Blog Our World

Hoe kun je de waarde van je auto verhogen?

Veel mensen willen hun auto zelf verkopen. Maar deze mensen weten vaak niet dat de maximale waarde van hun auto veel hoger ligt dan voor welke prijs de meeste mensen hun auto verkopen. Maar hoe zorgt u dan dat uw auto deze hoogst mogelijke waarde bereikt? De waarde van uw auto verhogen is vaak helemaal niet zo lastig als de meeste mensen denken. Door uw auto een beetje op te knappen kan de waarde van uw auto al flink toenemen. Maar waar moet u dan op letten bij het opknappen en verkopen van uw auto? En welke delen van uw auto moeten worden opgeknapt? In dit blog worden al deze bovenstaande vragen voor u beantwoord, dus lees snel verder!

 

Autowaarde

In het eerste deel van dit artikel zult u uitleg krijgen over de waarde van uw auto. Welke factoren beïnvloeden deze waarde en hoe bereken je de waarde uiteindelijk? Weten wat de actuele waarde van uw auto is, is cruciaal voor het verkopen van uw auto. Anders kunt u geen goede richtprijs inschatten en zult u uw auto misschien nooit verkopen of ver onder de marktprijs verkopen.

 

Wat is mijn auto nu waard?

De dagprijs van uw auto hangt af van een heleboel factoren. Sommige factoren zullen u misschien ook verrassen. Hier staan een aantal van de factoren op een rijtje.

 • Het model en merk
  Het ligt natuurlijk redelijk voor de hand dat het merk en model uitmaakt voor de dagprijs van de auto. Elk merk en model heeft een andere startwaarde. De dagprijs ligt uiteindelijk meestal lager dan de startwaarde en ook dit is natuurlijk redelijk logisch, maar wel iets om aan te denken.
 • Onderhoud en schade
  Er wordt voor de dagwaarde ook gekeken naar de onderhoudshistorie en het schadeverleden. De waarde wordt lager wanneer de auto in het verleden schade heeft geleden. Dit kan niet alleen door u zijn gebeurd, maar ook door een vorige eigenaar. Als een auto meer eigenaren heeft gehad wordt de dagwaarde van de auto trouwens ook lager. Bij een dealer kijken ze weer meer naar de onderhoudshistorie van de auto. Ze willen dan bijvoorbeeld weten door welke dealer de auto is onderhouden. Dit kan ook nog invloed hebben op de dagwaarde.
 • De staat van de auto
  Dit is natuurlijk ook niet een super raar punt in dit rijtje, maar het is wel belangrijk om er aan te denken. Dit is namelijk het punt waar u het meest op moet letten bij het verkopen van uw auto. Er valt namelijk een hoop extra geld te verdienen door het op te knappen van kleine dingen die mis zijn aan uw auto. Denk bijvoorbeeld aan de koplampen of nieuwe ruitenwissers. Het kost u weinig geld, maar u kunt er best veel voor terug krijgen.
 • Kleur
  De kleur van de auto heeft ook een bepaalde invloed op de dagwaarde. Het blijkt dat gouden en zilveren auto’s sneller hun waarde verliezen dan auto’s met een andere kleur. De beste kleur? Oranje en geel blijkt uit het Amerikaanse onderzoek.
 • Persoonlijke voorwerpen
  Bij het maken van foto’s voor het verkopen van de auto is het belangrijk dat u er aan denkt persoonlijke stickers of andere voorwerpen te verwijderen van uw auto. Denk bijvoorbeeld aan hangertjes, foto’s, poppetjes of stickers die u op de auto heeft geplakt. Het is belangrijk om die voorwerpen weg te halen, want kopers zullen de auto eerder kopen wanneer ze zichzelf erin kunnen zien rijden.

De autowaarde berekenen

Als u wilt weten wat de waarde is van uw auto kunt u dat ontdekken bij verschillende websites. U kunt bijvoorbeeld de ANWB kentekencheck doen. Daarbij komt u ongeveer te weten wat de dagwaarde van uw auto is. U kunt uw auto verkopen op verschillende manieren. U kunt hem bijvoorbeeld aan een handelaar verkopen. Het is wel zo dat u dan waarschijnlijk minder geld krijgt voor uw auto, want de handelaar moet er zelf ook nog wat aan verdienen. Als u uw auto inruilt krijgt u vaak meer geld. Maar u kunt uw auto ook verkopen aan een particulier. Op deze manier krijgt u vaak het meeste geld, maar als het verkopen van de auto lang duurt, zult u wel gewoon belasting en verzekering moeten blijven betalen.

Hoe verhoogt u de waarde van uw auto?

