lakschade auto

Blog Our World

Lakschade aan uw auto voorkomen: 5 tips

Na verloop van tijd kunnen er krassen op uw auto verschijnen, ongeacht hoeveel zorg u aan uw auto besteed. Slijtage en krassen zijn vrijwel onvermijdelijk. Heeft u echter ooit gedacht ‘waar komt deze kras vandaan?’. Er zijn tal van manieren waarop lakschade bij auto’s ontstaat. In dit artikel delen we enkele van de meest voorkomende veroorzakers van lakschade.

1. Laden en lossen vanuit uw kofferbak

Zoiets eenvoudigs als het openen van uw kofferbak kan de lak van uw auto beschadigen. Als u uw handen vol heeft kunnen de tassen die tegen uw kofferbak schuren namelijk hun sporen achterlaten. Wees ook voorzichtig bij het uitladen van uw kofferbak, aangezien zware voorwerpen of tassen die tegen uw auto wrijven ook voor krassen kunnen zorgen. U kunt deze autokrassen voorkomen door uw tassen neer te zetten voordat u de kofferbak opent. Wees voorzichtig bij het in- en uitladen van uw auto.

2. Verwijderen van sneeuw en ijs

Niemand houd ervan om ’s ochtends vroeg zijn auto te moeten krabben. Het verwijderen van sneeuw of ijs van uw auto is een koude en saaie bezigheid, desondanks dient u er de tijd voor te nemen om lakschade te voorkomen. Zelfs het gebruik van een simpele bezem om sneeuw of ijs van uw auto af te vegen kan zorgen dat er vervelende borstelkrassen op de lak zichtbaar worden. Overweeg in plaats daarvan een schuimborstel te gebruiken. Deze zijn zachter en verwijderen sneeuw met minder kans op krassen. Ook is het onverstandig om veel druk uit te oefenen, aangezien aanwezig vuil op uw auto hierbij tegen de lak kan wrijven. Wilt u problemen met sneeuw en ijs helemaal voorkomen? Overweeg dan het gebruik van een autohoes.

3. Spullen op het dak van de auto

U herkent het vast wel: u heeft uw handen vol en legt zodoende iets op het dak van uw auto terwijl u naar de sleutels zoekt. Als u zonder dat u er erg in hebt het voorwerp van het dak afhaalt kan het zijn dat het voorwerp over het dak sleept, met lakschade als gevolg. Hoe te voorkomen? Houd uw sleutels bij de hand! Of zet uw spullen even op de grond neer in plaats van op het autodak.

4. Vuil op de weg

Losse steentjes en ander vuil op de weg zijn een van de grootste oorzaken van lakschade. Vooral op drukke wegen komt het voor dat los vuil van de banden van uw voorligger op uw voertuig terecht komt. Omdat dit met hoge snelheid gebeurt is het mogelijk dat er krassen of lakschilfers zichtbaar worden. Dit kunt u het beste voorkomen door voor de winter een wax van goede kwaliteit aan te brengen.

5. Openen van de autodeuren

Met name als u kinderen heeft herkent u misschien onderstaande; als u niet voorzichtig bent bij het openen van uw autoportieren kunnen ze gemakkelijk ergens tegenaan komen en lakschade oplopen of veroorzaken. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat iemand anders zijn deur tegen uw auto aan slaat, zoals wanneer er een rukwind opkomt en de bestuurder niet oplet. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wat u kunt doen om dit probleem te voorkomen is investeren in autodeurbeschermers. Houd er ook rekening mee dat u, bij het inparkeren van uw auto, voldoende ruimte overlaat tussen uw auto en die van uw buurman. Parkeer indien mogelijk uit de buurt van drukke parkeerplaatsen.

Lakschade aan uw auto is soms moeilijk te voorkomen. Gelukkig zijn er enkele kleine maatregelen die u kan nemen om te voorkomen dat er lakschade ontstaat.

Lakschade herstellen: kosten

Heeft u lakschade aan uw auto, dan kunnen onze Autolakherstel.nl-specialisten uw auto tot in de puntjes herstellen. Vraag vrijblijvend een offerte op via het formulier op de website.

    Offerte

    Vraag hieronder uw offerte aan:

    Volgende