auto laten repareren

Blog Our World

Auto onderhoud… Waarom is dat zo belangrijk?

Het wordt vaak aan de klant door de autofabrikanten het advies gegeven, uw auto herhaaldelijk aan een onderhoud te onderwerpen. U weet nooit als er zich gebreken bevinden aan de auto die je niet gewoon met het oog kan zien. Als dit niet nagecheckt wordt kan dit voor een kettingreactie zorgen van andere delen, hetgeen verwijst naar grotere kosten. Zorg ervoor dat u uw auto op tijd brengt om te servicen dat zal u enig zekerheid geven dat u zich veilig in het verkeer beweegt. Het op tijd onderhouden van uw auto zal zich gaan vertalen in een lange levensduur en is ook voordelig voor uw eigen veiligheid.

 

Wat is autoreparatie?

Autoreparatie is het herstellen van auto onderdelen die direct van invloed zijn op de wijze van functionering van de auto. Hierbij kunnen we denken aan het vervangen van de koppakking of remschijven. Repareren wordt vaak in verwarring gebracht met schadeherstel. Onder schadeherstel van een auto wordt verstaan, het krassen verwijderen uit een auto. Hierbij wordt er bedoeld de “kleine dingen” aan uw voertuig zoals krasjes op uw velgen, bumper of portier. Het bezitten van een auto is meer dan alleen maar rijden. Het is investeren in het onderhoud van je auto. Het vermijden van onderhoud zal leiden tot hoge reparatiekosten. Vervang op tijd de versleten onderdelen zodat u zo de waarde van uw auto kan behouden. Zo geniet u ook langer van uw auto.

 

Hoe vaak moet u uw auto laten repareren?

Een auto dat goed onderhouden wordt levert veel op. We onderscheiden twee onderhoudsbeurten dat van essentieel belang zijn voor uw auto. Namelijk de kleine- en de grote onderhoudsbeurt. Deze twee vinden om en om plaats.

 • Wat is een kleine beurt? Bij deze onderhoudsbeurt wordt er controle gepleegd op de staat van de onderdelen van je auto. Deze worden waar nodig uit elkaar gehaald en gesmeerd en dan weer op de juiste manier hersteld. De kleine onderhoudsbeurt is zeer belangrijk want daar kunnen er eventuele beschadigde onderdelen ontdekt worden. Dit voorkomt dat uw auto verdere schade oploopt. Om te weten wanneer u kunt gaan voor een kleine beurt, kunt u uw onderhoudsboekje nagaan. U kunt ook de km stand bij houden. Na 15.000 km gereden te hebben of na 1 jaar kunt u zich aanmelden voor een onderhoud. Bij een nieuwere model auto wordt er via de dashboard een melding gegeven dmv een brandende lampje.
 • Wat is een grote onderhoudsbeurt? Bij een grote beurt wordt er gezorgd voor een volledige check-up. Deze onderhoudsbeurt is afhankelijk van het soort auto dat u rijdt, de kilometerafstand en de hoeveelheid gereden kilometers per jaar. Wel wordt er aangegeven dat uw auto na elke 30.000 gereden kilometers of om de 2 jaar een grote onderhoudsbeurt moet. Feit is dat bij het overslaan van de kleine of grote beurt u geen recht meer hebt op garantie.

 

Autolakherstel.nl

Autolakherstel.nl is een voortvarend bedrijf die wereldwijd over meer dan 25 vestigingen beschikt. Autolakherstel.nl heeft zich in het bijzonder toegelicht op het cosmetisch herstellen van carrosserie en interieur van auto’s. In Nederland is Autolakherstel.nl Nederland BV de grootste specialist als het gaat om herstellen van plaatselijke minieme beschadigingen aan het interieur en exterieur. Ook spotrepair is hun specialiteit. Het klantenbestand van Autolakherstel.nl is met de jaren gaan groeien doordat ze een volledige service toebedienen. Zij hanteren een snelle service en vergeleken met de ouderwetse shops zijn ze goedkoper.

 

Welke schade kan Autolakherstel.nl herstellen?

Autolakherstel.nl heeft een baanbrekende methode gevonden op het gebied van autobeschadiging dat helemaal nieuw is en totaal veschillend van alle andere. Het ontwerp en de uitvoering van de techniek van Autolakherstel.nl vond plaats in de VS. Sinds toen genieten ze van een succesvolle doorbraak op het gebied van de autobranche. Ze staan bekend om hun uitmuntende afwerkingen, hun geweldige eindresultaten en als aanwinst de tijd en kosten die u bespaart worden. Ze zijn proffesionals in het opheffen van beschadigingen aan uw auto. Gaat het om steentjes, krassen of het lakwerk, het is zo goed als gedaan. De klanten van Autolakherstel.nl bestaan uit autodealers, wagenparken van grote bedrijven, autoverhuurbedrijven, lease maatschappijen en particulieren.

