Blog Our World

Ultieme tips voor schadeherstel aan uw auto

Uw auto is waarschijnlijk een van uw waardevolste bezittingen. Uw prachtige wagen brengt u overal waar u heen moet en wilt zonder ook maar te mopperen. Een leven zonder auto, kunt u zich het nog voorstellen? Waarschijnlijk niet. We zijn allemaal zo gehecht geraakt aan dit voertuig, dat een auto eigenlijk een onmisbaar product is in de maatschappij van nu. Boodschappen doen, met de auto naar familie of vrienden als ze verder weg wonen of als het regent, en lekker op vakantie: de auto wordt elke keer weer goed gebruikt bij deze zaken. Een auto is gewoon een heel handig item om te hebben, zeker als u in een andere stad reist dan waarin u woont en uw werkplek lastig te bereiken is met het openbaar vervoer. Een erg functioneel product dus! Maar het is ook erg leuk om met uw eigen auto erop uit te trekken en nieuwe plekjes te ontdekken in het o zo mooie Nederland. Een auto is dus essentieel een product voor elk individu en ieder gezin!

Vaak gaat het goed en kunt u lekker op pad gaan met uw auto. Maar dit geldt niet voor altijd, omdat het voor kan komen dat het mis gaat en u schade rijdt aan uw auto. De meeste mensen raken dan in paniek, omdat het vaak als een totale verrassing komt. Een kras in de lak van uw auto is bijvoorbeeld een vorm van schade dat nogal vaak voorkomt.

Een ongeluk zit, jammer genoeg, in een klein hoekje. Om u een eindje op weg te helpen en voor te bereiden op schade, zullen er diverse tips besproken worden die u kan toepassen om schade aan uw auto te voorkomen. Daarnaast wordt u geïnformeerd over de hoofdoorzaken van schade. Op deze manier kunt u hier in de toekomst rekening mee houden, en wordt de kans aanzienlijk kleiner dat u schade zult rijden. Hiermee kunt u flink wat geld besparen, omdat schade immers een aanslag op uw budget kan zijn. Geen schade meer hoeven te rijden, dat klinkt toch als muziek in de oren?!

 

Autoschade: iets wat u liever voorkomt!

Schade aan uw auto doet vaak pijn aan uw hart. Daarom zou het ontzettend mooi zijn als er mogelijkheden zijn om schade aan uw auto te vermijden. Hieronder zult u daarom de hoofdoorzaken van schade vinden zodat u dit in ogenschouw kunt nemen voor de toekomst en ook enkele tips die u mooi kunt meenemen als u weer eens een tripje maakt met uw auto.

Wat zijn de voornaamste oorzaken van autoschade?

Een van de hoofdoorzaken van schade aan de auto is onoplettendheid. Als u net nog eventjes een berichtje wil sturen naar uw partner of kind via uw telefoon, kan dat zomaar betekenen dat u niet voldoende aandacht op de weg hebt en tegen een paaltje of een andere auto aanknalt. Het gebruik van sociale media staat dan ook met stip op de eerste plaats en is de voornaamste oorzaak van schade aan de auto. Het is dan ook verboden door de Nederlandse wetgeving om tijdens het rijden of in het verkeer bezig te zijn met uw mobiele telefoon. Helaas houden toch veel mensen zich niet aan deze wet en plegen nog net even dat laatste belletje tijdens hun autorit.

Een andere oorzaak die vrij populair is, is het overtreden van de maximumsnelheid die wordt aangegeven. De meeste mensen hebben steeds meer haast in het leven en willen zich daarom ook zo snel mogelijk van A naar B verplaatsen. Een noodlottig gevolg van deze haast kan schade aan de auto zijn. U kunt bijvoorbeeld minder snel remmen als er een onverwachte situatie zich voordoet en daardoor tegen uw voorganger aanrijden. Zo heeft u niet alleen schade aan uw eigen auto, maar is uw voorganger ook getroffen door uw roekeloze rijgedrag. Houd u aan de snelheid die wordt aangegeven en zorg voor uw eigen veiligheid en die van uw medeweggebruikers.

Rijden onder invloed wordt tevens vaak in één adem genoemd met schade aan uw auto. Dit komt gelukkig veel minder vaak voor dan de andere oorzaken die hierboven beschreven worden, maar als iemand met een te hoog alcoholpromillage toch achter het stuur kruipt, kunt u er vergif op innemen dat het misgaat. Er wordt vaak schade aan de auto gereden of er vallen zelfs gewonden. Dit is een kwalijke zaak en het is daarom verstandig om niet meer in de auto te stappen als u een glaasje wijn genuttigd heeft om letsel en schade te voorkomen.

Nu u weet welke oorzaken van schade het vaakst de revue passeren, bent u vast ook benieuwd of er manieren zijn om de schade aan uw auto zo veel mogelijk te beperken. Lees hieronder snel verder om het antwoord op deze kwestie te vinden.

 

Is het mogelijk om schade aan uw auto te vermijden, en zo ja op wat voor manier?

