krassen door fietsendrager

Blog Our World

Fietsendrager is vaak bron van krassen op autolak

U heeft een heerlijke vakantie achter de rug. U bent lekker gaan mountainbiken in de Alpen of heeft genoten van een fietsvakantie in België. Lekker met eigen auto, de fietsen op een praktische fietsendrager. Ontspannen komt u weer thuis, u verwijdert de fietsendrager en ineens ziet u het: krassen op de autolak. Dit komt vaker voor dan u denkt.

Diverse soorten fietsendragers

Fietsendragers zijn er voor de meest uiteenlopende modellen auto’s. U heeft vaak de keuze uit verschillende soorten fietsendragers. Een dakdrager biedt in de meeste gevallen een goede stabiliteit, maar de achterklepdrager biedt uiteindelijk de beste stabiliteit. De trekhaakdrager is een zeer praktische oplossing, maar is wel relatief instabiel. Iedere fietsendrager heeft voor- en nadelen. Het grootste nadeel is wel dat de fietsendragers in bepaalde gevallen voor lakschade kunnen zorgen.

Instabiliteit of verkeerde montage

Het komt voor dat mensen de fietsen midden op de snelweg verliezen. Dit is natuurlijk een duidelijk teken dat de fietsendrager niet goed gemonteerd is of dat de fietsen niet goed zijn vastgezet op de fietsendrager. Een verkeerde montage of een verkeerde wijze van vastzetten van de fietsen kan zorgen voor lakschade, ook wanneer u het geheel onderweg niet verliest. Instabiliteit kan ook zorgen voor lakschade, vooral omdat er voortdurend beweging is tijdens het rijden, waardoor er onderdelen van de fietsen of de fietsendrager langs de lak kunnen schuren.

Kunt u de krassen zelf verwijderen?

In bepaalde gevallen is de ontstane lakschade relatief oppervlakkig. Wanneer u aan de krassen voelt, dan voelt de kras vrij glad aan en niet dikker dan een papiervel. In dit geval kunt u de krassen vaak zelf verwijderen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van snijpasta of een krasverwijderaar. Ook de lakstift kan in bepaalde gevallen uitkomst bieden.

Diepere krassen laten herstellen

Zijn er diepere krassen ontstaan door de fietsendrager? Dan is het aan te raden deze te laten herstellen door een ervaren autoschadeherstelbedrijf. U bent dan natuurlijk welkom bij Autolakherstel.nl. Wij verwijderen de krassen snel, vakkundig en tegen een aantrekkelijk tarief. U kunt online een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen wanneer u nog vragen heeft. Wij adviseren en informeren u graag.

    Offerte

    Vraag hieronder uw offerte aan:

    Volgende