Online Uw Auto Kleurcode Achterhalen

Blog Our World

De Ultieme Gids: Eenvoudig (Online) Uw Auto Kleurcode Achterhalen

Heeft u ooit voor het rek met autolak lakstiften gestaan, u afvragend welke precies overeenkomt met de tint van uw geliefde auto? U bent niet de enige. Dagelijks zijn er talloze autoliefhebbers op zoek naar de exacte kleurmatch. In deze gids leggen we uit hoe u moeiteloos de kleurcode van uw auto online kunt vinden.

 

Wat is een kleurcode van een auto?

De kleurcode van een auto is een unieke combinatie van letters en cijfers die door de fabrikant wordt toegekend om de specifieke kleur van een voertuig te identificeren. Deze code is essentieel wanneer u autolak wilt bijwerken of repareren, om ervoor te zorgen dat de nieuwe lak naadloos aansluit op de bestaande lak. 

De kleurcode bevat informatie over de schakering, tint en afwerking van de verf, waardoor nauwkeurige kleurmatchen mogelijk is. Zonder deze code zou het bijna onmogelijk zijn om precies dezelfde kleur te reproduceren, vooral omdat er duizenden autokleuren bestaan, waarvan vele met subtiele variaties. Het lokaliseren en correct interpreteren van deze code kan het verschil betekenen tussen een onzichtbare reparatie en een duidelijk zichtbaar kleurverschil.

 

Waarom is de juiste kleurcode zo belangrijk?

Het kiezen van de juiste kleurcode gaat verder dan alleen esthetiek. Hier zijn drie redenen waarom de juiste kleurcode essentieel is:

 • Esthetiek van uw auto: Een uniforme kleur verhoogt de aantrekkelijkheid van uw auto.
 • Waardebehoud bij eventuele verkoop: Potentiële kopers zien waarde in een auto zonder kleurverschillen.
 • Voorkomen van kleurverschillen bij reparaties: Een juiste kleurcode zorgt voor een naadloze integratie van de nieuwe lak.

 

Verschillende methoden om de kleurcode van uw auto te achterhalen

 

Kleurcode auto zoeken op chassisnummer

Elke auto heeft een uniek chassisnummer en/of een VIN-plaatje. Hiermee kunt u diverse gegevens over uw auto achterhalen, waaronder de kleurcode.

Hoe u het chassisnummer of VIN-plaatje kunt vinden: Meestal vindt u het VIN-plaatje of chassisnummer op specifieke locaties in de auto zelf. Zoals voorruit, deurpost, gegraveerd in het frame, onder de motorkap, bodem van de kofferbak of stuurkolom etc.. 

Online tools en databases: Op de website van PPG, kunt u vinden waar voor uw automerk het VIN-plaatje of chassisnummer staat. Op basis hiervan, kunt u met experts van bijv. Autolakherstel.nl en hun uitgebreide database de juiste kleurcode vinden. Op websites zoals; autolak-online of 123autolakken, kunt u vervolgens per merk en uw gevonden kleurcode zelf een product bestellen en daarna zelf uw autolakschade herstellen. 

Echter, we raden dit vaak af om dit niet zonder advies te doen. U kunt altijd terecht bij autolakherstel.nl of een specialist bellen 06 – 28 22 70 76 om teleurstelling te voorkomen.  

 

Kleurcode achterhalen via het kenteken of kentenkenbewijs?

Dat kan helaas niet, daarvoor zijn in Nederland nog geen unieke databases voor ontwikkeld. Let wel op, de kleurcode alleen op kenteken of chassisnummer is soms wel op te vragen bij specifieke merkdealers. 

 

Lakkleur auto achterhalen via de fabrikant

Bij twijfel kunt u dus altijd rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant, een erkende dealer of gewoon Autolakherstel.nl

Het kan namelijk ook nog eens voorkomen dat de fabrikant een andere kleur heeft geleverd dan waar u de auto daadwerkelijk gekocht heeft. Dit kan komen door schades of simpelweg het restylen van de auto. 

Vaak weten deze partijen op basis van verschillende data uw autogegevens toch te ontdekken en de exacte kleurcode te verstrekken.

 

Directe fysieke locaties op de auto waar de kleurcode kan staan

In sommige auto’s, staat direct de kleurcode genoteerd. Dit is afhankelijk van het automerk. En wederom, kan deze kleurcode zich op verschillende plekken bevinden: onder de motorkap, in de deurpost of bij de reserveband etc. etc. 

 

Veelgemaakte fouten bij het vinden van de kleurcode en hoe deze te voorkomen.

 • Verwarren van cijfers en letters bijv. de code ‘0’ en de letter ‘O’ zijn makkelijk te verwarren. Dubbelcheck altijd! Of het negeren van prefixen of suffixen. Sommige codes hebben voor- of achtervoegsels die cruciaal zijn voor de exacte kleur.

 

 • Het niet verifiëren van de kleurcode. Verifieer altijd de kleur met een betrouwbare bron voordat u tot aankoop overgaat. Dit is mogelijk bij een specialist van Autolakherstel.nl.

 

 • Het kan voorkomen dat een voertuig in het verleden is overgespoten, maar dat dit niet correct gedocumenteerd is. Wanneer een auto wordt overgespoten in een andere kleur dan de originele kleur en dit niet geregistreerd staat, kan het gebruik van de fabrieks-kleurcode leiden tot een verkeerde kleurmatch.
  Het is daarom cruciaal om, voordat u naar de kleurcode zoekt, te bevestigen dat de huidige kleur van de auto overeenkomt met de originele fabriekskleur. Indien er enige twijfel bestaat over de authenticiteit van de kleur, kan een professionele beoordeling door een autoschadeherstelbedrijf of lakdeskundige raadzaam zijn.

 

Hoe Autolakherstel.nl u kan helpen bij kleurcode en lakproblemen.

Twijfelt u over uw kleurcode?  Bij Autolakherstel.nl combineren we de geavanceerde spotrepair methode met een unieke, specialistische database. Deze database stelt ons in staat om snel en accuraat de juiste kleurcode te identificeren en te koppelen aan het betreffende voertuig, waardoor we een perfecte kleurmatch voor uw auto garanderen.

Wilt u zeker zijn van de juiste kleurmatch en een onberispelijke afwerking? Bij Autolakherstel.nl staan we klaar om u te helpen.

 

Ten slotte

Het online vinden van de kleurcode van uw auto hoeft geen uitdaging te zijn. Met de juiste tools en kennis is het eenvoudig en snel te doen. En mocht u twijfels hebben of ondersteuning nodig hebben, Autolakherstel.nl staat altijd voor u klaar om u te helpen.

 

Heeft u professionele hulp nodig bij het herstellen van uw autolak of het vinden van de juiste kleurcode? Neem contact op met Autolakherstel.nl voor specialistische ondersteuning.

  Offerte

  Vraag hieronder uw offerte aan:

  Volgende