kras op auto herstellen

Blog Our World

Krassen op auto laten herstellen – mogelijkheden & kosten

Iedereen die een auto bezit zal vroeg of laat te maken krijgen met krassen op de auto. Het kan voorkomen dat de schade het gevolg is van een ander, zoals iemand die zijn deur te hard opengooit. Het kan echter ook voorkomen dat u onbedoeld zelf schade rijdt aan uw auto, doordat u bijvoorbeeld net tè scherp inparkeert. Vervolgens zit u met een of meerdere lelijke krassen op uw auto. Gelukkig is er goed nieuws; de meeste krassen kunnen vrij eenvoudig en efficiënt worden hersteld. Er zijn efficiëntere manieren dan een (groot deel van) de auto over te spuiten. In dit blog delen we één van de meest efficiënte (en daardoor goedkope) manieren om krassen op uw auto te laten herstellen.

Krassen op auto herstellen: kosten

De belangrijkste vraag is natuurlijk; wat kost het herstellen van autokrassen? Helaas is hier geen pasklaar antwoord op te geven, omdat het afhankelijk is van verschillende factoren. Elke reparatie is maatwerk. De prijs is onder andere afhankelijk van:

 • Waar de kras zit,
 • Hoe groot de kras is,
 • Hoe diep de kras is,
 • Of er sprake is van roestvorming.

De meeste krassen kunnen gelukkig vrij eenvoudig worden hersteld, mits de juiste gereedschappen en technieken worden ingezet. Onze Autolakherstel.nl specialist uit de Kempen regio helpt u graag bij het herstellen van krassen uit uw auto.

Waarom autokrassen herstellen?

Na de vraag hoe duur het is om krassen uit uw auto te herstellen is de belangrijkste vraag mogelijk waarom u überhaupt de krassen zou laten herstellen. Natuurlijk is er het cosmetische stuk; het ziet er niet mooi uit. Maar daarnaast weegt ook mee dat de krassen op lange termijn kunnen verergeren als zij niet worden behandeld. Weersomstandigheden en opspattend strooizout kunnen ervoor zorgen dat de nu blootliggende lagen gaan roesten. Als er eenmaal roest in de lak zit bent u verder van huis. Voorkomen is beter dan genezen.

Krassen herstellen: autolak

Om te weten wat een autokras complex of lastig maakt is het belangrijk om te weten hoe de autolak is opgebouwd. De autolak bestaat uit meerdere lagen. De meeste krassen zitten gelukkig niet direct op de ondergrond, maar alsnog kan een kras vrij eenvoudig door meerdere lagen gaan. Diepere krassen zijn lastiger (en dus tijdrovender) om te herstellen, dan oppervlakkige krassen.

De opbouw van autolak:

 • Blanke lak
 • Kleurlak
 • Grondverf
 • Carrosserie

Krassen op auto laten herstellen

Indien enkel de bovenste laklaag is beschadigd zou u – indien gewenst – zelf een poging kunnen wagen om de kras te herstellen. Is de kras echter dieper, en mogelijk zijn dus meerdere laklagen beschadigd, dan kan het aan te raden zijn om een professional in te schakelen. Hoe ondieper de kras, des te eenvoudiger de kras te herstellen is. Ook geldt dat als de kras over meerdere panelen van de auto aanwezig is, er meer tijd nodig is voor het herstel. Daarnaast zal ook roestvorming zorgen voor een minder snelle reparatie.

Krassen op auto herstellen met spotrepair

Autolakherstel.nl De Kempen maakt gebruikt van spotrepair om snel, professioneel en kostenefficiënt autokrassen te herstellen. Bij de spotrepair-methode maken we gebruik van speciaal gereedschap, lak en andere materialen om enkel plaatselijk de krassen te herstellen. Dit scheelt veel tijd (en dus kosten) omdat niet het gehele paneel vervangen hoeft te worden. Door de spotrepair-technologie te combineren met een zorgvuldig proces zijn we vanuit Autolakherstel.nl in staat om vrijwel elke autokras te repareren.

In plaats van voor een kleine kras uw auto weg te brengen naar een carrosseriewerkplaats helpt onze Autolakherstel.nl specialist uit uw regio u graag om voordeliger én sneller de schade te herstellen. U bent dan ook minder lang uw auto kwijt, zodat het een stuk minder ongemak met zich meebrengt. Ook zijn de reparatiekosten flink lager dan wanneer het gehele, beschadigde paneel opnieuw gespoten zou moeten worden.

Heeft u krassen in uw auto die u wilt laten repareren? Neem direct contact op met Autolakherstel.nl voor een scherp geprijsde offerte. Autolakherstel.nl is grondlegger van de spotrepair-technologie en heeft meer dan 25 jaar ervaring. Wij helpen u graag met het herstellen van krassen in uw autolak.  U kan het formulier aan de rechterzijde van deze pagina gebruiken, of een kosteninschatting opvragen via het contact-formulier.

  Offerte

  Vraag hieronder uw offerte aan:

  Volgende