stoeprandschade herstellen

Blog Our World

Wanneer en waarom stoeprandschade herstellen?

Uw velgen laten repareren is mogelijk bij Autolakherstel.nl. In veel gevallen kunnen we uw velgen er weer als nieuw laten uitzien. Hiermee voorkomt u dat u nieuwe velgen hoeft te kopen. In een enkel geval is de velg niet te herstellen, bijvoorbeeld wanneer deze volledig is gebarsten. Gelukkig zijn vrijwel alle gevallen van stoeprandschade vrij eenvoudig te herstellen.

Wat is stoeprandschade?

Stoeprandschade is schade (veelal krassen) aan de buitenzijde van de velg, als gevolg dat u een stoeprand raakte. Stoeprandschade kan ontstaan wanneer u bijvoorbeeld te scherp indraaide bij het inparkeren. Uw velg schuurt dan langs de stoeprand, met lelijke krassen op de velg als gevolg. Indien u deze krassen niet behandeld kan er zelfs roestvorming optreden. Bovendien ziet stoeprandschade eruit alsof u de auto niet goed onderhoud en kan het de indruk wekken dat u een slordige bestuurder bent. Voor velen betekent dit dat ze stoeprandschade graag tijdig herstellen. Gelukkig is dat goed mogelijk voor lage kosten!

Wanneer stoeprandschade herstellen?

Het is eigenlijk altijd aan te raden om stoeprandschade te herstellen. Het oogt natuurlijk niet mooi, maar belangrijker nog is dat de velgen wel goed op orde moeten zijn. Gelukkig is de meeste stoeprandschade vrij eenvoudig te verhelpen en herstellen.

Wat zijn de kosten van stoeprandschade herstellen?

Helaas is het niet direct mogelijk om zonder verdere informatie een exacte prijsopgave te geven. De exacte prijs is namelijk afhankelijk van:

 • Het soort schade,
 • Het soort velg,
 • Hoe groot het beschadigd oppervlak is.

Wilt u een prijsopgave? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij Autolakherstel.nl. We geven u graag een prijsindicatie voor het herstellen van stoeprandschade.

Het reparatieproces

 1. We starten met het reinigen van de beschadigde velg. Alle vuil wordt verwijdert. Hierdoor worden de krassen goed zichtbaar en zien we de volledige omvang van de schade.
 2. Daarna drogen we de velgen af. We plakken daarna de band af, zodat deze beschermd is tijdens de velgenreparatie.
 3. De beschadigde plek schuren we lichtjes op, waarna we vulmiddel aanbrengen op de krassen en slijtageplekken. Als het vulmiddel is uitgehard schuren we opnieuw en wordt de velg klaargemaakt om grondverf aan te brengen.
 4. We mengen de verf conform de oorspronkelijke specificaties van de fabrikant zodat na de reparatie geen enkel kleurverschil zichtbaar is. De verf wordt over de beschadigde plek gespoten.
 5. De velg wordt gelakt en gepolijst, zodat deze er weer als nieuw uitziet.

Stoeprandschade laten herstellen bij Autolakherstel.nl

Autolakherstel.nl helpt u graag bij het herstellen van schade aan lichtmetalen velgen. Onze reparatietechnieken voor velgen zijn geschikt voor versleten en beschadigde velgen. Onze specialist bij u in de buurt gaat snel, efficiënt en professioneel te werk zodat u snel weer een auto heeft met velgen die er als nieuw uitzien. Zelfs de meest hardnekkige schade aan uw velgen kunnen we zonder problemen repareren. Nadien zien de velgen er weer gloednieuw uit. Dit komt omdat we gebruik maken van textuur- en kleurtechnieken om ervoor te zorgen dat de lak overeenkomt met de specificaties van de fabrikant. Zo is er achteraf niks meer van de stoeprandschade zichtbaar.

  Offerte

  Vraag hieronder uw offerte aan:

  Volgende