diepte van een kras

Blog Our World

Hoe diep is een autokras?

Een kras in de lak van uw auto is natuurlijk erg vervelend. In sommige gevallen, wanneer de kras niet erg diep is, kunt u de schade zelf oplossen. Lichte krassen die zich uitsluitend in de bovenste laklaag bevinden kunnen worden verwijderd met krasverwijderaars of lakstiften. Voor diepere krassen is het in de meeste gevallen nodig om een professionele hersteller in te schakelen.

Hoe weet u of het om een diepe kras gaat?

Lijkt het alsof de kras alleen de blanke lak over de verflaag heeft verwijderd? Dan gaat het om een oppervlakkige kras die uitsluitend in de bovenste laag zit. U kunt met uw vinger over de kras bewegen. Voelt de kras aan alsof deze de dikte heeft van een velletje papier? Dan geeft dit in de meeste gevallen aan dat de kras alleen in de bovenste laag zit. Voor u is dit natuurlijk goed nieuws, want het betekent dat het in veel gevallen mogelijk is om de schade zelf te herstellen.

Diepere krassen worden vaak veroorzaakt door stenen of door de autosleutels die in de laklaag snijden. U voelt dat de kras ruwer is, als een bergkam, en in sommige gevallen kunt u zelfs het metaal onder de laklaag zien. In dit geval kan de kras niet worden verwijderd met een krasverwijderaar of lakstift. U heeft dan een professional nodig om de schade te herstellen.

Zelf de kras herstellen

Heeft u een ondiepe kras ontdekt en wilt u deze zelf herstellen? Dan kunt u dut op meerdere manieren doen. U kunt gebruik maken van een T-cut krasverwijderaar of bijvoorbeeld van een lakstift. Niet iedereen is even enthousiast over het gebruik van dergelijke krasverwijderaars, omdat het resultaat slechts voor korte duur zou zijn. Autolakherstel.nl heeft u eerder praktische tips gegeven voor het gebruik van snijpasta bij het verwijderen van krassen. Het spreekt voor zich dat u ervoor wilt zorgen dat uw auto er weer mooi uit ziet. Onze tips helpen u zeker verder.

De kras professioneel laten verwijderen

Voor het laten verwijderen van zowel diepe als ondiepe krassen bent u natuurlijk ook altijd welkom bij Autolakherstel.nl. Wij kunnen de schade herstellen op professionele wijze en de kosten liggen vaak lager dan u van tevoren denkt. Wij zijn de pioniers van het SMART-reparatieproces. Dit betekent dat we zorgen voor een professioneel herstel van uitsluitend het beschadigde gebied, waardoor u kosten kunt besparen. Daarnaast maken wij gebruik van goede technologie voor kleurafstemming, zodat wij een perfecte lakafstemming kunnen garanderen. Heeft u schade aan uw auto? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

    Offerte

    Vraag hieronder uw offerte aan:

    Volgende