Blanke autolak verwijderen

Blog Our World

Blanke lak verwijderen

Blanke lak wordt voor auto’s gebruikt als laatste laag om de originele lak in kleur optimaal te beschermen. Het kan echter zijn dat deze laklaag loslaat, al niet door schade. In alle gevallen is het niet alleen erg onsierlijk, maar kan het ook leiden tot grotere problemen, en daarmee hogere kosten, als er niets aan gedaan wordt. In dit blog leest u dan ook meer over het verwijderen van blanke autolak.

De blanke lak van uw auto laat los

Blanke lak die loslaat, zal zich steeds verder uitbreiden. Wilt u uw auto dus netjes houden en in goede conditie, dan zal hier iets aan moeten gebeuren. U kunt het een beetje zien als vervellen. Eenmaal een klein plekje, dan kan het gebruik van uw auto in weer en wind er eenvoudig voor zorgen dat dit ene, losse plekje binnen de kortste keren een grote plek geworden is. De onderliggende laklaag komt bloot te liggen, waardoor de kans op schade groter is. Het kan zijn dat de lak loslaat, doordat deze onvoldoende is uitgehard en hierdoor uit gaat lopen. U zult dan een hobbelige plek zien op de auto. Een dergelijke plek is gevoeliger en hier zal de lak dan ook eerder loslaten.

Blanke lakschade

Iedereen die een auto heeft, herkent het ongetwijfeld: het baalmoment als u ontdekt dat uw auto schade heeft opgelopen. Of dit nu ontstaan is door eigen toedoen of door dat van iemand anders, leuk is het nooit. Tegelijkertijd is het een veelvoorkomende oorzaak van blanke lak die loslaat. De schade dient gerepareerd te worden, om erger te voorkomen. Gelukkig is hierin veel mogelijk en niet altijd is de schade groot. Zo is het geval als er slechts sprake is van blanke lakschade die niet doorgedrongen is in de diepere laklagen. Als de plek klein is en u handelt snel, valt het doorgaans ook erg mee. Om deze reden adviseren wij ook om herstel niet uit te stellen.

Blanke lak verwijderen

Als de blanke lak van uw auto los laat, dan dient deze verwijderd te worden en vervolgens opnieuw te worden aangebracht om slijtage aan de gekleurde lak te voorkomen. Om de blanke lak op een goede manier te verwijderen, dient de betreffende plek geschuurd te worden. Het heeft geen zin om de lak los te trekken, want dit zal aan de randen van de aangedane plek altijd zichtbaar blijven. Polijsten is bij de behandeling van belang als er sprake is van bijvoorbeeld dieperliggende krassen.

Zelf repareren

U kunt er voor kiezen om de blanke lakschade zelf te herstellen. Hier zijn een aantal eenvoudige middeltjes voor verkrijgbaar. U kunt denken aan een blanke lakstift. Belangrijk om te onthouden, is echter dat er bij zelf reparatie voornamelijk sprake is van optisch herstel. Het betreft dan ook meer het maskeren van de schade dan dat deze daadwerkelijk gerepareerd wordt. Als dit voor u voldoende is, dan is dit een prima keuze en bent u doorgaans in beginsel net wat goedkoper uit. Op lange termijn kan het effect echter teniet gedaan worden, doordat het hem toch ontbreekt aan een meer grondige aanpak. Opnieuw loslaten van de lak is dan mogelijk, wat bij uitblijven van een behandeling kan leiden tot roestvorming.

Liever uitbesteden

Ziet u het toch niet zitten om zelf aan de slag te gaan? Dan kunt u er voor kiezen om het herstellen van de lakschade uit te besteden. Dit is ook een verstandige keuze als u van mening bent dat u het liever direct goed laat doen, dan eerst optisch, met uiteindelijk mogelijk hogere kosten. Laat dit echter niet door de eerste, de beste garage doen, maar kies voor een professional. Zo bent u er van verzekerd dat uw auto in goede handen is en dat er secuur gewerkt wordt. Zo zijn wij van Autolakschade.nl gespecialiseerd in spotrepair en ook verrichten wij plaatselijke herstelwerkzaamheden aan zowel de binnen- als buitenkant van uw auto zeer vakkundig. Blanke lak verwijderen is voor ons een typische klus die hiertoe behoort.

Autolakschade.nl is u graag van dienst

Laat de blanke lak van uw auto los of er schade ontstaan, waardoor deze laag zichtbaar wordt? Wij begrijpen als geen ander hoe vervelend dit is en helpen u graag om auto weer in optimale staat te herstellen. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze medewerkers beschikken over de juiste kennis en expertise en bieden doorgaans voor elk probleem een passende oplossing. Wij hebben vestigingen verspreid over heel het land, waardoor er altijd een vestiging in de buurt te vinden is. Voor de prijs hoeft u het bovendien ook niet te laten, al is deze afhankelijk van de grootte van de aangedane plek. Vraag gerust een offerte op.

Bronnen:

 

    Offerte

    Vraag hieronder uw offerte aan:

    Volgende