zelf uw auto uitdeuken

Blog Our World

Zelf auto uitdeuken: wanneer zelf doen?

Kleine deukjes in uw auto zijn frustrerend. Een klein voorwerp, zoals een boodschappenkar tegen uw auto, kan een zichtbare deuk veroorzaken. Veel autobezitters proberen bij kleine deuken aan de slag te gaan om zelf de auto uit te deuken.

Zelf de auto uitdeuken is mogelijk door verschillende gereedschappen of sets. Echter is er een groot verschil in de wijze waarop dit gebeurt. Uitdeuksets trekken aan deuken aan de buitenkant van de auto, in tegenstelling tot Paintless Dent Removal-technieken, die deuken van binnenuit naar buiten duwen.

Sets om zelf autodeuken te herstellen zijn overal verkrijgbaar en goedkoop, maar werken ze ook?

Lees voordat u zelf probeert uw auto uit te deuken ons advies over de soorten autodeuk reparatiesets die beschikbaar zijn en wanneer het beter is om een professionele autoreparatieservice te zoeken.

Wat is een autodeuk trekker?

Een autodeuk trekker trekt deuken uit de carrosserie van een auto door het metaal recht te trekken. Er zijn twee soorten: zuig- en lijmkits.

Afzuigdeuktrekkers werken als een zuiger. U bevestigt deze aan de deuk en trekt hem naar u toe om de deuk te verwijderen.

Lijmdeuk sets werken met een plat treklipje dat u op de deuk lijmt. Het treklipje trekt u omhoog en weg van de auto om zelf de auto uit te deuken.

Wij raden sets af waarbij u gaten moet boren om de deuk te herstellen.

Werken ze?

Deuktrekkers werken enkel bij ondiepe deuken op vlakke, flexibele ondergronden. Het is mogelijk dat ze een autodeuk herstellen, maar waarschijnlijk ontbreekt het aan een nette afwerking. Doe-het-zelfsets werken niet op diepe, hoekige deuken of beschadigingen langs de randen van de carrosserie. Ook deuken in dikke metalen delen zijn zonder professioneel gereedschap moeilijk te verwijderen.

Voordelen van deuktrekkers

 • Op korte termijn besparen ze geld
 • U hoeft de auto niet te missen terwijl deze wordt gerepareerd
 • U kan uw eigen reparatie regelen

Nadelen van deuktrekkers

 • Het is een tijdrovend klusje, zeker als u er geen ervaring mee heeft.
 • Met een deuktrekker mist een professionele afwerking. U ziet waarschijnlijk de plek waar de deuk zat.
 • Het is erg gemakkelijk om de schade erger te maken, wat resulteert in een duurdere reparatie.
 • Als er lakschade aanwezig is kunt u geen deuktrekker gebruiken, dit verergert de schade.

Hoe een deuktrekker gebruiken?

Het is essentieel dat u de instructies volgt die bij de deuktrekker geleverd zijn. Houd er rekening mee dat bij sommige autodeuken meerdere pogingen nodig zijn om de schade eruit te trekken.

Stap één is om het oppervlak van de auto grondig te reinigen. Hierdoor wordt vet en vuil verwijdert.

Droog daarna het beschadigde gebied goed af, zodat de deuktrekker aan het metaal kan blijven kleven.

Zuig deuktrekkers

 1. Bevochtig het aanzuigoppervlak met een beetje water en bevestig deze met de trekker aan de auto.
 2. Bevestig voor kleine deukjes de trekker aan het midden van de deuk. Begin bij grote deuken aan de randen en werk naar het midden toe.
 3. Zodra de trekker stevig aan de auto is bevestigd, begint u hem recht naar uw lichaam te trekken.
 4. Gebruik kleine bewegingen in plaats van één grote ruk.

Lijm deuktrekker

 1. Kies het treklipje dat het beste past bij de grootte van de autodeuk.
 2. Verhit het lijmpistool en breng een klodder lijm aan op de onderkant van het treklipje.
 3. Bevestig het lipje aan de deuk, pas echter op dat u niet te hard drukt. Er moet een laag lijm tussen het lipje en het metaal zitten.
 4. Laat vervolgens de lijm enkele minuten uitharden.
 5. Bevestig het trekmechanisme over het treklipje en begin het lipje weg te trekken van de auto. Gebruik hierbij korte, snelle bewegingen.
 6. Komt het lipje los voordat de deuk is verwijderd? Verwijdert u dan de lijm met de meegeleverde substantie en begin opnieuw.
 7. Als u de deuk te ver doortrekt kunt u een verhoogd gebied creëren. Met een rubberen hamer kunt u dit gebied weer rustig naar beneden tikken.

Risico’s en advies

Deuktrekkers zijn niet geschikt voor alle deuken. Ook is het verwijderen van een autodeuk een langdurig proces dat ervaring vereist. Als u te snel beweegt of te hard trekt kan het metaal uitrekken en is een uitgebreidere (duurdere) reparatie nodig. Bij grote deuken, of deuken met lakschade, is het altijd aan te raden om uw auto naar een vakman te brengen.

Auto uitdeuken bij Autolakherstel.nl

Bij Autolakherstel.nl werken specialisten die de nodige ervaring hebben met zelfs de meest hardnekkige deuken. Van een klein bumperdeukje tot een deuk in het zijpaneel, wij kunnen de schade in een mum van tijd herstellen. Wij zijn experts of het gebied van klein schadeherstel voor auto’s. Het is onze taak om uw auto zonder gedoe weer in perfecte staat te krijgen. In tegenstelling tot uitdeuksets biedt Autolakherstel.nl levenslange reparatiegarantie na het uitvoeren van de reparatie.

  Offerte

  Vraag hieronder uw offerte aan:

  Volgende