velgen laten herstellen

Blog Our World

Professioneel velgen repareren bij Autolakherstel.nl

Professioneel velgen repareren bij Autolakherstel.nl

Wie heeft geïnvesteerd in een set lichtmetalen velgen voor zijn auto wilt deze in onberispelijke staat houden. Dit helpt om het uiterlijk en de waarde van uw auto te behouden. Echter kan het helaas voorkomen dat uw velgen verslijten of beschadigd raken. In dit artikel leggen we uit of het mogelijk is om lichtmetalen velgen zelf te repareren en wat het kost (en hoelang het duurt) om lichtmetalen velgen te laten repareren.

Wanneer velgen laten herstellen?

Het beste is om altijd schade aan velgen te herstellen. Schade aan uw lichtmetalen velgen ziet er niet alleen lelijk uit, het kan ook zorgen voor verminderde veiligheid. Als de velg een verkromming heeft kan deze de banden beschadigen, de auto kan gaan slingeren en uit balans raken. Dit wilt u uiteraard het liefst voorkomen. Gelukkig kan tegenwoordig de meeste schade aan velgen worden hersteld. Grote kans dat de schade aan uw velgen ook gerepareerd kan worden. Het kopen van nieuwe velgen zal niet direct nodig zijn.

Naast het feit dat beschadigde velgen niet mooi zijn hebben velgen ook een belangrijke technische functie. Velgen draaien met grote snelheid rond en krijgen veel te voorduren, met name in bochten en op drempels. De velg moet zodoende perfect recht zijn, optimaal gebalanceerd en zorgen voor een stabiele wegligging tussen de auto en de weg. Velgen worden nat, koud, droog en vies. Strooizout en weersomstandigheden moeten geen invloed op de velgen kunnen uitoefenen. Een goede velg voorkomt trillingen en heeft geen scheuren of vervormingen. Dit kan enkel wanneer de velg in topstaat is. Enkel een vakman kan dit het beste zien. Om schade of imperfecties te herstellen is het aan te raden om een specialist in te schakelen, zodat u er zeker van bent dat uw velgen in topconditie worden hersteld.

Lichtmetalen velgen zelf repareren?

Lichtmetalen velgen zorgen voor een sportieve uitstraling van uw auto. Van eenvoudige lichtmetalen velgen tot luxere design velgen, alles is mogelijk. Het materiaal van de velgen laat zich makkelijk bewerken, zodat het in elke gewenste vorm te frezen is. Echter laat aluminium zich snel beschadigen, een kras of deukje is snel opgelopen.

Er zijn diverse manieren om de schade te herstellen, u kunt een specialist inschakelen of zelf aan de slag.

Met een multitool is het mogelijk om de grove krassen en scheuren weg te slijpen. Indien u deze onbehandeld laat worden de scheuren steeds dieper. Door een vlakke, holronde afschuring aan te brengen stopt u dit proces. Hierna volgt het preciezere afschuren van de velgen. Werk van grof naar fijn schuurpapier. Hiermee schuurt u geleidelijk aan de kras helemaal weg. Nadat u klaar bent met schuren is het nodig om de velg te polijsten. Indien u ook nog een coating wilt aanbrengen kunt u eventuele diepe schuurplekken plamuren en daarna weer afschuren. Wilt u de velg lakken? Reinig dan eerst de velg met siliconenspray. Daarna zet u de velg in de grondlak, lakt u hem af en verzegelt u de velg met vernis nadat de lak is uitgehard. In plaats van lakken kunt u ook kiezen voor poedercoaten, dit is echter wel duurder dan lakken. Daar staat wel tegenover dat eventuele schade niet meer zichtbaar is doordat de poedercoating de aluminium velg zo goed omhult.

Helaas is aan deuken in de velgrand niets te doen. Het uitdeken van aluminium velgen verandert de materiaalstructuur van de velg, wat niet aan te raden is. Een uitgedeukte plek in een velg is aanzienlijk verzwakt, zodat daar makkelijk een breuk kan ontstaan. Hetzelfde geldt voor barsten van 1 tot 2 millimeter diep. Een lichtmetalen velg met een diepe barst kan dus niet altijd worden hersteld. Een gescheurde velg kan de band beschadigen, wat van grote invloed kan zijn op de rijveiligheid van de auto. Het is daarom belangrijk om niet te lang te wachten met het herstellen van velgschade.

Lichtmetalen velgen (laten) repareren

In plaats van zelf aan de slag te gaan kunt u er ook voor kiezen om schade aan lichtmetalen velgen te laten repareren. Bij Autolakherstel.nl kunt u naast lak-, kras-, en bumperreparaties ook terecht voor het herstellen van schade aan lichtmetalen velgen. Onze reparatietechnieken voor lichtmetalen velgen zijn geschikt voor het herstellen van beschadigde en versleten velgen. Onze techniek is snel, efficiënt, professioneel en kostenbesparend.

