velgen herstellen

Blog Our World

Velgen herstellen, hoe werkt dat?

Een kras op uw lichtmetalen velgen doet afbreuk aan het uiterlijk van uw auto. Het onaangename zicht kan u op zoek laten gaan naar een specialist op gebied van velgreparatie. Hier, bij Autolakherstel.nl, helpen we u graag om uw lichtmetalen velgen weer zo goed als nieuw te maken. Het herstellen van lichtmetalen velgen is cruciaal als u uw auto wilt verkopen of inruilen.

Waarom zou u uw velgen herstellen?

Als de lichtmetalen velgen van uw auto niet meer in perfecte staat zijn (misschien als gevolg van stoepranden, kuilen of algemene slijtage) kan het herstellen van uw velgen een oplossing zijn.

In plaats van een fors bedrag te betalen voor gloednieuwe velgen is het vaak mogelijk om de bestaande velgen te herstellen, zodat deze er weer als nieuw uitzien.

Velgen herstellen is een slimme manier om geen nieuwe velgen te hoeven kopen, maar ze er alsnog als nieuw uit te laten zien. Beschadigde velgen laten uw auto er oud en slecht uitzien, wat nadelig kan zijn wanneer u de auto wilt inruilen of verkopen.

Wat is het proces om velgen te herstellen?

 1. We beginnen met het reinigen van de velg. Alle sporen van vuil en aanslag worden verwijdert. Hiermee wordt zichtbaar waar de krassen zitten en wat de volledige omvang is van de schade aan de velg.
 2. Daarna drogen we de lichtmetalen velg en plakken we de band af, hierdoor is de band beschermd gedurende het reparatieproces.
 3. Om de velgen te herstellen schuren we de beschadigde plek licht op. Daarna brengen we vulmiddel aan op de krassen en slijtplekken. Nadat het vulmiddel is uitgehard wordt de velg opnieuw geschuurd en klaargemaakt voor het aanbrengen van primer en verf. De Autolakherstel.nl specialist zal de kleur van de lichtmetalen velg mengen, zodat er geen kleurverschil te zien is.
 4. De verf wordt over de beschadigde plek gespoten en vermengd met de originele verf.
 5. Tot slot wordt de velg hoogglanzend gelakt en gepolijst.

Kan elke vorm van schade worden hersteld?

Hoge stoepranden, diepe kuilen en onvoorzichtig rijgedrag zijn slechts enkele van de veelvoorkomende oorzaken van schade aan velgen. Gelukkig kunnen al deze vormen van schade eenvoudig worden hersteld.

Autolakherstel.nl is dé specialist om uw lichtmetalen velgen te herstellen en er weer als nieuw uit te laten zien. Wij kunnen uw lichtmetalen velgen weer glad en glanzend maken en ook het risico op verdere schade, door blootstelling aan het weer en strooizout, voorkomen.

Waarom uw velgen laten repareren door een professional?

Uiteraard bestaan er kits om zelf uw velgen te repareren. Echter is het vaak lastig om voor een naadloze afwerking te zorgen; de schade aan uw velgen zal altijd op enige manier zichtbaar blijven. Als u dit hinderlijk vind kunt u beter uw velgen door een vakman laten repareren.

Als uw velgen diep, of flink, beschadigd zijn is het beste om een autoschadespecialist in te schakelen. Bij Autolakherstel.nl kunnen we uw lichtmetalen velgen repareren dankzij de juiste gereedschappen en expertise. We maken gebruik van kleurmatching technologie om een gepersonaliseerde afwerking van elke auto te garanderen. Na de reparatie zijn er geen sporen van schade of kleurverschillen zichtbaar. Alle reparaties die door de professionals van Autolakherstel.nl worden uitgevoerd zijn volledig gegarandeerd.

U hoeft geen nieuwe velgen aan te schaffen en dat bespaart een hoop geld. Bovendien ziet uw auto er weer uit als nieuw! Onze reparatietechnieken zijn niet alleen snel, maar ook kosteneffectief.

Hoeveel kost het repareren van een lichtmetalen velg?
De kosten van een lichtmetalen reparatie zullen variëren naargelang de omvang van de schade. Vraag een vrijblijvende offerte aan via het formulier naast dit artikel.

  Offerte

  Vraag hieronder uw offerte aan:

  Volgende