Blog Our World

Eigen bedrijf starten: Wat kost het?

Manieren om succesvol een eigen bedrijf te starten zonder groot kapitaal of investering

Het is absoluut niet nodig om altijd veel eigen geld achter de hand te hebben als u een eigen bedrijf wilt starten. Sterker nog, met super weinig geld of weinig kapitaal kunt u al een enorm succesvol bedrijf beginnen. Het is belangrijk om alle tips in dit artikel goed door te lezen. Dan weet u hoe u op de meest goedkope en beste manier een eigen bedrijf starten kan, en hier ook direct mee kan beginnen.

 

Sluit uzelf aan bij een Franchise ondernemer

Voor alle ondernemers die wat extra zekerheid en stabiliteit zoeken wordt aangeraden u aan te sluiten bij een Franchise. Deze hebben alle ins en outs van het ondernemen namelijk al klaarliggen. U hoeft alleen nog maar in een vestiging te investeren. Heel veel wordt al voor u geregeld. Het wordt dus zeer gemakkelijk voor u gemaakt op deze manier. De grote voordelen van Franchise ondernemen zijn hier voor u op een rij gezet:

 • U heeft een lage investering nodig
 • U neemt veel minder risico dan bij het opzetten van een volledig nieuwe onderneming
 • U maakt gebruik van een bestaande formule die al veel naambekendheid heeft opgebouwd
 • Er wordt gebruik gemaakt van pakketten waarin u diensten en producten aanbiedt van het bedrijf
 • Centrale kostenregeling. U hoeft zelf geen reclame, inkoop van producten en assortimentsbepaling te regelen.
 • U krijgt complete adviezen en zelfs begeleiding tijdens het ondernemen

Verder dient u zich wel aan procedures en regelgevingen van de organisatie te houden. Deze zijn vooraf opgesteld. U mag hier zelden of niet van afwijken. Het enige nadeel is dat u wat minder bewegingsvrijheid heeft. Daartegenover staat wel heel weinig risico en een zeer grote kans op een succesvol verloop van de onderneming. Dit doordat deze onderdeel uitmaakt een bekende organisatie die al gegroeid is.

 

Klein beginnen

Met weinig geld kunt u een eigen bedrijf starten door bijvoorbeeld in auto’s te gaan handelen via een advertentie website. U kunt goedkope oude auto’s opkopen en deze opknappen als u zelf veel verstand heeft van auto’s bijvoorbeeld. U verkoopt ze voor een hoger tarief door aan uw klanten. U kunt ook een webwinkel beginnen. De kosten zijn ook voor webwinkel ondernemers een stuk lager omdat u geen fysieke locatie nodig heeft. U kunt met weinig geld ook makkelijk in een klein aanbod investeren. Zo zijn er talloze creatieve manieren om klein te beginnen. U kunt dan stapsgewijs uitgroeien tot succesvol ondernemer die steeds groter wordt. Het grote voordeel is dat u al kunt werken aan uw naamsbekendheid. Met onderstaande tips kunt u goedkoop zelf een onderneming oprichten:

 • Bedenk een leuke unieke naam voor uw nieuwe bedrijf
 • Check hoe u een zo goedkoop mogelijke locatie kunt krijgen voor uw onderneming. Dit kan online via advertentiesites, social media of een webshop maar ook vanuit huis.
 • Schrijf een ondernemingsplan
 • Schrijf uw bedrijf in bij de kamer van koophandel
 • Maak connecties met mensen en potentiële klanten binnen de sociale kring. Dit kan via social media of diverse connecties via kennissen, vrienden en familie
 • Zorg ervoor dat klanten goede recensies bij u achterlaten zodat klanten u kunnen aanbevelen via uw webwinkel bijvoorbeeld.
 • Handel via goedkope en gratis websites voor adverteerders
 • Maak eventueel goedkope advertenties aan op Google en Social Media voor uw bedrijf
 • Investeer zo goedkoop mogelijk
 • Kijk vervolgens snel de verkoop van uw producten of diensten verloopt voordat u de voorraad bijvult
 • Zorg ervoor dat u begint met een klein aanbod
 • Doe zelf de administratie en boekhouding
 • Als het bedrijf goed gaat lopen kunt u altijd personeel in gaan huren.

Verder kunt u nog geld lenen om een bedrijf op te zetten. U kunt dit doen via een officiële instantie voor zakelijke kredieten of via familie en vrienden.

Wat u nodig heeft om makkelijk een eigen bedrijf te kunnen starten

KVK en rechtsvorm

Ten eerste heeft u een goede basis nodig. Dit is een rechtsvorm voor uw bedrijf zoals een eenmanszaak, ZPP-er, Besloten vennootschap(B.V), Vennootschap onder firma (V.O.F) etc. Daarnaast dient u uzelf verplicht bij de kamer van koophandel in te schrijven als u gaat ondernemen.