 

Diensten die ChipAway biedt bij schade herstel auto’s

Autolakherstel.nl zorgt voor nauwkeurige afwerkingen bij het herstellen van

lakbeschadiging, bumperschade, schade aan lichtmetalen velgen, kleine deuken en het herstellen van schade aan interieur en bekleding.

 • Lakwerk krassen: Als uw auto aan een lakwerk toe is, wordt er bij deze een speciale technologie gebruikt. Een technologie dat ervoor zorgt dat de gekozen kleur overeenkomt met de kleur van van uw auto. Er wordt ervoor gezorgd dat dit proces foutloos en vlekkeloos eraan toegaat. Door de snelheid van de lakreparatieproces bent u in een korte tijd al op weg.
 • Bumper krassen: Het maakt niet uit van welk materiaal uw bumper ook dan gemaakt is, de mogelijkheid om het weer in goede staat te krijgen is een feit.
 • Kleine uitdeuken: Dit bedrijf heeft verschillende manieren voor het opheffen van auto-deuken. De krasjes worden op een heel accurate wijze voor u hersteld en de deuk wordt voor u verwijderd. Hierbij komt de kleuraanpassingstechnologie aan te pas.
 • Reparatie van lichtmetalen velgen: Er is een effectief proces voor het uitvoeren van het repareren van lichtmetalen velgen. Als uw velgen beschadigd zijn door het schuren tegen een stoeprand worden de velgen gepolijst en gespoten.
 • Schade aan het interieur en bekleding: ChipAway maakt het mogelijk uw autobekleding te repareren op een heel snelle en deskundige manier. Is de bekleding nou van velour of leer, heeft het patronen of is het ef. Zij bezitten een kleurenmachinesysteem die de schade aan het interieur zal opheffen.De specialisten van Autolakherstel.nl zijn vaardige vakkundigen en maken het geheel gebeuren mogelijk.

 

Auto zelf onderhouden

Het is heel erg handig als u weet hebt van autotechniek. Dit zal heel voordelig voor u zijn aangezien de hoge onderhouds- en reparatiekosten u bespaard zullen blijven. Komt erbij kijken dat u minder kosten zult maken voor de nodige onderdelen. Op de site van autoweetjes vind je daar een breedvoerige uitleg voor de meest voorkomende autoreparaties. Er valt ook een heleboel te vinden aan technisch informatie en het uitvoeren van preventief onderhoud.

U kunt een heleboel kosten besparen door uw auto zelf goed te onderhouden. Namelijk;

 • Betaal zelf voor schade aan de auto: bij het oplopen van een schade van je auto is de normale gang van zaken je verzekeraar in te schakelen. Als u zich even kunt bedenken. Bij gebruik van uw autoverzekering gaan de schadevrij jaren veranderen en dit resulteert in een no-claimkorting. Het bedrag dat u meer betaalt voor de verzekering, kan hoger zijn dan de kosten die u vergoed hebt gekregen. U doet er goed aan offertes op te vragen van verschillende reparateurs.
 • Zorg ervoor dat u volgens de instructies rijdt: Het hard afremmen, scherpe bochten maken en racen zijn de boosdoeners voor slijtage aan uw auto onderdelen. Zo een rijgedrag heeft als gevolg dat de kosten aan het onderhoud zullen stijgen. Komt erbij kijken dat de kans er ook bestaat dat u de no-claimkorting zult moeten inleveren bij je autoverzekeraar. Wat nog nadeliger valt is de toename van het brandstofverbruik door het onverschillig rijgedrag.
 • Het omdoen van een autohoes over je auto: Dit is van toepassing als u geen garage hebt. Zo beschermt u uw auto tegen het weer, zand, vogelpoep en dergelijke.
 • Het regelmatig checken van de vloeistoffen: Dit zijn eenvoudige verplichtingen, zoals het checken van de oliepeil, het bijvullen van koel- ruitenwisservloeistof. Behalve de besparing weet u dan ongeveer ook in welke staat uw auto zich verkeerd.
 • De juiste bandenspanning: Van belang is dat u de juiste bandenspanning hebt. Is een bandenspanning te laag of te hoog kan dit zorgen voor een klapband. zorg er minstens éęn keer in de maand, voor de juiste bandenspanning. De juiste bandenspanning heeft als gevolg dat er minder slijtage zal zijn aan de autobanden en een zuinige brandstofverbruik. De juiste banden panning ligt tussen de 2.0 en de 3.0 bar.
 • Het verschonen van de motor en zijn filters: Ziet u erop toe dat de omliggende filters van uw motor goed onderhouden worden. Aangezien de motor het hart van de auto is. Dan hebben we het hier over de luchtfilter; dit zuivert de lucht die de motor binnengaat, de oliefilter; Haalt vuildeeltjes uit de olie, de brandstof- en de roetfilter ( deze bevinden zich in dieselauto’s)
 • Maak gebruik van tweedehandse onderdelen: Het aanschaffen van tweedehandse onderdelen zal u een hele hoop geld besparen. Let er wel op dat u een goed onderdeel koopt. Tweedehandse onderdelen kun je vinden bij de sloop.

