bumperreparatie

Blog Our World

Wat zijn de beste bumperreparatie technieken?

We kennen het allemaal wel; even te snel achteruit gereden zonder goed op te letten en daarbij een paaltje geraakt. Kleine bumperbeschadigingen komen regelmatig voor. Een kleine botsing kan echter leiden tot een bumperbeschadiging in de lak, een deuk of zelfs een gebarsten bumper. In dit artikel bekijken we de beste bumperreparatie mogelijkheden.

Veel automobilisten negeren kleine bumperschade om geld te besparen of ze vergeten simpelweg om de bumperreparatie te laten uitvoeren. Toch is op de lange termijn een bumperreparatie de beste optie. Bumpers met krassen, scheuren of deuken zien er namelijk niet alleen lelijk uit, ze kunnen ook een veiligheidsrisico opleveren.

“Waarom zou ik mijn bumper laten repareren?”

Zichtbare bumperschade zal de waarde van uw auto doen verminderen. Auto’s met lichte bumperschade zullen mogelijk argwaan opwekken bij de koper, logischerwijs vermoeden zij dat er mogelijk nog verdere, onderliggende schade is. Wanneer u een voertuig verkoopt – particulier of aan een autodealer – wilt u dat deze er in topconditie uitziet. Dit betekent dat eventuele kleine beschadigingen aan de bumper gerepareerd dienen te worden.

Bumper repareren voor veiligheid

Autobumpers zijn ontworpen om de kracht van een botsing te absorberen tijdens een aanrijding van voren of van achteren. Echter kan zelfs een kleine oppervlakkige beschadiging aan uw bumper de structuur van de bumper verzwakken. Het is dus belangrijk om met een bumperreparatiespecialist te praten en het beschadigde onderdeel zo snel mogelijk te laten repareren.

Daarbij komt dat veel moderne auto’s ook ADAS-sensoren (Advanced Driver Assistance Systems) in de bumpers hebben zitten om te helpen bij parkeren. Het is dus essentieel dat deze niet beschadigen aangezien dit betekent dat deze hulpmiddelen onbetrouwbaar en dus onveilig worden.

Soorten bumperschade

Hieronder zetten we verschillende soorten bumperschade op een rij en de technieken die gebruikt worden om deze te repareren. Als u in het vervolg een bumperreparatie nodig heeft weet u wat u moet doen en wie u moet bellen.

Geschaafde bumper

We zijn het er allemaal over eens, een krasje of schaaf aan de autobumper is lelijk. Een bumperbeschadiging heeft niet enkel invloed op het uiterlijk van de auto, maar ook kan een kras of andere beschadiging de inruilwaarde van de auto verminderen. Daarom is het belangrijk om een bumperreparatie zo snel mogelijk uit te laten voeren. Autolakherstel.nl repareert bumpers met behulp van SMART-techniek (Small to Medium Area Repair).

Deuk in de bumper

Als u een ongelukkige deuk in uw auto bent opgelopen zijn er twee reparatietechnieken beschikbaar. Het type deuk bepaalt welke techniek nodig is. Is er naast de bumperdeuk ook een kras of slijtage aan de lak, dan kan de deuk in veel gevallen met professionele plamuur worden gerepareerd en opnieuw worden geverfd. Is er enkel een deuk in de bumper en geen lakschade, dan kan Paintless Dent Removal (PDR) een optie zijn.

Gebarsten bumper

Mogelijk is de bumper gebarsten. Scheuren en barsten zijn een lelijk zicht. Gelukkig kunnen onze Autolakherstel.nl specialisten ervoor zorgen dat de bumper er weer als nieuw uitziet. Dit bespaart u kosten voor een geheel nieuwe bumper. De bumperreparatie bestaat uit het zorgvuldig schuren van het beschadigde gebied, de scheuren opvullen en vervolgens het beschadigde gebied opnieuw verven.

Bumper zelf repareren?

Mogelijk kunt u thuis een zeer kleine beschadiging aan uw bumper zelf repareren. Er zijn gespecialiseerde doe-het-zelf bumperreparatiesets verkrijgbaar.

Is de bumper echter gebarsten, gespleten of is er een diepe kras, dan wordt het reparatieproces een stuk lastiger en technischer. Een bumperreparatie met schuren en schilderen laat u het beste over aan een ervaren autoreparatie specialist.

Bumper reparatie kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Wat de schade aan uw bumper ook is, bij Autolakherstel.nl kunnen we het repareren. Afhankelijk van het type schade en de omvang van de schade kunnen we kunststof bumpers en geverfde bumpers repareren.

Onze goed opgeleide reparatiespecialisten zijn in staat om alle kleine beschadigingen aan de bumper volledig te repareren, inclusief scheuren, krassen en deuken.

Om een perfecte bumperreparatie te garanderen werken de Autolakherstel.nl specialisten met de kleurcode van de fabrikant, zodat het beschadigde gebied er weer als nieuw uitziet.

Wilt u een bumperreparatie laten uitvoeren? Neem contact op voor een vrijblijvende offerte via het online formulier.

    Offerte

    Vraag hieronder uw offerte aan:

    Volgende