Blog Our World

Steenslag bij auto’s: hoe te repareren?

Wat is steenslag?

Steenslag is het fenomeen waarbij kleine steentjes of een ander hard voorwerp in de lucht terechtkomen en met grote kracht tegen een ruit aankomen. Dit kan zowel de voorruit, achterruit, zijruit als de achterklep zijn. In sommige gevallen is steenslag zo hard dat het glas zelf breekt. Maar ook als er geen glasscheurtje ontstaat, kan steenslag flinke schade toebrengen aan de autolak. De krassen die hierdoor ontstaan, zijn niet mooi en het is lastig om er weer uit te halen. Steenslag bij auto’s ziet eruit als kleine krassen of sterretjes in het autolak.

 

Hoe ontstaat steenslag bij auto’s?

Steenslag ontstaat voornamelijk op snelwegen wanneer een andere auto met hoge snelheid over een oneffen wegdek rijdt of wanneer er sprake is van bandenslijtage. Wanneer de banden slijten, komen kleine steentjes vrij en die kunnen weer door de lucht heen zo’n andere auto in rijden. Het is dus belangrijk om uw banden goed te controleren en op tijd te vervangen.

 

Waarom is steenslag zo vervelend?

Steenslag is vervelend omdat het schade kan toebrengen aan uw auto. De kosten van een nieuwe voorruit of achterruit zijn niet niks en de krassen in het autolak zijn ook niet mooi. Daarnaast is steenslag ook gevaarlijk, want als het glas direct breekt, kan dit leiden tot ongelukken.

 

Vergoed mijn verzekering steenslag schade?

Steenslag is helaas niet verzekerd. Wel kunt u ervoor kiezen om een aanvullende autoverzekering af te sluiten die de schade door steenslag vergoedt. Dan bent u wel wat geld kwijt, maar dan weet u wel dat u in ieder geval niet voor onverwachte kosten komt te staan.

 

Hoe voorkomt u steenslag?

U kunt niet altijd voorkomen dat er steenslag tegen uw ruiten aankomt, maar er zijn wel een aantal dingen die u kan doen om de kans op steenslag te verkleinen. Zo is het bijvoorbeeld slim om altijd een set reservebanden mee te nemen als u op vakantie gaat. Dit voorkomt dat u met een lekke band langs de weg komt te staan en hierdoor in de pathologische zone terechtkomt. Ook is het verstandig om niet te hard te rijden op plekken waar veel steenslag kan voorkomen, zoals op gravelpaden of onverharde wegen.

 

Waarom zou u steenslag schade moeten repareren?

Als u steenslag hebt, is het verstandig om de schade zo snel mogelijk te laten repareren. Dit voorkomt dat de krassen in het autolak verder uitgroeien en er misschien zelfs een barst in het glas ontstaat. Het is belangrijk om te weten dat steenslag reparatie niet altijd gratis is. Dit hangt af van de verzekering die u hebt en of de schade onder de eigen risico valt. In sommige gevallen moet u dus wel een eigen bijdrage betalen.

Autolakherstel.nl is dé expert in steenslagreparaties en krasherstel aan auto’s. Wij zijn gespecialiseerd in het herstellen van beschadigingen aan autolak, glas en plastic delen. Onze ervaren monteurs staan bij u ter plaatse om de schade aan uw auto te bekijken en een vrijblijvende offerte op maat te maken. Wanneer u akkoord gaat met onze offerte, wordt de steenslagreparatie of krasherstel direct uitgevoerd. In de meeste gevallen is uw auto in één dag weer als nieuw!

 

Wat te doen bij diepe steenslag schade?

Diepe steenslag schade kan alleen worden hersteld door middel van een spuitslagreparatie. Dit is een techniek waarbij de beschadigde laklaag wordt verwijderd en opnieuw wordt aangebracht. Met een spuitslagreparatie is het mogelijk om de originele kleur weer terug te brengen en de beschadiging volledig te verwijderen.

Steenslag schade in de blanke lak

Wanneer de steenslag schade zich bevindt in de blanke lak, is het belangrijk dat dit zo snel mogelijk wordt hersteld. Dit voorkomt dat er roestvorming kan ontstaan en de beschadiging kan verergeren. Bij een spuitslagreparatie wordt de beschadigde laklaag verwijderd en opnieuw aangebracht. Dit is een kostbare methode, maar het resultaat is wel perfect.

Steenslag schade in de kleurlak

Bevindt de steenslag schade zich in de kleurlak? Ook dan is het uiteraard belangrijk om de schade zo snel mogelijk te laten herstellen. Dit voorkomt dat er roest kan ontstaan en de beschadiging verergerd.

Wat gebeurt er als u steenslag niet op tijd repareert?

Steenslag is vervelend, maar als u de schade niet op tijd laat repareren, kan het nog vervelender worden. Dit komt omdat er roestvorming kan ontstaan en de beschadiging kan verergeren. Wacht dus niet te lang met het laten repareren van steenslag schade!

Met een spuitslagreparatie is het mogelijk om de originele kleur weer terug te brengen en de beschadiging volledig te verwijderen.

Een spuitslagreparatie wordt altijd uitgevoerd door een ervaren monteur. De beschadigde laklaag wordt eerst verwijderd en daarna wordt er een nieuwe laklaag aangebracht. Dit is een kostbare methode, maar het resultaat is wel perfect.

Welke reparatiemethoden zijn er voor steenslag schade herstel?

