of drie keer per maand schoon te maken, dan moet u niet vergeten te investeren in de beste reinigingsproducten voor auto’s op de markt om langdurigere resultaten te behalen.

Doe het zelf

Als u uw voertuig liever zelf wast, dan raden wij u aan deze tips te volgen om te voorkomen dat u ongewenste schade veroorzaakt:

 1. Spoel de auto altijd af met een slang (of emmer) om los vuil te verwijderen voordat u uw spons gebruikt
 2. Gebruik een goede shampoo voor het reinigen van de auto in plaats van een afwasmiddel voor huishoudelijk gebruik. Dit zal de beschermende afdichting alleen verder beschadigen
 3. Gebruik twee sponzen, één voor de body en één voor de wielen
 4. Vergeet niet om de lichten en de nummerplaat te wassen!
 5. Vermijd het wassen van uw auto als de auto warm is of als deze in de zon staat
 6. Gebruik bij het drogen een microvezeldoek in een klopbeweging om te voorkomen dat er krassen op de lak achterblijven

Vergeet het interieur niet

Het reinigen van de binnenkant van uw auto is net zo belangrijk als het beschermen van de buitenkant en mag niet worden verwaarloosd. Veel vuil en viezigheid wordt van buitenaf in uw auto overgebracht en veroorzaakt schade als het onbehandeld blijft. Als u in uw auto eet, dan zijn er waarschijnlijk kruimels en aanhoudende geuren, evenals het risico op morsen.

Het interieur van een auto schoonmaken

Deze factoren kunnen de waarde van uw auto beïnvloeden, vooral als er vlekken op de bekleding zitten. Investeren in fatsoenlijke stofferingreiniger of betalen om de stoffering te laten reinigen helpt ongewenste geuren en vlekken te verwijderen. Vergeet niet om één ​​keer per week wat tijd te besteden aan het opruimen van zwerfvuil.

In wezen kunt u uw auto zo weinig of zo vaak wassen als u wilt. Als u de auto in topconditie wilt houden, dan moet u de auto in veel gevallen minstens een paar keer per maand wassen, de juiste producten gebruiken en het goed afdrogen. Nogmaals, wanneer u zorgt voor  dagelijks onderhoud, door insecten en resten vogelpoep te verwijderen zodra u het opmerkt, beschermt u uw lakwerk langer.

  Offerte

  Vraag hieronder uw offerte aan:

  Volgende