kunststof bumper repareren

Blog Our World

DIY een kunststof bumper repareren

Niemand wil een kras op zijn of haar auto bumper. Maar helaas, het gebeurt wel vaker. Gelukkig zijn er manieren om deze krassen te verwijderen, zonder dat u hiervoor naar de garage hoeft. U kunt dit namelijk gewoon zelf doen met behulp van een aantal simpele stappen. Lees hieronder hoe u dit doet!

 

Allereerst, wat is een kunststof bumper eigenlijk?

Een kunststof bumper is een soort bescherming die aan de voorkant en/of achterkant van uw auto bevestigd zit. Deze bumper wordt gemaakt van verschillende materialen, waaronder kunststof. Kunststof is een lichtgewicht materiaal dat gemakkelijk te bewerken is. Dit maakt het perfect voor het maken van auto bumpers.

Kunststof bumpers zijn er in verschillende soorten en maten. Sommige kunststof bumpers hebben een chromen afwerking, terwijl andere kunststof bumpers een matte of glanzende afwerking hebben.

 

Waarom dan een kunststof bumper?

Een kunststof bumper is lichter dan een traditionele bumper. Dit maakt de auto makkelijker te manoeuvreren en geeft u ook meer controle over de auto. Bovendien is een kunststof bumper makkelijker te herstellen dan een traditionele bumper. U kunt kleine beschadigingen gemakkelijk zelf repareren, zonder dat u hiervoor naar de garage hoeft. Heeft u te weinig tijd? Of geen zin in een klus? Raadpleeg dan een specialist als Autolakherstel.nl, die gespecialiseerd is in het repareren van kleine beschadigingen aan auto’s, zoals krassen en deuken. Daarnaast bieden wij ook garantie op reparaties.

 

Waarom zou u een kunststof bumper willen repareren?

Als u uw kunststof bumper niet repareert, kan de kras zich uitbreiden. Dit kan leiden tot ernstige beschadigingen die niet meer makkelijk te repareren zijn. Ook kan er elders roestvorming optreden, waardoor de kras nog moeilijker te repareren is en er veel meer bij komt kijken. Bovendien, ziet het er ook niet esthetisch uit als u rondrijdt met een kras op uw bumper en maakt een kapotte bumper uw auto minder waard. Als u van plan bent om uw auto te verkopen, is het dus belangrijk dat u de kunststof bumper repareert. Wacht niet te lang en repareer de kras zo snel mogelijk!

Een kunststof bumper is makkelijker te repareren dan een traditionele bumper. Zo kunt u kleine beschadigingen gemakkelijk zelf repareren met een kunststof filler kit, zonder dat u hiervoor naar de garage hoeft. Bovendien is het repareren van een bumper vaak goedkoper dan het vervangen van een gehele nieuwe bumper. Bedenk ook dat u uw bumper voor een scherpe prijs kunt laten repareren door een specialist als Autolakherstel.nl met garantie en snelle afhandeling. U hoeft dan niet een hele nieuwe bumper te vervangen.

 

Beschadigingen aan de bumper herkennen

Beschadigingen aan de bumper kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals:

– Harde klappen tegen een andere auto, een muur of een ander object;

– Voorwerpen die tegen de bumper aan vallen, zoals takken of stenen;

– Morsen of knoeien met vloeistoffen, zoals olie, koffie etc.

Typische beschadigingen aan de bumper zijn krassen, scheuren of deuken.

Krassen zijn de meest voorkomende beschadigingen en kunnen gemakkelijk zelf worden gerepareerd.

kunststof bumper repareren

Scheuren of deuken zijn echter ernstiger en kunnen vaak alleen worden gerepareerd door een professional.

kunststof bumper repareren

 

Hoe kunt u zelf een kunststof bumper repareren?


Wat heeft u nodig om de kunststof bumper te repareren

Om de kunststof bumper te repareren, heeft u het volgende nodig:

– Een kunststof filler kit;

– Een fijn schuurpapier;

– Een ontvet middel

– Primer

– Een doek of spons en/of borstel.

– Polijstdoek

– Beschermende kleding, zoals een overall of een oude jas.

De kunststof filler kit is verkrijgbaar bij de meeste autobedrijven of autodealers. Het fijn schuurpapier is verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten of hardware winkels. Een speciaal ontvet middel en een polijstdoek kunt u vaak ook halen bij de meeste autobedrijven, autodealers of gewoon een huishoudwinkel. Primer kunt u halen bij een hobbywinkel of soms ook bij de meeste autobedrijven of autodealers.

 

Stappenplan zelf kunststof bumper repareren

Om de kunststof bumper te repareren, volg de onderstaande stappen:

 • Stap 1: Maak de hele kunststof bumper schoon

Maak de gehele bumper schoon met behulp van een doek, spons en/of borstel. Verwijder alle vuil, stof en eventuele olie of vet van de kunststof bumper. Zorg ervoor dat de kunststof bumper helemaal schoon en droog is voordat u verder gaat.

