Auto reinigen interieur

Blog Our World

Tips voor het reinigen van uw auto interieur

Veel mensen wassen de auto met regelmaat om schade aan de lak, veroorzaakt door bijvoorbeeld insecten of vogelpoep, te voorkomen. Dit is natuurlijk uitstekend! Helaas vergeten veel mensen dat het interieur ook de nodige zorg nodig heeft. Het is aan te raden om het auto interieur ook met regelmaat goed schoon te maken. Autolakherstel.nl geeft u enkele praktische tips voor het reinigen van het auto interieur.

Losse delen verwijderen uit de auto

Verwijder alle losse delen uit de auto voordat u de auto gaan schoonmaken aan de binnenkant. Leeg de asbak, haal kleine eigendommen weg en verwijder de matten. Deze kunt u beter buiten de auto schoonmaken. Na het verwijderen van alle losse delen kunt u de auto eerst goed stofzuigen aan de binnenkant. Vergeet hierbij niet de kleine gaatjes, hoekjes en andere ruimten, zoals de ruimte tussen de zittingen.

Controleer uw auto op vochtproblemen

Bent u zich ervan bewust dat er in de achterklep van uw auto, onder het reservewiel, een waterafvoer aanwezig is? Veel mensen zien deze afvoer bijzonder zelden. Hierdoor kunnen zij te maken krijgen met een vochtprobleem zonder de oorzaak te kennen. Er kan roest ontstaan rond deze afvoer en u kunt vocht in heel de auto krijgen. Controleer bij iedere schoonmaakbeurt ook even deze afvoer. Het is een kleine moeite en het kan u veel ellende besparen.

Oppervlakken in het interieur schoonmaken

Maak de oppervlakken in uw interieur eerst schoon met warm water. Hiermee haalt u al een groot deel van het vuil weg. U kunt een beetje afwasmiddel in het water doen. Gebruik altijd een zachte doek die geen vuiltjes achterlaat en droog het interieur met een katoenen doek. Voor roostertjes en andere kleine delen kunt u gebruik maken van wattenstaafjes voor een goede reiniging. Glas kunt u goed schoonmaken met azijn, maar probeer wel te voorkomen dat dit op andere onderdelen terecht komt. Gebruik nooit schurende schoonmaakmiddelen. Weet u niet zeker of een bepaald schoonmaakmiddel geschikt is? Probeer het dan altijd eerst uit op een plek die niet in het zicht zit.

De autobekleding schoonmaken

U kunt het best gebruik maken van een schuimreiniger voor het schoonmaken van de autobekleding. Dit middel kunt u laten inwerken en vervolgens verwijderen met een doek of spons. Bepaalde schuimmiddelen kunnen ook van de zittingen af worden gestofzuigd. Gebruik liever geen water of vochtige producten voor het schoonmaken van de zittingen. Het vocht trekt in de zitting en kan voor problemen gaan zorgen. Heeft u lederen bekleding in de auto? Kies dan de schoonmaakmiddelen heel bewust om te voorkomen dat u vlekken veroorzaakt of het leder beschadigt.

Interieurschade laten herstellen

Het interieur van uw auto heeft dezelfde zorg en aandacht nodig dan de lak van uw voertuig. Ziet u dat er schade is ontstaan aan het auto interieur? Dan kunt u bij Autolakherstel.nl terecht om het interieur te laten herstellen op professionele wijze. Ook voor het laten repareren van vinyl of lederen bekleding kunt u bij ons terecht. Vraag online een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie en advies.

    Offerte

    Vraag hieronder uw offerte aan:

    Volgende