Autolakherstel.nl herstelt steenslag schade met behulp van speciale lakschadeherstel methoden. We gebruiken de Spotrepair-methode om enkel plaatselijk schade te herstellen. Hierdoor hoeft geen heel paneel vervangen te worden.

 

Wat zijn steenslag reparatie kosten?

De kosten van steenslag reparatie hangen af van de methode die wordt gebruikt om de schade te herstellen. In sommige gevallen is steenslag reparatie gratis, bijvoorbeeld als de schade valt onder de eigen risico verzekering van uw autoverzekering. In andere gevallen moet u wel een eigen bijdrage betalen voor de steenslag reparatie kosten.

 

Schadeherstel bij Autolakherstel.nl

Autolakherstel.nl is dé expert in steenslagreparaties en krasherstel aan auto’s. Wij zijn gespecialiseerd in het herstellen van beschadigingen aan uw auto. Autolakherstel.nl maakt vrijblijvend een offerte op maat, zodat u precies weet wat de steenslag reparatie kosten zijn. Wij werken met scherpe tarieven.

 

Kan ik steenslag schade zelf repareren?

Het is mogelijk om steenslag schade zelf te repareren, maar wees voorzichtig. Steenslag schade kan verergeren en roestvorming kan ontstaan wanneer de schade niet op tijd wordt hersteld. Wij adviseren daarom om altijd een professional in te schakelen voor steenslag reparatie.

Steenslag schade herstellen met lakstift?

Een lakstift is een middel dat veel mensen gebruiken om kleine beschadigingen in de lak van hun auto te herstellen. Lakstiften zijn eenvoudig te gebruiken, maar het resultaat is niet altijd even mooi. Lakstiften kunnen de lak van uw auto beschadigen en roestvorming kan ontstaan wanneer de schade niet goed wordt hersteld. Wij adviseren daarom om een professional in te schakelen

Lakstiften zijn verder verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat u de kleur van uw auto kunt aanpassen.

Steenslag schade herstellen met lakspray?

Lakspray is een kleurherstellingsproduct dat wordt gebruikt om beschadigingen in de lak van auto’s te herstellen. Lakspray is eenvoudig te gebruiken, maar het resultaat is niet altijd even mooi.

Lakspray is dus een andere manier om steenslag schade te herstellen, maar dit is ook geen permanente oplossing.

 

Kan ik steenslag wegpoetsen?

Steenslag schade kan niet altijd weggepoetst worden. In sommige gevallen is de schade te diep of te groot en dan moet er een andere reparatie methode worden toegepast.

 

Wat is steenslagfolie?

Steenslagfolie is een dunne, transparante folie die over de laklaag van uw auto wordt geplakt. Deze folie beschermt de laklaag tegen steenslag en andere kleine beschadigingen. Steenslagfolie is een goede oplossing wanneer u vaak in gebieden rijdt waar veel steenslag en kleine beschadigingen aan de laklaag van uw auto kunnen ontstaan.

 

Hoe kan ik steenslagfolie gebruiken?

Steenslagfolie kan op verschillende manieren worden gebruikt. U kunt de folie aanbrengen over de hele laklaag van uw auto of alleen op bepaalde delen, zoals de voor- en achterkant. Wanneer u de folie aanbrengt over de hele laklaag, beschermt u uw auto optimaal tegen steenslag en andere kleine beschadigingen. Wanneer u de folie alleen aanbrengt op bepaalde delen, zoals de voor- en achterkant, bespaart u op de kosten van de folie.

Steenslagfolie is dus een goede oplossing wanneer u vaak in gebieden rijdt waar veel steenslag en kleine beschadigingen aan de laklaag van uw auto kunnen ontstaan.

 

Hoe lang duurt het om steenslagfolie te laten aanbrengen?

Het aanbrengen van steenslagfolie duurt ongeveer 1 uur.

 

Hoe lang gaat steenslagfolie mee?

Steenslagfolie gaat ongeveer 2 tot 3 jaar mee, afhankelijk van het gebruik en de staat van uw auto.

 

Wat kan Autolakherstel.nl doen?

Autolakherstel.nl biedt een professionele steenslagreparatieservice aan. Onze vakkundige monteurs komen bij u langs om de schade te beoordelen en een passende oplossing te vinden. In de meeste gevallen kunnen wij de schade direct herstellen, zonder dat uw auto de spuiterij in hoeft. Dit scheelt u tijd én geld. Bovendien is het resultaat vaak nauwelijks van het originele te onderscheiden!

 

Autolakherstel.nl – steenslag reparatie kosten

Als u toch te maken krijgt met steenslag, is het verstandig om een professional in te schakelen voor de steenslag reparatie. Autolakherstel.nl is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het herstellen van kleine beschadigingen in autolak, zoals krassen en steenslag. Wij werken met gekwalificeerde en ervaren monteurs die snel en vakkundig te werk gaan. Hierdoor is de schade snel weer hersteld en bent u niet lang zonder auto. De kosten van een steenslag reparatie bij Autolakherstel.nl zijn afhankelijk van de grootte en diepte van de beschadiging. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Wij helpen u graag!

 

Hoe maak ik een afspraak voor steenslag reparatie?

U kunt online een afspraak maken voor steenslag reparatie – Klik onderaan deze pagina, of bovenin het menu, op “Offerte”. Wij helpen u graag verder!

    Offerte

    Vraag hieronder uw offerte aan:

    Volgende