Het is zeker mogelijk om schade te vermijden. Daarom volgen er nu een aantal tips die de kans op schade aanzienlijk verlagen. Zo is het bijvoorbeeld een goed idee om de koplampen van uw auto eens in het jaar te laten polijsten. Door het weer kunnen uw koplampen flink worden aangetast en wordt het licht uit uw koplampen steeds minder fel. Blijf goed zichtbaar voor andere weggebruikers en laat uw koplampen dus eens per jaar onder handen nemen!

Een andere tip is om te kiezen voor winterbanden voor de winterse seizoenen. Het is dan vaak wat gladder op de weg door ijzel en sneeuw, en de winterbanden zorgen voor meer grip op de weg. Als u nog zomerbanden onder uw auto heeft, dan kan het zijn dat u bij het remmen de macht over het stuur verliest en ergens tegenaan rijdt en zo schade maakt. Dit is niet wenselijk. Houd daarom de autobanden goed bij en verwissel ze op tijd!

Het is ook van belang om een simpel navigatiesysteem te gebruiken. Veel bestuurders raken snel afgeleid achter het stuur en een complex navigatiesysteem kan hier eenvoudig voor zorgen. Een navigatiesysteem kan voor flink wat rumoer in de auto zorgen en dit lawaai kan andere essentiële geluiden overstemmen. Zo hoort u bijvoorbeeld niet het getoeter van andere weggebruikers die u willen waarschuwen voor bijvoorbeeld een laag paaltje. Als u dus graag schade aan uw auto wil vermijden, dan is het zeker een aanrader om een basis navigatiesysteem te gebruiken. Dit navigatiesysteem is ook nog eens goed voor uw portemonnee, dus vangt u twee vliegen in één klap!

En de laatste tip om schade te minimaliseren luidt: sla de Apk-keuring van uw auto nooit over. De Apk-controle is niet voor niets in het leven geroepen. Het kan zomaar zijn dat uw auto van alles mankeert, maar dit niet gelijk met het blote oog zichtbaar is. Tijdens de Apk-keuring in de garage komen bepaalde gebreken waarschijnlijk aan het licht. Zo wordt uw veiligheid gewaarborgd en toekomstige schade zoveel mogelijk tegengehouden.

 

Wat kost het precies om schade aan uw auto te laten herstellen?

Het is lastig om een vast bedrag op schade te plakken, omdat er diverse vormen van schade bestaan. Zo kan de een alleen wat krassen op de lak van zijn auto hebben, maar is bij de ander de auto total loss en rijp voor de sloop. Ondanks deze verscheidenheid aan schade, willen wij u toch goed op de hoogte brengen van de kosten van schade en dit kan alleen door een specifiek bedrag te noemen. Het herstellen van schade aan een auto kost gemiddeld zo’n 300 euro. Dat is dus niet niks! Nu u kennis heeft genomen van dit hoge bedrag, ziet u waarschijnlijk pas echt goed in hoe duur schade is en wellicht gaat u in de toekomst voorzichtiger rijden. Dit is dus ook een manier om schade aan uw auto te voorkomen, omdat u nu weet hoeveel kosten u moet maken als u schade heeft gemaakt. Dit bedrag werkt afschrikkend en daarom is het ook een manier waarop u beschadiging aan uw auto uit de weg kan gaan!

Maar, wat als het al te laat is en u schade heeft aan uw allerliefste wagen? Geen nood, want dan bent u bij Autolakherstel.nl aan het goede adres!

 

Autolakherstel.nl: eerste hulp bij schadeherstel!

Autolakherstel.nl is het bedrijf bij uitstek waar u contact mee moet opnemen als u schade aan uw auto heeft. Autolakherstel.nl is gespecialiseerd in het verhelpen van schade en het opknappen van uw auto. Heeft u kleine schade aan uw auto (zoals lakschade) of is er groter geschut nodig om uw auto weer helemaal deukvrij te maken? U kunt bij Autolakherstel.nl terecht voor diverse soorten schade. Alle medewerkers van Autolakherstel.nl zijn erop gebrand om de deuken uit uw auto te krijgen en de lak weer in perfecte staat te brengen. Autolakherstel.nl is een bedrijf waar service hoog in het vaandel staat en uw auto een topprioriteit is! Uw auto wordt weer superstrak en hij lijkt net van de autowasstraat te komen, zo stralend en glimmend zult u hem terugkrijgen. Ideaal!

Op welke manieren kan uw auto weer helemaal opgelapt worden?

Een welbekende methode om schade aan uw auto te herstellen is de Spot Repair methode van Autolakherstel.nl. Autolakherstel.nl is de grondlegger van deze fantastische methode. De methode kan worden toegepast bij verschillende typen schade, van bumperschade tot lakschade tot deuken. De Spot Repair methode is de ultieme methode om schade aan uw auto te laten repareren, vanwege diverse voordelen. Allereerst verloopt de Spot Repair methode erg vlot, en hoeft u niet dagenlang te wachten totdat uw auto weer is hersteld. Dankzij deze nieuwe technologie hoeft alleen maar het lokale gebied worden vervangen dat beschadigd is, en niet het hele paneel waarin de deuk of de kras zich bevindt. Dit is een groot verschil met eerdere methoden en daarom gaat de reparatie ook erg snel. Uw auto is binnen mum van tijd weer helemaal de oude. Daarnaast is de Spot Repair methode ook nog eens veel voordeliger, omdat er minder materialen hoeven worden gebruikt bij deze efficiënte manier van repareren. U bespaart dus zowel tijd als geld door voor de Spot Repair methode van Autolakherstel.nl te kiezen. Dat wil toch iedereen?!