 

Welke reparaties u zelfs kunt uitvoeren

U weet voor uzelf welke onderhoud en reparatie u eigenhandig aan uw auto kunt bewerkstelligen. In de meeste gevallen zijn dit de eenvoudigste dingen te doen. Dingen zoals het verversen van de motorolie, het oliefilter vervangen of het checken van de remmen.

Ook zijn er in de auto verschillende vloeistoffen die herhaaldelijk gecheckt moeten worden. Met name koelvloeistof, ruitensproeier en remvloeistof. Zo is er ook sprake van een wintercontrole. Dit ter voorkoming van een defecte autobatterij.

 

welke reparaties u niet zelf moet uitvoeren

Bij sommige reparaties van je auto is het het beste dat je ervan af blijft en een professional op dit gebied raadpleegt. Wanneer een professional in te schakelen;

 • Auto-elektronica: Hedendaags worden de meeste auto’s elektronisch geëxamineerd. Als u niet technisch aangelegen bent, is het verstandig om na foutmelding de auto na de maak te brengen. Ook bij beschadiging van een kabel doet u er goed aan een reparateur te raadplegen in plaats van het eigenhandig aan te pakken.
 • Airconditioning: Bij het niet goed functioneren van de koeling van de auto worden alle elementen gecontroleerd. Dit houdt in dat alle toebehoren gechecked worden voor lekkages en koelvloeistof. koelvloeistof wordt gebruikt om bij te vullen voor de airconditioning. Contact ook hiervoor een professional.
 • Motor en versnelling: Ze zijn het belangrijke deel van uw voertuig. Deze elementen zorgen voor het bewegen en de maximale rijprestatie van de auto. Als u geen weet hebt hierover draag het dan over aan een professional. Een verkeerde beslissing van vervangingsonderdelen kan al leiden tot een grote motorschade of slijtage in de versnellingsbak. Feit is dat ondanks de vervanging gelukt is, de auto zijn prestatievermogen kan, verliezen.

 

Autoreparatie kosten berekenen

Hoe worden de herstelkosten van de autoschade berekend? Er bestaat zoiets als een systeem, die schadeherstelbedrijven hanteren voor het berekenen van de kosten. Dit systeem heet de Audatexsysteem. Als er bijvoorbeeld een onderdeel vervangen moet worden, wordt er dan in het Audatexsysteem gekeken. Hier zal de vakman kijken hoeveel tijd het in beslag zal nemen. Daarnaast kunt u ook kosten voor het spuiten en de prijzen van nieuwe onderdelen in dit systeem vinden. Soms kan de reparateur door zijn ervaring en vakkundigheid, schatten hoeveel tijd hij zal nodig hebben voor reparatie. Aan de hand daarvan kan hij ook de prijs bepalen.

 

De verschillende herstelkosten

Uiteindelijk hangt de betaling van de herstelkosten af van een aantal zaken. Namelijk;

 • Hoelang er op uw auto gewerkt zal worden verschilt per reparateur.
 • Er kan een flinke verschil zijn bij het loon per uur.
 • Het aantal uren en de som van de kosten per uur gaan het schadebedrag bepalen.

Wat goed uitkomt is dat autoverzekeraars en reparateurs in overeenstemming proberen te komen over een maximum uurtarief. Met als voordeel vermindering van een verschil in prijs. De dekking van uw autoverzekering is van groot belang. Als u uw auto uitgebreid wil verzekeren doet u er goed aan autoverzekeringen te vergelijken.

 

Aanvraag vrijblijvende offerte

Bij een schade aan uw auto doet u er goed aan een vrijblijvende offerte aan te vragen bij ChipAway.nl. Gaat het om een lakschade, een deuk of anders, maakt u dan minimaal 3 foto’s vanuit 3 verschillende hoeken. Na analyseren van de ingestuurde foto’s zal er een geschat kostenplaatje voor u gemaakt worden voor het herstel van uw autoschade. U ontvangt daarna een vrijblijvende offerte en als het door u goed bevonden is, gaat men dan aan de slag. Er is een lijst online met verschillende ChipAway vestigingen. U kunt ook contact opnemen met het hoofdkantoor en vragen naar de vestiging in uw regio. Het servicepunt bij u in de buurt zal dan contact met u opnemen.

  Offerte

  Vraag hieronder uw offerte aan:

  Volgende