oorzaken van lakschade

Blog Our World

Dé 7 oorzaken van lakschade

Lakschade ontstaat soms sneller dan u verwacht. Het is namelijk zo dat lakschade door veel verschillende zaken kan worden veroorzaakt. We staan lang niet bij al deze oorzaken stil, terwijl we dat eigenlijk wel zouden moeten doen. Wij hebben 7 veel voorkomende oorzaken van lakschade voor u opgesomd.

1. Weersomstandigheden

Veel mensen weten wel dat de lak van de auto kan beschadigen in de winter, vooral doordat de lak in aanraking komt met strooizout. Ook wanneer u vlakbij zee woont kunt u sneller te maken krijgen met watervlekken door het zout uit de zee. Regen kan deze watervlekken ook veroorzaken door de mineralen die erin zitten.

2. Weersomstandigheden in de zomer

Minder mensen weten dat er in de zomer ook lakschade kan ontstaan door het weer. De zon kan zorgen voor een vervaging van de lak. Daarnaast komen er in de zomer zomerstormen voor die zanddeeltjes op uw auto kunnen laten belanden. Dit gebeurt vaak wanneer u vlakbij de kust woont. Deze zand- en vuildeeltjes kunnen schuren, waardoor de lak kan beschadigen.

3. Steentjes op de weg

Opspattende steentjes op de weg of opspringende kiezels op oprijlanen kunnen gemakkelijk zorgen voor lakschade. Zeker op de snelweg kunt u makkelijk te maken krijgen met opspattende steentjes, stukjes grind of ander vuil. Doordat u op hogere snelheid rijdt is het risico op behoorlijke schade groot. Steenslag is in veel gevallen te vinden op de bumpers en de motorkap.

4. Vogelpoep

U loopt een groter risico op lakschade wanneer u in een gebied met veel vogels woont. De vogelpoep heeft een hoge zuurgraad. Wanneer het op uw autolak opdroogt, en het blijft hier te lang zitten, dan zorgt dit voor lakschade. Ook het wegschrapen van vogelpoep kan voor lakschade zorgen. Ga daarom altijd zorgvuldig te werk en gebruik de juiste producten voor het verwijderen van vogelpoep van uw auto.

5. Insecten

Zeker in de zomer komt de auto veel in aanraking met insecten. Na een stuk rijden op de snelweg ziet u al snel dat de bumper bezaaid is met dode beestjes. Deze insecten zijn ook erg zuur, waardoor ze aan uw auto blijven plakken en lastig te verwijderen zijn. Dit zuur zorgt ook voor lakschade. Het is dus belangrijk om dode insecten zo snel mogelijk van uw auto te verwijderen.

6. Schurende schoonmaakmiddelen

Het schoonmaken van uw auto kan lakschade veroorzaken wanneer u niet op de juiste wijze handelt. Het is aan te raden om gebruik te maken van een microvezeldoek of een zachte borstel. Schrapers verhogen het risico op lakschade. Kies daarnaast voor een goede autoshampoo voor de reiniging en maak geen gebruik van schurende schoonmaakmiddelen. Veel huishoudelijke schoonmaakmiddelen kunnen de beschermende afdichting beschadigen.

7. Brandstof

Brandstoffen, zoals benzine, motorolie, remvloeistof en diesel, kunnen schade aan de lak veroorzaken. Wanneer de lak van uw auto in aanraking komt met brandstoffen, dan kan de lak los gaan laten. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat u een beetje brandstof op de lak van uw auto morst. Het is dan belangrijk dat u dit deel van de auto direct grondig schoonmaakt.

Heeft u toch lakschade opgelopen?

Helaas kunt u lakschade niet altijd voorkomen. Heeft u toch lakschade opgelopen en wilt u dit professioneel laten herstellen? Dan kunt u bij Autolakherstel.nl een vrijblijvende offerte aanvragen. Uiteraard kunt u ook contact opnemen wanneer u meer informatie of advies wilt.

    Offerte

    Vraag hieronder uw offerte aan:

    Volgende