oorzaken van lakschade

Blog Our World

Lakschade herstellen: redenen om het níet zelf te doen

Lakschade kan helaas vrij eenvoudig ontstaan omdat er diverse oorzaken van lakschade zijn. In dit artikel ontdekt u waarom het veelal beter is om niet zelf te proberen lakschade te verhelpen. We behandelen de oorzaken van lakschade, wat u kan doen om lakschade in het vervolg te voorkomen en hoe Autolakherstel.nl u kan helpen met het herstellen van de lakschade aan uw auto.

 

Wat veroorzaakt lakschade bij auto’s?

Helaas zijn er veel veroorzakers van lakschade aan auto’s. Enkele van de meest voorkomende oorzaken zijn:

 • Weersomstandigheden: In de winter kan de lak beschadigen als gevolg van aanraking met strooizout. Maar ook in de zomer kan er lakschade ontstaan als gevolg van de weersomstandigheden. Zo kan de autolak vervagen door felle zon en zomerstormen kunnen schurende zanddeeltjes tegen uw auto werpen.
 • Opspattende steentjes / Steenslag: Kleine steentjes op de weg kunnen tegen uw auto opspatten en via deze manier voor lakschade zorgen. Dit komt met name voor op de snelweg, waar volop grind, steentjes en ander vuil ligt. Steenslag zal met name uw bumper en motorkap kunnen aantasten.
 • Brandstof: Als brandstof in aanraking komt met de lak van uw auto kan ook schade ontstaan. Na aanraking met bijvoorbeeld benzine, remvloeistof of motorolie, kan de lak los laten.
 • Vogelpoep: Vogelpoep heeft een hoge zuurgraad. Als het op de autolak opdroogt, en lang blijft zitten, kan het zorgen voor autolakschade.
 • Insecten: Na een korte rit in de zomer zal vaak de bumper bezaaid zijn met insecten. Als de insecten op de lak blijven plakken kan dit voor lichte lakschade zorgen. Het is het beste om zo snel mogelijk de dode insecten van de lak te verwijderen.
 • Schoonmaakmiddelen: Als u niet de juiste middelen gebruikt kunnen schoonmaakmiddelen ook lakschade veroorzaken. Gebruik het liefst een zachte microvezeldoek of een zachte borstel. Kies goede producten voor het reinigen van de auto en vermijd schurende schoonmaakmiddelen. Huishoudelijke schoonmaakmiddelen kunnen de beschermende laag beschadigen.

Op welke plekken lopen auto’s vaak lakschade op?

We hebben het al even kort gehad over waar lakschade kan ontstaan. Zo is het bijvoorbeeld beter om uw auto niet onder bomen te parkeren, vanwege eventuele vogelpoep. Daarnaast kan in de winter opspattend strooizout voor schade zorgen. Opspattende steentjes, ook wel steenslag genoemd, kunnen het hele jaar door voor lakschade zorgen.

 

Wat kan je doen om lakschade te voorkomen?

Om ernstige lakschade te voorkomen is het belangrijk om regelmatig de autolak te controleren op het begin van schade of roest. Ook na een lange rit in de zomer kan het helpen om de auto te controleren op dode insecten of steenslag. In de winter helpt het om na de rit de auto te controleren op strooizout of steenslag. Mocht er kleine schade zijn ontstaan, dan is het mogelijk om de schade in een vroeg stadium te herstellen, zodat erger voorkomen kan worden.

 

Kan je lakschade zelf herstellen? Hoe en wat kost dit?

Wanneer de autolak enigszins beschadigd is, is het mogelijk om deze zelf te herstellen met een autolak lakstift. Let wel op; dit werkt enkel bij kleinere oppervlakten. Het is bovendien goed mogelijk dat u nadien een kleurverschil krijgt, waardoor de schade eigenlijk enkel meer opvalt.

 

Is het beter om lakschade professioneel te laten herstellen?

Het is dus ook niet zonder reden dat wij voorstander zijn van het professioneel laten herstellen van lakschade. Onze specialisten kunnen bovendien de exacte kleurcode krijgen van de leverancier, zodat er geen enkel kleurverschil is na het herstellen van de lak. Hierdoor ziet deze er weer als nieuw uit. Het is vrijwel onmogelijk om zelf dit resultaat te behalen, tenzij u precies weet wat u doet en de juiste apparatuur in huis heeft.

 

Welke methode gebruikt Autolakherstel.nl om lakschade te herstellen?

Voor autolakreparatie gebruiken wij de SMART-reparatie methode. Dit staat voor “Small to Medium Area Repair Technology”. Dit is een techniek die we effectief inzetten om kleine delen van de schade te herstellen, waarbij de nadruk ligt op het gebied dat moet worden gerepareerd. Het is dus in dit geval niet nodig om het volledige autopaneel te vervangen of te repareren.

 

Welke services biedt Autolakherstel.nl v.w.b. autoschade herstellen?

Ook voor uw andere vragen over uw auto kunt u bij Autolakherstel.nl terecht. Autolakherstel.nl biedt namelijk diverse diensten aan om schade aan uw auto te herstellen. We kunnen helpen met het herstellen van:

 • Kleine deuken
 • Schade aan uw bumper
 • Schade aan uw velgen
 • Diepe autokrassen
 • Interieur- en bekledingsschade

Autolakherstel.nl biedt een uitmuntende en volledige service op het gebied van autoschade herstel.

 

Vraag vandaag een offerte op bij Autolakherstel.nl

Via het formulier op de website kunt u eenvoudig een vrijblijvende offerte opvragen. Hierbij heeft u de mogelijkheid om foto’s van de lakschade toe te voegen, zodat onze specialisten direct kunnen zien waar de lakschade zich bevindt en hoe ernstig de schade is. Aan de hand hiervan wordt er een offerte naar u toe gestuurd. Bent u op zoek naar een professioneel autoschadebedrijf om uw lakschade te herstellen? Neem dan contact op met Autolakherstel.nl.

 

  Offerte

  Vraag hieronder uw offerte aan:

  Volgende