 

Kies het product of dienst van het bedrijf

Ook bij een eigen bedrijf starten zonder kapitaal/geld dient u alle basisbeginselen onder de knie te hebben voor het ondernemen. U start met iets waar uw passie ligt en waar u eventueel al ervaring mee heeft. Dan kan uw hobby zelfs worden uitgebouwd tot iets waar u uw droomberoep van maakt.

 

Bepaal de juiste locatie

Het is belangrijk dat u een goede locatie kiest om uw ondernemerschap uit te voeren naar u wens. De beste locatie past bij uw budget en investering. U hebt verder spullen nodig om uw bedrijf in te richten denk aan een computer met internetverbinding, software voor uw bedrijf, een printer en een smartphone. Hiermee kunt u alles regelen. Als u een webshop heeft kunt u bijvoorbeeld een goedkope loods of garage regelen die u als magazijn voor uw voorraad kunt gebruiken. Als u auto’s verkoopt kunt u een eigen showroom maken. Dit kan al kleinschalig aan huis als u voldoende ruimte heeft.

 

Doe de nodige voorbereiding voordat u het bedrijf inschrijft bij de KVK

U schrijft eerst een ondernemersplan. Hierin komt ook te staan of u een eventuele bedrijfslening nodig heeft. Dit plan creëert de complete vormgeving van uw onderneming. De kredietverstrekker kan zo zien of het plan een match vormt met de realiteit. Hierin werkt u stap voor stap uw onderneming uit. Ook de verwachte omzet, en het verwachte aantal jaarlijkse klanten neemt u hier in mee. U werkt tot in detail uit wat het doel is van de ondermening. U schrijft ook hoe succesvol uw onderneming uiteindelijk gaat worden. U creëert op deze manier een geweldig nieuw idee die u straks helemaal gaat realiseren. Dit zijn de eerste stappen naar de succesvolle droom om ondernemer te worden.

 

Vergunning, lening en administratie

Controleer verder nog of de onderneming een eventuele vergunning nodig heeft. De KVK inschrijving wordt pas gedaan als de voorbereiding helemaal perfect is. U zorgt ervoor dat de administratie op orde is. U vraagt eerst een eventuele lening aan zoals een starters krediet. Verder is het van belang dat u alle regels van de AVG privacywet kent. Deze dient elke ondernemer op te nemen in zijn regelgeving. Check of alles is gedaan tot de puntjes op de i. Begin nu, en start uw eigen bedrijf vandaag nog!

 

De kosten voor het starten van uw eigen bedrijf

Zoals hierboven omschreven kan het starten van een eigen bedrijf met zeer weinig geld. Dit kan door klein te beginnen, voor een franchise kiezen of door een bedrijfslening of starterslening aan te gaan. Nu komen er zeker kosten met zich mee. Het kan zijn dat u spullen zoals auto’s in wilt kopen en verkopen. U krijgt natuurlijk wel uw investering terug en daar wordt u dan ook absoluut heel blij van. De volgende kosten kunt u zeker verwachten bij het starten van een eigen bedrijf. Maar eenmaal succesvol zult u daar weinig van merken als alles lekker loopt.

 • U moet investeren in een locatie zoals bedrijfspand of webwinkel als u een externe locatie kiest
 • Als u een webdesigner kiest moet deze ook worden betaald voor onder andere het ontwerpen van de huisstijl, logo’s en de vormgeving van de bedrijfswebsite
 • U maakt kosten voor de reclame middelen van uw onderneming zoals advertenties en flyers
 • U moet denken aan kosten voor de inschrijving van de KVK. Deze liggen rond de 50 euro
 • U maakt kosten voor internet, apparatuur en mobiele telefoonabonnementen
 • U schaft software aan
 • U investeert in producten en diensten die uw bedrijf aanbiedt
 • U betaald verzendkosten voor uw producten. Deze kunt u doorberekenen aan uw klanten of verwerken in de prijs
 • Als u personeel in dienst heeft dient u deze hun salaris te betalen
 • U kunt de administratie zelf doen of dit uit laten besteden. Dat laatste brengt ook kosten met zich mee
 • U draagt BTW af aan de belastingdienst over uw winst. Er zijn aantrekkelijke fiscale voordelen voor ondernemers afhankelijk van de voorwaarden. Zo zijn er diverse regelingen als belastingaftrek bij een lagere omzet en als u minder werkzaam bent geweest in de onderneming dan verwacht
 • Een franchise entree fee bedraagt tussen de 5000 en 10.000 euro bij Autolakherstel.nl. Dit is altijd nog een van de meest voordelige mogelijkheden als u een goedlopend bedrijf wilt beginnen.

 

Verdere fiscale regelingen zijn o.a:

 • Startersaftrek
 • Zelfstandigenaftrek (ook bij arbeidsongeschiktheid)
 • WBSO-regeling
 • MKB vrijstelling
 • Zakelijke kosten die aftrekbaar zijn

De totale kosten van uw onderneming zijn volkomen afhankelijk van het soort bedrijf, rechtsvorm en de grootte van het bedrijf. Een eenmanszaak is veel goedkoper dan een bedrijf met meerdere medewerkers bijvoorbeeld, doordat u geen personeel hoeft uit te betalen. U vult hiermee snel uw eigen portemonnee. Ook ZZP-ers zijn voordelig uit door hun flexibele inzetbaarheid.

