Blog Our World

Velgen reparatie

Velgen zijn een heel belangrijke onderdeel van uw auto. Ze geven uw auto een prachtige unieke uitstraling. Een beschadigde velg kan dan vaak een negatief effect hebben op het uiterlijk van de auto. Heeft u geïnvesteerd in chique velgen, dan wilt u zeker het uiterlijk perfect houden. Het is dan zeer frustrerend als een velg beschadigd raakt. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Helaas kunt u kleine ongelukjes niet altijd ontwijken.

Het liefst wilt u dat de velgen blijven glinsteren. Maar zelfs door normale rij-slijtage kunnen de velgen worden beschadigd. Er ontstaan dan slijtage plekken zoals krassen en gutsen. Maar maakt u geen zorgen. Gelukkig is dit geen probleem voor de professionele team van Autolakherstel.nl. Onze team bestaat uit velgen renovatie specialisten die ervoor kunnen zorgen dat uw velgen weer glinsteren. In dit artikel zullen we meer te weten komen over velgen reparatie en Autolakherstel.nl.

 

Soorten velgen

Er is een uitgebreide assortiment aan velgen op de markt. De materiaal en design keuze is enorm. Er zijn namelijk lichtmetalen velgen die uit aluminium bestaat. Deze velgen zijn heel licht en sportief. Een voordeel van lichtmetalen velgen is dat uw auto, dankzij het gewicht, minder brandstof gaat verbruiken.

Verder zijn aluminium velgen schitterend. Er zijn twee soorten lichtmetalen velgen. Gespoten en gepolijste. De herstelmethode van deze velgen verschillen. Onze specialisten zullen ervoor zorgen dat uw velgen niet alleen snel, maar ook door middel van de geschikte technieken worden gerepareerd. Aluminium velgen kunnen ook in elke gewenste kleur worden afgewerkt.

Ook zijn er stalen velgen. Deze velgen zijn zeer robuust en ook een stuk voordeliger dan aluminium velgen. Een voordeel is dat het harder is dan lichtmetalen velgen. Het beschadigd minder snel. Nadelen van stalen velgen zijn dat ze zwaar zijn en vaak roesten.

 

Hoe velgen worden beschadigd?

Dit kan gebeuren wanneer u bijvoorbeeld per ongeluk te dicht tegen de stoeprand rijdt. Er kunnen ook wat krassen ontstaan als uw velg tegen een struik met harde takken schuurt. Lichtmetalen velgen kunnen krassen, deuken, scheuren en barsten. Voor de specialisten van Autolakherstel.nl is geen enkel soort beschadiging een groot probleem. We kunnen uw velgen moeiteloos en zonder compromissen renoveren.

 

Hoe kunnen we dit voorkomen?

U zult voorzichtig moeten zijn als er een stoeprand of struik in de buurt is. Niet te dichtbij gaan met uw schitterende velgen. Hier zien we enkele onderhoudstips. De velgen zullen regelmatig moeten worden gereinigd. Let erop dat dit op een geschikte manier gebeurt. Het foutief schoonmaken van de velgen kunnen ook tot schade lijden. Voorkom dat corrosieve strooizout op uw velgen terecht komt. De velgen moeten op een geschikte manier beschermd worden tegen het winterse weer.

 

Velgen laten repareren door Autolakherstel.nl

Autolakherstel.nl gespecialiseerd in professionele lichtmetalen velgen reparaties, bumper reparaties en lakreparaties. Wij kunnen een volledige lichtmetalen velg renovatie uitvoeren. Onze mobiele velgen renovatie specialisten zullen waar u ook bent naar u toe komen. Het maakt niet uit of uw velgen nou beschadigd of versleten zijn. Wij zullen de velgen naar de magnifieke oorspronkelijke staat terug keren.

Er wordt ervoor gezorgd dat elke renovatie wordt uitgevoerd volgens de specificaties van de fabrikant. Dus de velgen zullen splinternieuw eruit zijn. De lichtmetalen velgen of spaken worden gerepareerd door gebruik te maken van onze kleur en textuur techniek. Onze uitstekende resultaten worden gerealiseerd door de velgen te vullen, lakken en schilderen. Wat zijn onze methodes en technieken voor de velgen reparatie?

 

Reparatie methodes

Dit is een stappenplan. Hierin zullen we zien hoe de beschadigde lichtmetalen velgen worden gerepareerd.

1. Het beschadigde velg oppervlak wordt schoongemaak en geschuurd.

2. De specialist zoek vervolgens naar zwaar beschadigde plekken. Deze plekken worden dan behandeld en opgevult met filler.

3. De gerepareerde plek wordt opnieuw geschuurd. Dit gebeurt als de filler al droog is.

4. De lichtmetalen velg wordt nu voorbereid voor de eerste laag, de primerlaag. Het wordt dan eerst heel goed gereinigd. Plekken die niet zullen worden gelakt worden dichtgemaakt. Dit zorgt voor bescherming.

5. Nu volgt de primerlaag. Waarom is deze laag zo belangrijk? Het zorgt ervoor dat het uiterlijk van de gerepareerde velg gaaf wordt. Verder beschermt het tegen roest

6. Wij zullen dan een geschikte lak laag aanbrengen en op het laatst een laagje clearcoat.

 

Wat gaat het kosten?

Wilt u uw dierbare velgen laten behandelen door de professionals van Autolakherstel.nl? Neem contact met ons op en vraag voor een vrijblijvende kosteninschatting voor het laten renoveren van uw velgen. Alle lichtmetalen velgen reparaties die door onze specialisten worden uitgevoerd zijn volledig gegarandeerd. Het tarief van Autolakherstel.nl is zeer concurrerend en we beschikken over een landelijk netwerk. U kunt dus uw lichtmetalen velgen laten repareren door een lokale Autolakherstel.nl specialist.

    Offerte

    Vraag hieronder uw offerte aan:

    Volgende