grote beurt auto kosten

Blog Our World

Wat zijn de kosten van een grote beurt met APK?

Autobestuurders weten uit ervaring dat autorijden duur is. Het is niet alleen de benzine, verzekering en dergelijke, maar vooral ook het onderhoud. U kunt vaak dure ingrepen voorkomen door niet roekeloos te rijden. 

Wanneer u hard rijdt, felle bochten neemt of gaat racen met uw auto, dan zullen de auto-onderdelen sneller slijten, dan wanneer u rustig rijdt. Ook is het risico op het rijden van brokken groot wanneer u hard rijdt. Daardoor zullen de onderhoudskosten stijgen. 

Het is te adviseren om rustig te rijden en u te houden aan de verkeersregels en de onderhoudsbeurten van uw auto.

 

Wat is een grote beurt precies?

Wanneer u auto rijdt, dan komt u er zeker op een bepaald moment voor te staan dat uw auto een grote beurt moet hebben. Het is belangrijk dat u de auto op het juiste moment de grote beurt geeft in een erkende garage. 

Door de werkzaamheden te laten uitvoeren in een erkende garage weet u zeker dat de auto, na de grote beurt, weer veilig is om aan het verkeer deel te nemen. Een grote beurt geven is niet verplicht, maar wel verstandig. U wilt toch niet hebben dat u ongelukken maakt, die u had kunnen voorkomen, als u de auto op tijd een beurt had gegeven. 

Groot onderhoud auto kan in het kort omschreven worden als onderhoud aan de auto in een grote hoeveelheid. De grote beurt auto kosten zijn hoger, dan bij een kleine beurt. Dat is begrijpelijk, omdat er bij een grote beurt veel meer werkzaamheden worden verricht. Tijdens de werkzaamheden bij een groot onderhoud auto worden er veel meer onderdelen vervangen en gecontroleerd. 

Door de fabrikant wordt voorgeschreven wanneer er een grote beurt moet plaatsvinden. Wanneer u de olie niet op tijd zou vervangen, dan zou het vuil dat in de olie komt, door de vermindering van de smeercapaciteit de motor kunnen beschadigen. Ook vervuiling van de remvloeistof kan problemen opleveren. Wanneer u tijdens een rit zou merken dat uw remmen het niet meer doen, zal er paniek ontstaan. Dat zijn dus zaken die u zeker moet zien te voorkomen. 

Veel mensen denken dat de auto na een APK keuring helemaal in orde is. Bij een APK keuring wordt niet alles helemaal gecontroleerd. Als het nodig is, worden er wel onderdelen vervangen die voorkomen dat er ongelukken kunnen gebeuren. Bij een APK keuring zorgt de garage ervoor dat uw auto niet wordt afgekeurd. Een APK keuring is verplicht, maar een grote beurt dus niet.

 

De onderhoudsbeurt auto kosten

Tussen de kosten van een kleine en een grote beurt zit een aanzienlijk verschil. De grote beurt auto kosten zijn hoger, dan bij een kleine beurt. Ook kunnen de kosten van een grote beurt aanzienlijk variëren. 

De onderhoudsbeurt kosten van uw auto kunnen verschillen door de staat van de auto. Een auto die regelmatig in de garage wordt nagekeken, zal een betere conditie hebben, dan een auto die alleen naar de garage gaat wanneer hij stuk is. Wanneer u alleen met de auto naar een garage gaat, als hij stuk is, wordt het defect verholpen, zodat u er weer mee kunt rijden. De andere onderdelen, die ook aan vervanging toe zijn, worden dan niet veranderd. 

Als er helemaal niets aan de hand is met de auto en er hoeven geen onderdelen worden vervangen, zullen de kosten tussen de € 200,- en € 500,- liggen. Dit zijn bedragen die u ook moet betalen, als er helemaal niets aan de hand is met uw auto. Wanneer u tijdens de grote beurt ook de APK laat uitvoeren en er één of meerdere onderdelen vervangen moeten worden, moet u er op rekenen dat kosten hoger zijn dan € 700,-.

Vraag voordat ze aan het werk gaan voor uw auto in de garage, wat een onderhoudsbeurt kost. Wees niet bang om hier naar te vragen en hun een kostenplaatje te laten maken. Dit is nodig, om niet verrast te worden als u na de grote beurt de rekening krijgt. Het is dus handig om vooraf al te vragen op welk bedrag u minimaal moet rekenen voor een grote onderhoudsbeurt. 

Wanneer u de auto overdraagt aan de garage voor een grote beurt, dan moet u ook overleggen dat ze u contacten, als er onverwachts onderdelen vervangen moeten worden. 

Het komt ook vaak voor dat de onderdelen van een auto, stuk gaan en vaak buiten de garantie vallen en sommige van deze onderdelen zijn erg kostbaar. 

U zou kunnen bespreken om een gereviseerd onderdeel te kopen. Als dat er is, dan kunt u daarmee zeer veel geld besparen. Een gereviseerd onderdeel is, voordat het gebruikt wordt, nagekeken. Ook krijgt u vaak op een gereviseerd onderdeel de gebruikelijke garantie.