 

Hulp van Autolakherstel.nl bij het opzetten van een eigen bedrijf

Autolakherstel.nl is een schadeherstelbedrijf voor auto’s waar u zelf een onderdeel van kunt uitmaken als franchise ondernemer. Ook als u geen ervaring hebt als auto schadeherstelbedrijf kan Autolakherstel.nl u compleet bijstaan en begeleiden tot uw onderneming een ware topper wordt onder de autoschade branche. Elke stap die u zet wordt ondersteund door Autolakherstel.nl. Letterkijk tot het einde leert u van A tot Z uw onderneming slim op te zetten. U draagt tevens weinig risico en hoeft met veel minder rompslomp rekening te houden dan als u blanco uw eigen bedrijf op zou zetten. Zeker als u de ware liefhebber van auto’s bent.

 

Autolakherstel.nl kan u met de volgende zaken bijstaan:

 • U krijgt 100% garantie op uw leads van de SEO campagnes die zowel regionaal als landelijk worden uitgevoerd
 • Uw sub-website van Autolakherstel.nl wordt helemaal gepersonaliseerd
 • U krijgt jaarlijkse perfecte analyses van mogelijke aanvragers
 • Het model van het bedrijf en Autolakherstel.nl heeft al veel bekendheid en succes verworven en u bouwt dit verder uit
 • Ook wordt u bijgestaan in unieke marketing en verkoop strategieën die u gaat toepassen
 • Een topper: Een 4 weekse training die zeer uitgebreid is waar u alle tools leert om te ondernemen voor Autolakherstel.nl. Dit zijn een technische CA training waarbij u alles leert of deuken en krassen op de auto. Ook weet u achteraf alles over de reparatie van licht metalen velgen. Ook de marketing en sales cursus voor succesvol ondernemen is een onderdeel van de training. Verder is de ondersteuning non stop. Deze is letterlijk onbeperkt.
 • Bij de kosten zijn alle reparatie tools inbegrepen. U kunt zo starten met reparaties als u alle trainingen en cursussen succesvol heeft gevolgd.

Autolakherstel.nl maakt ondernemen zeer flexibel met eigen schema’s en tijdsindelingen. Het bedrijf valt onder de vorm van soft franchise, waarbij u veel eigen vrijheid tijdens het ondernemen benut. U bepaald veel regels zelf en hoeft geen strikte collectieve bedrijfsregels te volgen. De investering is laag en u bouwt een goed salaris op uit de inkomsten. Autoschade is een veelvoorkomend probleem. Er is dan ook altijd zeer veel vraag naar deze markt. Net als in de zorg gebeurt een ongeluk per-ongeluk. Mensen kiezen meestal niet zelf om de schade te repareren en het is geen luxe omdat de auto verzekering van de klant meestal voor de vergoeding zorgt. Er is dus eigenlijk altijd wel werk, en dat betekend dat u zeer goed kunt groeien als klanten tevreden zijn met hun opgeknapte voertuig.

 

Stappenplan om een eigen onderneming te beginnen

 

Stap 1. U kijkt waar uw talenten, mogelijkheden en kwaliteiten liggen en noteert deze. Maak bijvoorbeeld een sterkte zwakte analuyse

 

Stap 2. Check diverse formules voor franchise ondernemingen en kies de formule die u het meeste aanspreekt

 

Stap 3. Verken de markt en doe marktonderzoek naar de branche. Dit kunnen enquetes zijn die potentiële klanten invullen. Zo weet u of er belangstelling is voor uw markt.

 

Stap 4. Kies de formule waarmee u denkt succes te bereiken.

 

Stap 5. Na de keuze kunt u een kennismakingsgesprek aanvragen om uw ideeën en mogelijkheden binnen de organisatie te bespreken als franchisenemer.

 

Stap 6. U krijgt een overeenkomst die u goed moet doorlezen voordat u daadwerkelijk akkoord geeft.

 

Stap 7. U maakt uw ondernemingsplan.

 

Stap 8 Nu kiest u de meest geschikte rechtsvorm voor uw onderneming.

 

Stap 9 U schrijft uzelf in bij de KVK.

 

Stap 10. U gaat nu ondernemen in uw eigen regio. U zorgt dat u lokaal klanten succesvol naar u toe kan trekken.

 

Start uw eigen bedrijf en schakel hulp in van sterke merken zoals Autolakherstel.nl. Zeker voor de onervaren ondernemer een aanrader dus! De praktische begeleiding maakt het ondernemen in de praktijk zeer gemakkelijk.

  Offerte

  Vraag hieronder uw offerte aan:

  Volgende