snijpaste gebruiken

Blog Our World

Wat is snijpasta en hoe gebruikt u het?

De meeste mensen rijden natuurlijk het liefst in een auto waarvan de lak een rijke kleur heeft met een heldere glans. Helaas wordt de lak na verloop van tijd dof en krasjes en andere beschadigingen ontsieren de lak van de auto. Bij oudere auto’s zorgt oxidatie ervoor dat de laklaag dof en krijtachtig wordt. Veel producten beloven u de lak te kunnen herstellen tot op het niveau van de lak van auto’s in de showroom. Niet alle producten maken deze belofte waar. Snijpasta doet dit wel, maar wat is snijpasta nu precies en hoe gebruikt u het?

Wat is snijpasta?

Snijpasta is een schuurmiddel dat verwerkt is in de vorm van pasta. Zoals de meeste schuurmiddelen is ook snijpasta te verkrijgen in diverse varianten. De korreldikten variëren, waardoor u makkelijk kunt kiezen voor de juiste variant voor het behandelen van de lak van de auto. Snijpasta wordt op autolakwerk gebruikt om geoxideerde lak te verwijderen of krassen uit de weg te ruimen. Geoxideerde lak is een stuk doffer dan verse lak en snijpasta kan worden gebruikt om dit verschil weg te nemen. Vanzelfsprekend is het niet raadzaam om te vaak gebruik te maken van snijpasta. Uiteindelijk kan dit ervoor zorgen dat alle lak verdwijnt en dit is niet de bedoeling. Het is daarom ook altijd goed om uw auto te beschermen met speciaal daarvoor bedoelde was.

Het gebruik van snijpasta

Snijpasta is dus eigenlijk een schuurmiddel in pastavorm. Deze pasta wordt in de meeste gevallen gebruikt om een auto een soort verjongingskuurtje te geven, waarbij de lak een fijne opfrisser krijgt. Snijpasta kan onder meer worden gebruikt voor de volgende zaken:

 • Polijsten van krassen in de lak
 • Verwijderen van een teveel aan lak
 • Het mooi laten overlopen van oude en nieuwe lak
 • Herstellen van verweerde lak
 • Het verkrijgen van een gladde lakafwerking
 • Verwijderen van vlekken op de lak

Snijpasta werkt eenvoudig door de paste met de hand op de lak aan te brengen en met een doel of een rond applicatorkussen te wrijven. Het is ook mogelijk om hiervoor een polijstmachine met een wollen pad te gebruiken.

Krassen verwijderen met snijpasta

Wanneer u de snijpasta wilt gebruiken om krassen uit de lak te verwijderen, dan kunt u ons stappenplan volgen. Houd er wel rekening mee dat de snijpasta het best werkt bij het verwijderen van lichte en ondiepe krassen die zich alleen in de bovenste laklaag bevinden. Wees extra voorzichtig met het gebruik van snijpasta op hoeken en lijnen, want vooral hier gaat u makkelijk door de lak heen en wordt het metaal eronder zichtbaar.

 1. Was de auto grondig om vuil en stof te verwijderen en droog de auto vervolgens
 2. Breng een kleine hoeveelheid snijpasta op uw applicator aan en wrijf het gebied in
 3. Gebruik ronde of voor- en achterwaartse bewegingen en houd een constante, lichte druk
 4. Veeg restmateriaal weg voordat het droogt en polijst het gebied met een schone microvezeldoek
 5. Herhaal de applicatie indien nodig
 6. Was het gebied met een hoge kwaliteit autowas

U moet de auto na dit proces mogelijk regelmatig waxen om de nieuw belichte lak te beschermen en te voorkomen dat deze dof wordt.

De lak herstellen met snijpasta

Als u snijpasta wilt aanbrengen om de glans van lak te herstellen en oxidatie te verwijderen, dan is de klus veel groter. Het is het beste om een ​​polijstmachine te gebruiken in plaats van met de hand te werken voor grote oppervlakken. U moet ook van boven naar beneden in secties werken, waarbij u elke sectie voltooit voordat u verder gaat. U kunt onderstaande stappen volgen.

 1. Reinig en droog de auto grondig
 2. Klei de lak af met autoklei om vuil te verwijderen – deze stap zorgt ervoor dat er niets aan de lak kleeft
 3. Breng een kleine hoeveelheid snijpasta aan op de wollen pad van de polijstmachine. Breng dit aan op het oppervlak van de lak met lichte, stabiele bewegingen
 4. Veeg overtollige pasta weg voordat het droogt
 5. Wrijf met een schone microvezeldoek of een polijstmachine
 6. Ga door totdat alle secties van de auto zijn behandeld
 7. Breng een wax van hoge kwaliteit aan voor de afwerking

Nogmaals, u moet een gewone wax aanbrengen om de lak te beschermen.

Snijpasta’s om te proberen

Snijpasta’s zijn er in diverse soorten. De verschillende soorten varieren vooral in de mate waarin zij schurend zijn. Autolakherstel.nl raadt enkele snijpasta’s aan:

 • Turtle Wax voor licht schuurvermogen
 • T-Cut Scratch Remover voor medium schuurvermogen
 • Meguiar’s M105 Ultra Cut Compound voor een hoge agressiviteit

Alternatieven om te proberen

Snijpasta’s zijn schurende producten en zijn mogelijk niet geschikt voor alle auto’s. Voor kleine lakproblemen, zoals lichte krasjes en doffe kleuren, kunt u misschien beter beginnen met een autopoetsmiddel. Poetsmiddel is vergelijkbaar met snijpasta, maar veel minder agressief. Het verwijdert de bovenste lagen was om de glans op de lak te herstellen, maar verwijdert geen laklagen. Breng voor het beste resultaat een poetsmiddel aan om de glans te herstellen en breng vervolgens een was van goede kwaliteit aan om het lakwerk af te dichten en de glans te behouden. Voor meer informatie of professioneel advies kunt u natuurlijk altijd even contact met ons opnemen.

  Offerte

  Vraag hieronder uw offerte aan:

  Volgende