 

De grote beurt auto in een garage

Het is verstandig om de auto, als er 30.000 kilometer mee is gereden of eens per jaar/ twee jaar, een grote beurt te geven. Dit hangt een beetje van het type auto en het bouwjaar af. De grote beurt moet u laten doen bij een erkende garage. De garage waar u de auto gekocht heeft, is daarvoor vaak bijzonder geschikt. 

Bij een grote beurt zal men overgaan tot het vervangen van bepaalde onderdelen en alles checken aan de hand van een checklist. De auto wordt veel uitgebreider gecontroleerd, dan bij een kleine beurt. De grote beurt auto kosten zijn dan ook hoger, dan die van een kleine beurt.

 

De kleine beurt in een garage

Het is verstandig om een auto, die u gekocht heeft, regelmatig na te laten kijken in een garage. Dat is zeker het geval als u veel rijdt. Zowel een kleine als grote beurt verlengt de levensduur van de auto. Afhankelijk van de onderhoudsbeurt wordt de auto op een bepaald aantal punten nagekeken. 

Is de auto ouder dan 6 jaar, dan is het raadzaam dat de auto na iedere 15.000 kilometer of ieder jaar een kleine beurt krijgt. Wanneer bij nieuwere auto’s een beurt nodig is, krijgt u daarvoor een signaal op het dashboard. 

Bij een kleine beurt wordt er standaard onderhoud uitgevoerd. Er wordt gekeken of de ruitenwisservloeistof en/of de koelvloeistof moet worden bijgevuld. Ook wordt er gekeken of de olie moet worden ververst. Wanneer dat is gebeurd, dan zal de auto nog op zo’n 30 andere punten worden gecheckt.

 

De APK keuring

Afhankelijk van de leeftijd van de auto, zal een auto een APK keuring moeten ondergaan. In veel gevallen is het verstandig om een APK en grote beurt samen te laten vallen. Bij een APK grote beurt is de APK keuring over het algemeen gratis. U moet de APK tijdig laten uitvoeren, want zonder een goedgekeurde APK mag u niet rijden. Door het laten samenvallen worden de totale onderhoudsbeurt auto kosten lager.

 

Een inschatting maken van het onderhoud

De grote beurt auto kosten zijn niet gering. Toch moet u, als u auto rijdt rekening houden met de onderhoudsbeurt auto kosten. Wanneer u zich aan de onderhoudsbeurten houdt, weet u wat de kosten daarvoor zullen zijn. De accu van de auto zal zo’n 4 jaar meegaan en de remblokken vóór zo’n 60.000 kilometer. Aan de achterzijde kunt u daarvoor het dubbele aantal kilometers rekenen. 

Door een aantal zaken vooraf te berekenen, kunt u als u auto gaat rijden een spaarpotje maken voor de onkosten die u kunt verwachten. Extra geld opzij leggen, is ook handig voor onvoorzien omstandigheden. U zou met uw auto tegen een paaltje kunnen rijden, waardoor er schade ontstaat. Voor het maken van de schade moet u dus ook geld hebben. Ook de verzekering en wegenbelasting zijn kosten die u voor uw auto moet hebben. 

Ook eventuele lakschade moet in orde worden gebracht. Voor een kleine autoschade kunt u daarvoor terecht bij Autolakherstel.nl.

 

Uw auto regelmatig laten onderhouden

Wanneer u een auto koopt, zal de fabrikant u het advies geven om de auto herhaaldelijk aan een onderhoudsbeurt te onderwerpen. Zelf weet u niet of er gebreken zijn aan uw auto die u gewoon zelf niet kunt zien. Laat u dit niet regelmatig controleren, dan kan er een kettingreactie ontstaan, waardoor er steeds meer onderdelen stuk gaan. Dat zal leiden tot grotere onkosten. 

Laat uw auto regelmatig controleren in de garage. De onderhoudsbeurten, die door de fabrikant zijn opgegeven, zijn daar uitermate geschikt voor. Door op tijd gebruik te maken van de onderhoudsbeurten, zal de auto ook langer meegaan. Door een regelmatig onderhoud weet u zeker dat u veilig kunt deelnemen aan het verkeer. 

Omdat de garage bij een onderhoudsbeurt het onderhoudsboekje invult, zal u voor de auto een hogere inruilprijs krijgen als u hem wilt inruilen. Het boekje is het bewijs dat de auto al zijn onderhoudsbeurten heeft gehad. De onderhoudsintervallen, die door de fabrikant zijn opgegeven, zijn de afgelopen jaren steeds langer geworden. Jaren geleden moest het olie verversen na elke 5000 gereden kilometers plaatsvinden. 

Tegenwoordig is dat na 30.000 kilometer of zelfs langer. Dat is dus goed voor uw portemonnee, maar daarbij is het wel belangrijk dat u het olie verversen ook daadwerkelijk na de gereden kilometers laat uitvoeren. Ook al zijn de onderhoudsbeurt intervallen tegenwoordig lang, ook dan is het belangrijk om uw auto ieder jaar na te laten kijken.

