franchise voordelen

Blog Our World

Voordelen van een franchise? Wij zetten ze op een rij!

Beslissen om een franchisenemer te worden is een grote beslissing en vereist uitgebreide overweging. In dit artikel hopen we enig licht te werpen op de voordelen van franchising en waarom u franchising als een nieuwe carrièremogelijkheid zou moeten beschouwen.

Er zijn veel voordelen aan het runnen van een franchise. Als u erover denkt om uw eigen bedrijf te starten, hebben we hier de tien belangrijkste franchise voordelen voor u op een rij gezet.

Voordelen van een franchise

1. Hard werken wordt beloond

Heeft u ooit het gevoel dat u in uw huidige baan niet wordt gewaardeerd voor uw harde werk en inzet? Met uw eigen bedrijf wordt uw harde werk altijd beloond. Als zelfstandige werken is voor veel mensen meer lonend dan voor een baas werken.

2. Flexibel werken

Een franchise stelt u in staat om de regie over uw eigen leven terug te nemen, waardoor u de vrijheid en onafhankelijkheid krijgt om uw eigen werkschema in te richten dat bij u past. Wellicht zoekt u een baan die beter aansluit bij het schoolschema van uw kinderen, of misschien wilt u af en toe juist een weekend werken zodat u later in het jaar meer vrije tijd hebt? Als franchisenemer is het allemaal mogelijk.

3. Profiteer van een merknaam

Eén van de franchise voordelen is dat u meelift op de sterke merknaam van de franchise. U hoeft zelf geen tijd en energie te steken in het verbeteren van het merk. Bovendien voelen klanten zich eerder aangetrokken tot een merk, omdat merken betrouwbaarder overkomen en klanten weten wat ze kunnen verwachten. Autolakherstel.nl kan bijvoorbeeld aantrekkelijker zijn dan een plaatselijk autoschadeherstelbedrijf, omdat Autolakherstel.nl de grootste autoreparatiespecialist van het Verenigd Koninkrijk is.

4. Minder risico

Als ondernemer krijgt u te maken met risico’s. Door te werken volgens een bewezen bedrijfsmodel en systemen kunt u veel van de risico’s en onvoorspelbaarheden verminderen. Alle systemen zijn grondig door Autolakherstel.nl getest, zodat u het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden. Door simpelweg het bedrijfsmodel van Autolakherstel.nl te volgen kan uw franchisebedrijf een succes worden.

5. Doorlopende ondersteuning

Een eigen bedrijf opzetten kan erg stressvol en ontmoedigend zijn. Echter, als u franchisenemer wordt krijgt u doorlopende operationele ondersteuning, zoals assistentie bij uw verzekering, juridische documenten, financiën en marketing. De meeste franchisegevers hebben afdelingen die zich uitsluitend bezighouden met het ondersteunen van nieuwe en bestaande franchisenemers.

6. Trainingsprogramma’s

De meeste franchisegevers bieden diverse trainingsprogramma’s zodat u kan leren hoe u succesvol uw bedrijf runt. Autolakherstel.nl biedt bijvoorbeeld een intensieve training zodat u alle fijne kneepjes van het vak leert.

7. Eigen regio

U krijgt een exclusief en beschermd servicegebied waar u uw bedrijf kan runnen. Franchisegevers zorgen ervoor dat uw gebied niet kan worden ingenomen en u daar uw eigen klanten kan blijven bedienen. Ook wordt ervoor gezorgd dat uw gebied groot genoeg is voor mogelijke uitbreiding in de toekomst.

8. Hogere koopkracht

Door deel uit te maken van een gerenommeerde franchise kunt u de prijs van uw service op een hoger niveau bedingen dan wanneer u alleen werkt, dit stelt u in staat om meer geld te verdienen.

9. Betere toegang tot financiering

Een ander voordeel dat een franchise biedt is de mogelijkheid om makkelijker een lening te krijgen. De meeste banken verstrekken eerder leningen aan franchisenemers. Het kan bovendien ook goedkoper zijn om een franchise te kopen, in plaats van een soortgelijk bedrijf zelf op te zetten.

10. Marketing en materialen

Bent u een expert in het produceren van boeiende content, aantrekkelijk marketingmateriaal en toffe social media campagnes? Zelfs als u ervaring heeft met marketing kunt u profiteren van de marketing van het merk Autolakherstel.nl. De franchise van Autolakherstel.nl heeft een marketingteam dat de digitale marketing van het merk, tv-advertenties, content creatie, PR en meer beheert. Hier plukt u de vruchten van.

Ontdek de mogelijkheden om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan, informeer naar de mogelijkheden.

    Offerte

    Vraag hieronder uw offerte aan:

    Volgende