bumperbescherming

Blog Our World

Handleiding voor autobumperbeschermers en –beschermingen

Hoe voorzichtig u ook bent met uw auto, een krasje of slijtage op de bumper ontstaat vrij gemakkelijk. Een nét te smalle parkeerplek of achteruitrijden in een garage zonder goed zicht kan al zorgen voor een beschadiging. Ook bij het inladen van boodschappen of wanneer u huisdieren in de auto vervoert kunnen er krasjes ontstaan. Zonde, maar erg lastig te voorkomen. De meest moderne auto’s hebben bumpers voorzien van lak in de carrosseriekleur. Hierop zien krasjes er al snel lelijk uit en de inruilwaarde van de auto kan er behoorlijk door omlaag gaan. Gelukkig zijn er tal van beschermingsproducten beschikbaar, ontworpen om de lak te beschermen tegen schade. Hier is onze handleiding voor bumperbeschermers voor uw auto.

Bumperhoekbeschermers

Deze eenvoudige beschermers zijn ontworpen om de hoeken van uw bumpers te bedekken en zien eruit alsof zij gewoon bij de auto horen. Ze worden ook wel bescherm-strips genoemd en werken door de bumpers af te schermen tegen zaken die krassen en slijtage kunnen veroorzaken. Ze kunnen van rubber of flexibel PVC zijn gemaakt en passen zich aan de vorm van uw bumper aan, waardoor ze geschikt zijn voor de meeste auto’s.

De bumperhoekbeschermers zijn er in een diverse kleuren, meestal zwart en zilverchroom, maar ze zijn er ook in een transparante uitvoering. Ze hechten zich aan uw auto door de zelfklevende achterkant en kunnen eenvoudig thuis worden geïnstalleerd. U kunt dit type bumperbeschermer ook kopen op een lange rol die op de gewenste maat kan worden gesneden. Dit product wordt meestal geleverd met einddoppen om de uiteinden op hun plaats te houden. De beschermer kan over de voor- en achterbumpers worden gemonteerd.

Achterbumperbeschermers

Achterbumperbeschermers worden ook wel gewoon bumperbeschermers genoemd. Ze zitten op de bovenkant van uw achterbumper en beschermen deze tegen schade die veroorzaakt wordt door het laden van items in en uit uw auto. Dit omvat omvangrijke, zware en ongemakkelijke dingen, zoals kinderwagens, golfclubs, doe-het-zelfartikelen en koffers. Ze worden ook aanbevolen voor hondenbezitters. Honden krassen vaak bij het in- en uitstappen met de nagels over de lak. Ook deze krassen kunnen worden voorkomen door gebruik te maken van deze achterbumperbeschermers.

Deze achterbumperbeschermers worden aan de bovenkant van uw achterbumper geplaatst en kunnen eenvoudig thuis worden geïnstalleerd. U heeft geen speciaal gereedschap nodig. Ze worden meestal bevestigd met autotape en sommige modellen kunnen ook aan bestaande bouten worden bevestigd. Achterbumperbeschermers kunnen gemaakt zijn van roestvrij staal of high-impact ABS-plastic. Ze moeten specifiek op uw automodel zijn afgestemd. Daarom is er een breed assortiment online beschikbaar.

Achterbumper klepbeschermers

Deze bumperbeschermers werken hetzelfde als de bumperbeschermingen hierboven en beschermen de bovenkant van uw achterbumper. In plaats van aan de bumper te worden bevestigd, hechten ze zich aan de binnenkant van de klep met klittenband en klappen ze uit als een flap. U kunt deze klepbeschermers uitrollen wanneer het nodig is en rolt de bescherming weer terug in de achterklep wanneer deze niet meer nodig is. Een eenvoudige manier om de bumper tegen beschadigingen te beschermen.

Klepbeschermingen kunnen van rubber of een neopreenweefsel zijn gemaakt. Ze zijn geweldig voor bestuurders met huisdieren die geen permanente bumperbescherming aan hun auto willen. Controleer bij het aankopen van de klepbeschermers goed of deze in uw auto passen. Sommige producten beweren een ‘universele pasvorm’ te hebben, maar deze zijn vaak te smal voor de brede achterkleppen, zoals die van SUV’s.

Bumperbeschermfolie

U kunt ook bumperbeschermfolie kopen, die meestal transparant is. Deze folie wordt op het oppervlak van de bumper aangebracht om deze te beschermen tegen lichte krassen en slijtage, waaronder krassen van poten van huisdieren. De transparante folie laat de originele lakkleur door en kan gemakkelijk worden verwijderd. De meeste kits zijn eenvoudig aan te brengen, met zelfklevende achterkant, en kunnen indien nodig in de vorm van uw bumper worden gesneden.

Kras- en slijtagereparatie van de bumper

Bumperbeschermers kunnen de lak beschermen, maar als u al krassen heeft, dan is het makkelijker dan u denkt ze te repareren. Autolakherstel.nl biedt professionele kras- en slijtagereparatie van de bumper. Onze gespecialiseerde technici maken gebruik van onze baanbrekende SMART-reparatietechnieken om alleen het beschadigde gebied te herstellen in plaats van het hele paneel, waardoor onze reparaties snel en kosteneffectief zijn. Vul vandaag ons online formulier in voor een gratis, vrijblijvende reparatieofferte.

    Offerte

    Vraag hieronder uw offerte aan:

    Volgende