 • Stap 2: Maak de kras schoon met een doek en ontvet

Gebruik een doek en het ontvet middel om de kras schoon te maken. Zorg ervoor dat de kras en het gebied eromheen helemaal schoon en droog is voordat u verder gaat. U kunt alcohol gebruiken of een ander ontvet middel.

 • Stap 3: Breng een laagje primer aan op de kras

Breng een laag primer aan, zodat de reparatie laag beter gaat hechten. Let op: gebruik altijd een primer die is goedgekeurd voor kunststof. Wacht tot de primer droog is, voordat u verder gaat.

 • Stap 4: Vul vervolgens de kras met een kit of vulmiddel.

Lees de gebruiksaanwijzing van het vulmiddel of de kit voordat u begint. Vul vervolgens de kras met het vulmiddel of de kit en wacht tot het droog is. Dit verschilt per kit of vulmiddel. Het kan handig zijn een fijne kwast of spons te gebruiken om het middel aan te brengen.

 • Stap 5: Drogen en lak aanbrengen

Laat de kunststof filler kit drogen volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng dan een laagje lak aan. Zorg ervoor dat u een lak gebruikt die is goedgekeurd voor kunststof. Wacht tot de lak droog is voordat u verder gaat.

 • Stap 6: Polijst de kras met een polijstdoek

Wacht tot de lak droog is om de kras te polijsten. Gebruik dan een polijstdoek om de kras glad te maken. Zorg ervoor dat u voorzichtig bent, zodat u de lak niet beschadigt.

 • Stap 7: Reinig de bumper met een doek of spons

Maak de kunststof bumper nog een laatste keer helemaal schoon met behulp van een doek, spons en/of borstel. Verwijder alle vuil en stof van de kunststof bumper. Dan kunt u genieten van uw reparatie!

Als u geen zin heeft in deze klus, of u denkt dat de beschadiging te ernstig is, raadpleeg dan een specialist als Autolakherstel.nl. Als er sprake is van ernstige beschadigingen, moet u de bumper laten repareren door een professional. Wij zijn gespecialiseerd in het repareren van kleine beschadigingen aan auto’s, zoals krassen en deukjes. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend consult en voor het raadplegen van informatie.

 

Wat zijn de voordelen van het laten repareren van de bumper door Autolakherstel.nl

Autolakherstel.nl is de nummer 1 in het herstellen van lakschade en andere kleine autoschades. Wij maken gebruik van de speciale spotrepair methode. Dit betekent dat we kleine beschadigingen aan uw auto kunnen repareren zonder dat u gehele onderdelen hoeft te laten vervangen. Bovendien is het repareren door Autolakherstel.nl vaak goedkoper dan het repareren door een traditionele garage of autobedrijf.

Autolakherstel.nl biedt een unieke garantie op alle reparaties die ze uitvoeren. Dit betekent dat u ervan verzekerd bent dat de reparatie goed is uitgevoerd en dat u geen nieuwe schade hoeft te verwachten.

Autolakherstel.nl is de beste keuze als het gaat om het repareren van kleine beschadigingen aan uw auto. Ze maken gebruik van de beste reparatietechnieken en leveren een hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. Daarbij bieden we ook een unieke garantie, waardoor u ervan verzekerd bent dat u schade snel en vakkundig wordt gerepareerd.

 

Hoe gaat het repareren van Autolakherstel.nl in zijn werk

Bij Autolakherstel.nl wordt, indien mogelijk, alleen de specifieke schade gerepareerd en niet de gehele bumper, het paneel of het onderdeel. Hierdoor kan er voor een goede prijs een snelle aflevering plaatsvinden. Een reparatie duurt gemiddeld minder dan twee uur per auto.

Daarnaast, kan Autolakherstel.nl de originele fabriekslak intact houden door de juiste lak te mengen met behulp van een database waar alle kleuren van ieder type auto in staan. Hierdoor, blijft de waarde van de auto gelijk. Repareren is ook nog eens milieuvriendelijker, efficiënter en voordeliger dan traditionele methoden als bijv. de gehele bumper vervangen.

 

Waarom is Autolakherstel.nl dé specialist in Nederland op dit gebied

Autolakherstel.nl is de grootste specialist in Nederland als het gaat om kunststof bumper repareren, lakschade herstellen en plaatselijk herstel van kleine beschadigingen.

Autolakherstel.nl biedt een unieke garantie op alle reparaties die ze uitvoeren. Dit betekent dat u ervan verzekerd bent dat de reparatie goed is uitgevoerd en dat u geen nieuwe schade hoeft te verwachten.

 

Wat zijn de kosten van kunststof bumper repareren of krassen verwijderen

De kosten van het laten repareren van een kunststof bumper door Autolakherstel.nl zijn afhankelijk van de grootte en diepte van de beschadiging. Voor een vrijblijvende prijsopgave kunt u contact met ons opnemen. Wij maken dan een afspraak met u om de auto te bekijken en een offerte op maat te maken.

  Offerte

  Vraag hieronder uw offerte aan:

  Volgende