 

Onderhoud wat u zelf kunt doen

Wanneer u al lang een auto heeft, kunt u verschillende werkzaamheden zelf uitvoeren, als u de mogelijkheid en de kennis heeft. Er zijn eenvoudige ingrepen, die u zelf kunt doen, zoals het nakijken van het oliepeil en het bijvullen van de koel- en ruitenwisservloeistof. Wanneer u dit niet aandurft, laat het dan even in de garage doen. Moet u deze vloeistoffen vaak bijvullen, dan kan dit de oorzaak zijn van een lekkage. Laat het dan zeker even controleren in de garage.

Het oliepeil controleren is belangrijk, omdat bij een te laag oliepeil de motor onvoldoende wordt gesmeerd. Als u de auto al langer heeft, dan is het verstandig om minstens één keer in de maand het oliepeil te controleren. U kunt gemakkelijk olie zelf bijvullen. Zorg ervoor dat de juiste olie wordt gebruikt. Verkeerde olie kan schade aan de motor opleveren.

De koelvloeistof zorgt ervoor dat de motor van de auto op temperatuur blijft. Wanneer er te weinig koelvloeistof inzit, kan de motor oververhit raken. Daarom is het belangrijk de koelvloeistof regelmatig te controleren. Als het nodig is, dan kunt u de koelvloeistof bijvullen of vervangen. Het is wel belangrijk dat de juiste koelvloeistof wordt gebruikt, omdat dit kan verschillen per merk en type auto.

Door te zorgen voor een goede bandenspanning voorkomt u extra slijtage van uw banden, heeft de auto een betere wegligging en een lager brandstofverbruik.

Heeft u wel de kennis om kleine werkzaamheden zelf uit te voeren, maar niet de ruimte, dan kunt u naar een doe-het-zelf-garage gaan. In zo’n doe-het-zelf-garage kunt u de ruimte, gereedschappen en zelfs een brug huren. Er is een begeleider aanwezig én u kunt er de meeste onderdelen kopen. De kosten voor het huren lopen uiteen, maar zullen een stuk lager zijn, dan wanneer u de auto naar de garage brengt.

 

Onderhoud wat u in het verleden zelf kon doen aan een auto

Voor de handige personen, was het jaren geleden mogelijk om zelf de auto te repareren. Daarvoor deed u de motorkap open en dan zag u het motorblok. Bij alle onderdelen kon u gemakkelijk komen en u had geen speciaal gereedschap nodig. Tegenwoordig is dat allemaal anders. U kunt tegenwoordig bijna niet meer zelf aan een auto sleutelen.

Op de eerste plaats zijn ze zo gemaakt dat u voor alle werkzaamheden speciaal gereedschap nodig heeft. Ook zit er in een moderne auto zeer veel elektronica. Wanneer u nu met de auto naar de garage, dan zal de garage de afleesapparatuur aansluiten waarop te zien is wat er niet goed werkt. Dan kan de garage gericht te werk gaan om de auto weer in orde te maken. 

De personen die in een garage werken, moeten regelmatig een cursus volgen om bij te kunnen blijven in de ontwikkelingen van de auto. De veranderingen in een auto volgen elkaar snel op. Vooral het werken aan de elektrische auto’s is gespecialiseerd werk. Ga ervan uit dat als u een elektrische auto aanschaft, er zelf niets aan kunt doen.

 

Een autoreparatie vs. herstel Autolakherstel.nl

Onder een auto reparatie verstaan we het herstellen van auto onderdelen die stuk zijn en direct invloed hebben op het rijgedrag. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de remschijven of de koppakkingen. 

Schadeherstel en reparatie zijn twee verschillende zaken. Bij een schadeherstel moet u denken aan het herstellen van bijvoorbeeld krassen op uw bumper, velgen of portier. Daarvoor kun je terecht bij Autolakherstel.nl

Onderhoudsbeurten in uw auto is een investering en kan behoorlijk oplopen in de kosten. Maar door u te houden aan de onderhoudsbeurten, heeft u wel langer plezier van de auto. Ga naar de garage waar u de auto heeft gekocht. Daar weten ze precies wat er aan uw auto gedaan moet worden. Ook houden ze voor u bij wanneer de auto een onderhoudsbeurt moet hebben. 

De garage stuurt tijdig een bericht om u erop te wijzen dat uw auto een beurt nodig heeft. Wanneer u vervolgens een afspraak maakt, dan weet u dat u veilig kunt blijven rijden. Wanneer de auto een grote beurt heeft, krijgt u over het algemeen een vervangende auto. U kunt dan gewoon blijven rijden, terwijl uw auto weer helemaal in orde wordt gemaakt. Een goed onderhoud aan uw auto is zeer belangrijk.

 

    Offerte

    Vraag hieronder uw offerte aan:

    Volgende