Onze ervaren Autolakherstel.nl specialisten kunnen zelfs de meest hardnekkige schade aan lichtmetalen velgen vrijwel probleemloos herstellen. Na de reparatie zien uw velgen er weer als nieuw uit. Door het vullen, schilderen en lakken van de beschadigde velgen zorgen we ervoor dat de velgen er weer onberispelijk uit zien. Door lichtmetalen velgen te laten repareren zorgt u ervoor dat de kans op verdere beschadigingen afneemt. Beschadigde velgen kunnen door blootstelling aan het weer en bijtend strooizout verder beschadigen.

Om voor een weergaloos resultaat te zorgen maken we gebruik van een textuur- en kleur-techniek om ervoor te zorgen dat alle velgen reparaties worden uitgevoerd conform de originele specificaties volgens de fabrikant. Ook bent u ervan verzekerd dat al onze reparaties worden uitgevoerd door Autolakherstel.nl professionals en de reparatie volledig is gegarandeerd. Door de techniek die we hanteren is het mogelijk om voor een scherpe prijs uw velgen te herstellen. Hierdoor is Autolakherstel.nl niet alleen snel, maar ook kostenbesparend. Autolakherstel.nl beschikt over een landelijk netwerk aan specialisten. Zo is er altijd een lokale specialist bij u in de buurt, die u kunt inschakelen waar en wanneer u maar wilt.

Het Autolakherstel.nl velgen reparatieproces

 1. Als eerste reinigen we de beschadigde velg. Alle aanslag en vuiligheid worden verwijdert. Tevens maakt dit de krassen beter zichtbaar, zodat we exact zien wat de volledige omvang van de schade is.
 2. Vervolgens drogen we de lichtmetalen velg(en) af en plakken we de band af. Hierdoor blijft de band beschermd tijdens het repareren van de velgen.
 3. We schuren de beschadigde plek licht op. Vervolgens brengen we vulmiddel aan op de krassen en slijtplekken. Zodra het vulmiddel is uitgehard wordt de velg opnieuw geschuurd en klaargemaakt voor het aanbrengen van grondverf en lak.
 4. Onze Autolakherstel.nl specialist mengt de verf conform de originele specificaties van de fabrikant, zodat geen enkel kleurverschil zichtbaar is.
 5. De gemengde verf wordt over de beschadigde plek gespoten en mengt met de originele verf, er is geen kleurverschil waar te nemen.
 6. De velg wordt hoogglanzend gelakt en gepolijst. Vervolgens ziet deze er weer uit als nieuw.

Welke schade kan worden hersteld?

De meest voorkomende schade aan velgen is stoeprandschade. Het gaat hier om krassen aan de buitenkant van de velgen, welke ontstaan is doordat u een stoeprand heeft geraakt. Helaas komt dit gemakkelijk voor tijdens het inparkeren. U stuurt richting de stoeprand en voordat u het weet schuurt de velg tégen de stoeprand. Het gevolg: lelijke krassen op de velg. Schade op uw velg is, zoals eerder besproken, niet alleen lelijk maar ook ongunstig voor de auto. Onbehandelde schade kan bovendien na verloop van tijd verergeren. Gelukkig is het merendeel van schade aan velgen goed te herstellen. Enkel een gescheurde velg is in veel gevallen niet meer te herstellen.

Wat kost een velg repareren?

Iedere kras of beschadiging is maatwerk. Voor de exacte kosten voor velgreparatie neemt u het beste contact op via het offerte-aanvraag formulier. Dit vind u aan de rechterzijde van deze pagina, of maak gebruik van de contact-pagina.

Schade is altijd anders en zodoende is het erg lastig om zonder gegevens vooraf een goede prijsindicatie te geven. De prijs voor schadeherstel van velgen is afhankelijk van:

 • Het soort schade,
 • Het soort velg,
 • Hoe groot de schade is.

Hoelang duurt velgen repareren?

Afhankelijk van de schade aan uw velg(en) kunnen we een nauwkeurige tijdsinschatting afgeven. Het beste kunt u contact opnemen via het eerder vermelde offerte-aanvraag formulier zodat we u kunnen informeren over duur, kosten en beschikbaarheid van één van onze Autolakherstel.nl specialisten.

Lichtmetalen velgen herstellen bij Autolakherstel.nl

Heeft u één of meerdere beschadigde velgen? Neem vrijblijvend contact op voor een offerte op maat. Graag helpen onze specialisten u met het herstellen van de schade. Na een Autolakherstel.nl reparatie is de velg herstelt en is er geen kleurverschil te zien met de originele lak. Al onze reparaties worden uitgevoerd onder garantie, zijn efficiënt en helpen u met kosten besparen.

Neem contact op via de knop hieronder, of via de contact-pagina. Tot snel!

  Offerte

  Vraag hieronder uw offerte aan:

  Volgende