rijden in het buitenland

Blog Our World

10 Tips voor rijden in het buitenland

Als u in het buitenland rijdt, dan kunt u dit doen in een huurauto of in uw eigen auto. Veel mensen vinden rijden in het buitenland veel stressvoller dan rijden in eigen land. Mensen worden onzeker in de auto en dit vergroot juist het risico op ongelukken. Er zijn verschillende manieren om u beter voorbereid te voelen tijdens het rijden in het buitenland. Autolakherstel.nl geeft u graag 10 tips voor veilig en ontspannen rijden in het buitenland.

1. Neem de juiste documenten mee

Zorg ervoor dat u alle benodigde documenten altijd bij u heeft.  Vergeet niet om uw rijbewijs, autoverzekeringspas en kentekenbewijs mee te nemen om ervoor te zorgen dat u in het buitenland mag rijden.

2. Leer de buitenlandse wetten

Zorg ervoor dat u goed bekend bent met de regels en wetten die in het verkeer gelden in het betreffende land. Niet alleen moet u de rijwetten kennen, u moet deze ook goed begrijpen. Denk onder meer aan geldende snelheidslimieten en aan welke kant van de weg u dient te rijden.

3. Controleer uw verzekeringsdekking

Het is belangrijk om voorafgaande aan uw reis contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij om te controleren of u daadwerkelijk goed verzekerd bent voor rijden in het buitenland. Het kan zijn dat u een extra premie moet betalen om te zorgen voor de juiste dekking.

4. Plan uw reis

Het kan goed zijn om van tevoren al eens te kijken welke plekken u met de auto wilt bezoeken in het buitenland. Rijden in het buitenland kan desoriënterend werken. Probeer daarom zo veel mogelijk van tevoren al uw routes te plannen en zorg voor een goede navigatie die ook werkt in het betreffende land.

5. Bereid u voor op de lange ritten

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat niet alleen u goed voorbereid bent, maar ook uw auto. Het is belangrijk om deze nog even te laten onderhouden door een garage voordat u vertrekt. Een goede check kan problemen onderweg voorkomen. Uiteraard is het goed om alles even na te (laten) lopen. Denk aan onder meer koelvloeistof, olie, ruitenvloeistof en bandenspanning.

6. Rijd langzaam

Het is goed om in het begin wat langzamer te rijden dan de maximum snelheid. Zo geeft u uzelf de gelegenheid om te wennen aan de nieuwe omgeving en u heeft goed zicht op hoe het andere verkeer zich om u heen gedraagt. Dit zorgt ervoor dat u sneller went.

7. Neem kleingeld mee

U kunt onderweg te maken krijgen met tolwegen. Het is daarom belangrijk dat u kleingeld bij u heeft. Hierbij is het verstandig om rekening te houden met de eventuele andere valuta waar u mee te maken kunt krijgen.

8. Neem regelmatig pauze

Autorijden is altijd vermoeiend. Wanneer u wat gespannen bent tijdens het rijden in het buitenland, dan kost het autorijden u nog meer energie. Zorg daarom voor voldoende pauzes en maak deze pauzes voor uzelf ook lang genoeg. Zo verliest u de concentratie niet en voorkomt u ongelukken door vermoeidheid.

9. Boek uw huurauto vanuit Nederland

Gaat u in een huurauto rijden in het buitenland? Boek deze dan alvast vanuit Nederland. In verreweg de meeste landen zijn Nederlandse autoverhuurbedrijven aanwezig en hier kunt u al vanuit eigen land, voorafgaande aan uw reis, boeken. In bepaalde gevallen is het zelfs mogelijk om te regelen dat de auto al voor u klaarstaat bij het vliegveld. Maak hier gebruik van, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

10. Controleer het verhuurbedrijf

U kunt natuurlijk ook gebruik maken van een buitenlands verhuurbedrijf. In dit geval is het wel verstandig om altijd even te controleren hoe de beoordelingen van dit bedrijf zijn. Dit voorkomt dat u bij een bedrijf terecht komt dat een slechte reputatie heeft. Deze heeft het bedrijf waarschijnlijk niet voor niets opgebouwd. Ga altijd voor betrouwbaarheid.

Toch een krasje opgelopen?

Wij hopen natuurlijk dat u met behulp van deze tips veilig de weg op kunt in het buitenland. Toch kan een ongelukje niet altijd voorkomen worden. Heeft u in het buitenland toch een krasje of een deukje opgelopen? Dan bent u natuurlijk welkom bij Autolakherstel.nl voor professioneel schadeherstel. Neem gerust vrijblijvend contact op of vraag een offerte aan.

    Offerte

    Vraag hieronder uw offerte aan:

    Volgende