In dit deel van het artikel krijgt u uitleg over hoe u uw auto op de beste manier onderhoudt en de waarde hoog houdt. Het zijn over het algemeen kleine dingen maar het zorgt er wel voor dat de waarde van uw auto hoog blijft.

 

Hoe houd ik de waarde van mijn auto hoog?

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook bij auto’s. U kunt dingen wel de hele tijd repareren of laten repareren, maar dat kost ook weer een hoop geld. Daarom kunt u deze reparaties het best voorkomen. Hieronder staan een aantal dingen op een rijtje die er voor kunnen zorgen dat u een hoop geld bespaart op reparaties.

 • Onderhoudsbeurten
  Het is belangrijk om goed te denken aan onderhoudsbeurten. Zoals in het vorige deel ook staat, is de staat van je auto een belangrijke factor voor de waarde van je auto. Daarom is het ook belangrijk om genoeg te denken aan onderhoudsbeurten. Als je een onderhoudsbeurt overslaat kan dat betekenen dat je in de toekomst dubbel zoveel geld moet betalen voor een reparatie. Het is onder andere goed om banden, filters, remblokken en vloeistoffen regelmatig te (laten) controleren en/of vervangen. Het onderhouden van de motor moet zorgvuldig gebeuren en dit kunt u ook beter door een expert laten doen. Het is handig om de onderhoudsbeurten die uw auto is ondergaan, op te schrijven in een onderhoudsboekje. Dan kunt u namelijk ook echt aantonen dat uw auto goed onderhouden is.
 • Beschadigingen voorkomen
  Het is natuurlijk niet mogelijk om gebruikssporen en slijtage te voorkomen, want dat gebeurt gewoon. Wel kunt u uw rijstijl aanpassen. Dat zorgt ervoor dat u snelle slijtage van onderdelen kan voorkomen. Het is wel belangrijk om er deuken en krassen te letten. Beschadigingen ontstaan meestal het snelst bij de deuren en de achterbumper. Helaas is het repareren van deze beschadigingen erg duur en daarom is het belangrijk om deze beschadigingen zoveel mogelijk te voorkomen.
 • Interieur in goede staat
  De waarde van de auto kan niet alleen maar omlaag gaan door beschadigingen aan de buitenkant van de auto. Ook aan de binnenkant kinnen dingen beschadigd raken. Die beschadigingen hebben natuurlijk ook invloed op de waarde van de auto. Probeer deze dus ook zoveel mogelijk te voorkomen en de binnenkant schoon en netjes te houden. Iets kleins waar je ook op zou kunnen letten is de plaats waar je parkeert. De zon kan namelijk ook invloed hebben op het interieur en dit kan ook de koplampen geel uit laten slaan.
 • Auto wassen
  Het schoon houden van de binnenkant van je auto is belangrijk, maar ook de buitenkant moet goed schoon blijven. Denk er daarom aan om je auto regelmatig te wassen en in de autowas te zetten. Dit zorgt ervoor dat de lak goed blijft en je auto geen lakbeschadigingen oploopt. En lakbeschadigingen hebben natuurlijk ook invloed op de waarde van je auto.

 

Belangrijke reparaties

Er zijn een aantal belangrijke reparaties waarop u moet letten bij het verkopen van uw auto. Het is natuurlijk belangrijk dat alle onderdelen van de auto gewoon nog werken. Als u zuinig en zorgvuldig met uw auto bent omgegaan, zal er niet heel veel mis zijn met de onderdelen van de auto. Als er wel onderdelen zijn die niet meer werken is het goed om zo snel mogelijk actie te ondernemen en de auto op tijd laten repareren. Maar het kan natuurlijk wel zo zijn dat u een keer een botsing heeft gehad of ergens langs bent geschaafd met de auto. Dat moet dan wel gerepareerd zijn, want deuken en krassen kunnen grote gevolgen hebben voor de autowaarde. Het repareren van deuken en krassen kunt u beter laten doen. Als u het zelf doet kan dat er namelijk ook voor zorgen dat de beschadigingen alleen nog maar erger worden. Hieronder staan een aantal reparaties die bij Autolakherstel.nl kunnen worden uitgevoerd.

