waarborgfonds motorverkeer

Blog Our World

Wat doet het Waarborgfonds Motorverkeer precies?

In veel gevallen zit u in de auto wanneer er schade aan uw auto ontstaat, maar het komt ook zeker vaak voor dat de schade door iemand anders wordt veroorzaakt wanneer u niet bij de auto in de buurt bent. Als u geluk heeft, dan laat de dader een briefje met de persoonlijke gegevens achter op de ruitenwisser. Helaas gebeurt dit lang niet altijd, waardoor u niet weet wie de schade aan uw auto heeft veroorzaakt. In dit geval kunt u bij het Waarborgfonds Motorverkeer terecht.

Onbekende veroorzaker schade

Als u schade heeft die door een onbekende is toegebracht, dan is het vanzelfsprekend niet mogelijk om de schade te verhalen op de verzekeraar van de schuldige. U kunt zich dan wenden tot het Waarborgfonds Motorverkeer. Hier kunt u terecht wanneer u de identiteit van de veroorzaker van de schade niet kunt achterhalen. U heeft wel te maken met een eigen risico van 250 euro in dit geval.

Waarborgfonds bij bekende veroorzaker

In bepaalde gevallen kunt u ook bij het Waarborgfonds Motorverkeer terecht als de veroorzaker wel bekend is. Dit is mogelijk wanneer de veroorzaker bewust in een gestolen voertuig reed, waardoor er geen aanspraak gemaakt kan worden op de verzekeraar van deze persoon, of wanneer de auto van deze persoon niet verzekerd is. Moet de schade worden verhaald via een autoverzekeraar die failliet is verklaard? Dan kunt u ook bij het Waarborgfonds Motorverkeer terecht. Tot slot is dit mogelijk wanneer de veroorzaker een overheidsvrijstelling van autoverzekering heeft.

De veroorzaker alsnog achterhalen

Wanneer u met uw autoschade moet aankloppen bij het Waarborgfonds Motorverkeer omdat de veroorzaker onbekend is, dan moet u kunnen aantonen dat u wel alles heeft gedaan om de identiteit toch te achterhalen. Dit kan door middel van een politierapport, een (online) advertentie of bijvoorbeeld een onderzoek in de omgeving. Dit moet binnen 14 dagen gebeuren, want na deze termijn kunt u niet meer bij het Waarborgfonds Motorverkeer terecht.

Bewijsstukken verzamelen

Het is nodig om  zo veel mogelijk bewijsstukken te overhandigen aan het Waarborgfonds Motorverkeer. Maak foto’s van de schade en eventuele sporen die u rond uw auto heeft aangetroffen. Probeer getuigen te vinden om hen een verklaring af te laten leggen. U moet ook bewijzen dat de schade er eerder niet zat. Hiervoor heeft u minimaal twee getuigen nodig. Heeft u alles verzameld? Dan kunt u de claim gaan indienen. Bepaalde schades, zoals parkeerschades, kunnen eenvoudig online worden ingediend. Andere schades moeten geregeld worden door middel van een formulier dat u op de website van het Waarborgfonds Motorverkeer kunt vinden.

De schade professioneel laten herstellen

Het spreekt voor zich dat u de ontstane schade zo snel mogelijk wilt laten herstellen. Autolakherstel.nl biedt u een professionele service. U kunt online een vrijblijvende offerte aanvragen. Uiteraard kunt u ook altijd contact opnemen voor meer informatie of advies.

    Offerte

    Vraag hieronder uw offerte aan:

    Volgende