 

Welke services biedt Autolakherstel.nl allemaal aan om uw auto weer zo goed als nieuw te krijgen?

Tot slot zullen de verschillende services van Autolakherstel.nl kort worden besproken. Zo heeft u een duidelijk overzicht bij welke soorten beschadigingen en vormen van schade u allemaal bij Autolakherstel.nl terecht kan!

Lakbeschadiging herstellen

Autolakherstel.nl is een ware professional in het herstellen van schade aan de lak van uw auto. Doordat de medewerkers hun vaardigheden blijven ontwikkelen en een aantal keren per jaar worden beoordeeld op hun werk, leveren ze enkel excellent werk af. Als u dus een kras op uw auto heeft, die u belemmert, bent u bij Autolakherstel.nl helemaal op uw plek.

Bumperschade herstellen

Autoschade herstellen is best een lastige klus. Bij Autolakherstel.nl werken gelukkig alleen maar onwijs getalenteerde medewerkers die veel kennis van zaken hebben. Dit geldt zelfs voor het herstellen van bumperschade, terwijl dit een van de moeilijkste klussen is qua schade. Door vele cursussen en trainingen te volgen, zijn de medewerkers van Autolakherstel.nl echte meesters worden in het herstellen van bumperschade. Bovendien krijgt u ook nog eens een levenslange garantie op uw reparatie. Als u dus niet tevreden bent (wat echter bijna nooit voorkomt bij Autolakherstel.nl), dan kunt u gewoon nog eens contact opnemen met het bedrijf.

Schade aan de (lichtmetalen) velgen herstellen

De meeste mensen koesteren de weelderige uitstraling van hun (lichtmetalen) velgen. Als u zoveel geld hebt gestoken in het kopen van deze luxe velgen, wilt u waarschijnlijk ook dat ze lang mooi blijven. Ook voor beschadigingen aan de velgen van uw auto, is Autolakherstel.nl een uitermate geschikt bedrijf. Uw velgen worden weer in een geweldige staat gebracht dankzij de goede medewerkers van Autolakherstel.nl en het uiterlijk van uw volledige auto wordt naar een hoger niveau getild!

(Kleine) deuken herstellen

Autolakherstel.nl maakt gebruik van de methode Dent Removal (DR). De deuken worden met beleid uit uw auto geplamuurd, zodanig dat de deuk niet meer te herkennen valt. Het hele paneel zal er zo goed als nieuw uitzien, en dankzij de Dent Removal methode gaat dit onwijs vlot. Het is ook nog eens een kostenbesparende methode! Er zijn alleen maar voordelen verbonden aan de Dent Removal methode!

Schade aan het interieur en de bekleding herstellen

Autolakherstel.nl pakt ook graag de binnenkant van uw auto aan. Veel mensen vinden de buitenkant van hun auto het belangrijkst, maar een kapotte autostoel of dashboard is niet bepaald prettig. Autolakherstel.nl zorgt ervoor dat het interieur en de bekleding van uw auto zich weer helemaal hersteld en nog nooit zo zacht heeft aangevoeld. De kosten van deze reparatie zijn het dubbel en dwars waard, uw auto heeft nog nooit zo fijn aangevoeld dankzij Autolakherstel.nl!

 

Autolakherstel.nl: de specialist in schade aan uw auto!

En, bent u ook overtuigd van alle voordelen van een offerte van Autolakherstel.nl om in te schatten hoe hoog de kosten uiteindelijk zullen bedragen. Autolakherstel.nl helpt u een handje door gratis voor u een offerte op te stellen en een beeld in te schatten van de totaalkosten die u kwijt zult zijn aan het schadeherstel. Het is namelijk zonde om voor eeuwig met een auto te blijven rijden die er niet meer uitziet als moeders mooiste. Dat is niet leuk voor u als bestuurder en ook voor uw auto is dit niet fijn. Bovendien is het ook nog eens ontzettend onveilig om met een auto te blijven rijden die schade heeft.

Uw auto verdient toch ook wat extra aandacht? Autolakherstel.nl zorgt met liefde voor uw favoriete vervoermiddel en u kunt nu helemaal gratis een offerte opvragen bij Autolakherstel.nl waarin een goed en duidelijk beeld wordt geschetst van alle kosten die komen kijken bij het herstellen van de schade aan uw auto. Dit is erg handig, omdat u zo goed weet waar u aan toe bent. Waar wacht u nog op?! Dankzij Autolakherstel.nl, wordt uw auto weer een echte parel!

    Offerte

    Vraag hieronder uw offerte aan:

    Volgende