 • Lakschade
  Lakschade ontstaan in verschillende maten. Soms zit er een hele kras op de deur, maar een andere keer is het een klein krasje door een steentje. Allebei de gevallen zijn erg vervelend. De huidige manier van het wegwerken van lakbeschadiging is erg duur en kost veel tijd. Maar dat kan veel sneller. Dit kan veel sneller en goedkoper door gebruik te maken van Spotrepair. Autolakherstel.nl maakt gebruik van deze nieuwe methode. Bij sportrepair wordt alleen de daadwerkelijke beschadiging hersteld. Daardoor hoeft niet een heel paneel opnieuw te worden bespoten. Het blijft bij de enkele kras op de auto.
 • Bumperschade
  Bumperschade komt redelijk regelmatig voor. Dat komt omdat bumperschade best wel makkelijk ontstaat. Zeker bij het achteruit inparkeren. U kunt bijvoorbeeld makkelijk tegen een paaltje of een iets te hoge stoep aanbotsen. Maar ook voor bumperschade kunt u terecht bij het team van Autolakherstel.nl.
 • Lichtmetalen velgen
  Bij beschadiging aan lichtmetalen velgen kan Autolakherstel.nl u ook helpen. Beschadiging aan de velgen kan makkelijk ontstaan doordat u ergens langs schuurt met uw auto. Bij het herstellen van de velgen gebruikt Autolakherstel.nl ook de Spotrepair methode.
 • Deuken
  Deuken in uw auto zijn erg vervelend. Sommige mensen denken dat ze het zelf kunnen repareren, omdat ze filmpjes zien op internet waar mensen ook hun deuken zelf verwijderen. Helaas gaat het niet altijd zo gemakkelijk en kan de deuk ook alleen nog maar erger worden of naast de deuk ook nog lakbeschadiging ontstaan. Daarom is het belangrijk om ook dit te laten doen. De experts van Autolakherstel.nl staan voor uw klaar.
 • Interieur en bekleding
  Bij kleine beschadigingen in het interieur en de bekleding is het ook belangrijk om op tijd actie te ondernemen. Bij Autolakherstel.nl kunt u ook terecht voor reparaties aan het interieur of de bekleding.

 

Interesse?
Als u geïnteresseerd bent in de diensten van Autolakherstel.nl kunt u een offerte aanvragen. Daarna zal het servicepunt bij u in de buurt contact met uw opnemen om te kijken wat ze voor u kunnen betekenen.

 

Vervangingen

Het is ook belangrijk om zelf kleine dingen te vervangen voordat u uw auto verkoopt. Denk bijvoorbeeld aan de ruitenwissers of de koplampen. Dit zijn kleine vervangingen die u niet heel veel geld kosten, maar u zult zien dat dit bij de verkoop groot profijt oplevert.

 

De verkoop

Om uw auto te verkopen moet u dus een hoop dingen regelen om te zorgen dat u er een goed bedrag voor krijgt. Als eerste is het handig om te kijken naar wat uw auto waard is. Dat kunt u doen door bijvoorbeeld de ANWB kentekencheck te doen, maar er zijn ook een heleboel andere websites die dezelfde dienst aanbieden. De waarde van uw auto is door verschillende factoren beïnvloedbaar, dus lees deze ook goed door. Als u nu de waarde van uw auto weet, is het belangrijk om kleine onderdelen te vervangen. Denk bijvoorbeeld aan de koplampen of de ruitenwissers. Nadat u zelf dingen aan uw auto heeft gerepareerd is het goed om er nog een expert naar te laten kijken en eventuele schade aan uw auto te laten repareren. En als u daar klaar mee bent is uw auto klaar voor de verkoop.

Voor de verkoop is het goed om te kijken naar hoe u de auto wilt gaan verkopen en aan wie. Verschillende dealers geven ook verschillende prijzen voor uw auto en soms is het gunstiger om de auto aan een particulier door te verkopen. Voor de verkoop moet u uw auto waarschijnlijk ook op de foto zetten. Hieronder nog een paar laatste tips voor het op de foto zetten van uw auto.

 • Auto wassen
  Voordat u uw auto op de foto zet is het handig om de auto eerst nog even grondig te wassen. Ook de auto van binnen schoonmaken is belangrijk. Haal voorwerpen uit de auto en raamstickers van de ramen af. Eventueel zou u de auto nog in de was kunnen zetten, zodat hij er op de foto extra mooi uitziet.
 • Goed licht
  Zorg voor een goede belichting van de auto. Maak de foto’s ergens midden op de dag wanneer de zon goed schijnt. Als het licht niet goed is kan dat ervoor zorgen dat de auto er ook een stuk minder goed uit ziet op de foto.
 • Mooie achtergrond
  Als u de foto’s van de auto gaat maken is het mooi om de auto op een mooie plek neer te zetten. Niet gewoon ergens op een parkeerplaats of zoiets. Denk bijvoorbeeld aan een plek in het bos of op de duinen.

 

Tot slot

Tot slot willen wij u nog heel veel succes wensen met de verkoop van uw auto. Hopelijk heeft u wat gehad aan de informatie in dit artikel en zal de verkoop daarom ook gemakkelijker verlopen. Bedankt voor het lezen van dit artikel!

  Offerte

  Vraag hieronder uw offerte aan:

  Volgende