ingevreten vogelstront verwijderen auto

Blog Our World

In de Zomermaanden Lijkt uw Auto Wel een Magneet voor Vogelpoep – Zo Pakt u het Aan!

De zomer is hier, en terwijl we genieten van het mooie weer, lijkt uw auto een magneet te worden voor vervelende vogelpoep. Het is niet alleen onaangenaam voor het oog, maar het kan ook schade aan uw autolak veroorzaken. “Hoe kan ik het beste (ingevreten) vogelstront verwijderen?” vraagt u zich misschien af. Lees verder, want we hebben de oplossingen!

Het is essentieel om te weten dat vogelpoep zeer zuur is, waardoor het gemakkelijk in de lak kan invreten. Als het te lang blijft zitten, kan het permanent worden en de uitstraling van uw auto verminderen. Het is dus van belang om zo snel mogelijk vogelpoep van uw auto te halen. Gebruik een speciale “vogelpoep verwijderaar”. Dit kan ook helpen de lak te beschermen.

Auto beschermen tegen vogelpoep

 

Iedereen wil dat zijn of haar auto er altijd glanzend en nieuw uitziet, zonder vervelende vogelpoep die de lak verpest. De juiste producten en technieken helpen hierbij. Maar wat nou als de vogelpoep al is ingevreten?

Dan kan dit desastreus zijn voor uw lak. Autolakherstel.nl is gespecialiseerd in het repareren van kleine autoschades, zoals lakschade veroorzaakt door ingevreten vogelstront. Dankzij de geavanceerde spotrepair-methode kunnen wij de schade aan de lak in detail herstellen en uw auto er weer als nieuw uit laten zien.

Wacht dus nooit totdat het te laat is. Voorkom permanente schade door vogelpoep aan uw auto direct af te nemen of neem bij hardnekkige ingevreten vogelpoep vandaag nog contact op met Autolakherstel.nl om niet uw lak verder te beschadigen. Wij kunnen scherpe prijzen bieden en sturen altijd een vrijblijvende offerte voor beschadigde autolak.

 

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan bij Autolakherstel.nl.

 

Tips voor het Zelf Verwijderen van Vogelpoep

Als u zelf vogelpoep van uw auto wilt verwijderen, zijn hier enkele tips:

 

Tip 1: Gebruik een speciale vogelpoep verwijderaar of een vochtige doek

Een aanbevolen product is de HG insectenverwijderaar. Het is speciaal ontworpen om vogelpoep of aangekoekte insecten snel, gemakkelijk en streeploos van autolak en ruiten te verwijderen. Het maakt de vogelpoep zacht, zodat u het veilig van uw autolak kunt krijgen.

Volg de onderstaande stappen om vogelpoep met HG insectenverwijderaar te verwijderen:

 1. Sproei de vogelpoep royaal in met HG insectenverwijderaar en laat het een paar minuten inwerken.
 2. Wrijf het vervolgens voorzichtig af met een droge en zachte doek​​. Het beste is een microvezel poetsdoek.

Als alternatief kunt u ook proberen om de vogelpoep te verwijderen met lauwwarm water. Als u er op tijd bij bent, kunt u de vogelpoep meestal snel wegspoelen met veel lauwwarm water. Een andere optie is om een ontvettingsmiddel te mengen, zoals afwasmiddel, autoshampoo of groene zeep, met warm water. De warmte van het water maakt de uitwerpselen zachter, wat helpt bij het verwijderen van de vogelpoep​.

Als de vogelpoep al is uitgehard, leg dan een tijdje een kletsnatte, zachte spons/doek op de betreffende plek om de vogelpoep te verzachten voordat u het deppend verwijdert. Het is ook belangrijk om na het verwijderen van vogelpoep uw handen goed te wassen en gebruikte doeken en sponsjes direct weg te gooien of in de kookwas te doen, aangezien vogelpoep verschillende ziektes kan bevatten

 

Tip 2: Nu, Nu, Nu

Ziet u vogelpoep op uw auto? Maak dit dan direct schoon. Doe dit zo snel mogelijk om te voorkomen dat het in de lak invreet. U kunt bijvoorbeeld speciale microvezel doekjes meenemen en de HG spray in uw auto, zodat u altijd meteen de vogelpoep kunt afnemen als u deze het eerste ziet.

 

Tip 3: Voorkomen is beter dan genezen.

Het gezegde luidt: “Voorkomen is beter dan genezen”, en dat geldt ook als het gaat om vogelpoep op uw auto. Hoewel het onmogelijk is om volledig te voorkomen dat vogels uw auto als doelwit gebruiken, zijn er enkele stappen die u kunt nemen om de hoeveelheid vogelpoep die op uw auto terechtkomt, aanzienlijk te verminderen:

 • Parkeer Strategisch: Vermijd het parkeren van uw auto onder bomen of in de buurt van lantaarnpalen en gebouwen waar vogels graag zitten. Door uw auto op een open plek te parkeren, vermindert u de kans dat deze wordt geraakt door vallende vogelpoep.
 • Gebruik een Autohoes: Overweeg om een autohoes te gebruiken wanneer u uw auto parkeert, vooral als u geen alternatieve parkeerplaats kunt vinden. Een hoes beschermt niet alleen tegen vogelpoep, maar ook tegen andere elementen zoals stof, regen en zonlicht.
 • Wees Alert op Voedselbronnen: Als u merkt dat er veel vogels in de buurt zijn, controleer dan of er geen voedselbronnen in de buurt van uw geparkeerde auto zijn, zoals afvalbakken. Vogels worden aangetrokken door gebieden met voedsel, dus het verwijderen of vermijden van deze gebieden kan helpen.
 • Gebruik Vogelafweermiddelen: Er zijn diverse vogelafweermiddelen op de markt, zoals reflecterende objecten, ultrasone apparaten of neproofvogels, die bedoeld zijn om vogels af te schrikken en te voorkomen dat ze in de buurt van uw auto komen.
 • Regelmatig Schoonmaken en Waxen: Het regelmatig wassen en waxen van uw auto kan ook goed preventief Een schone en gladde oppervlakte maakt het moeilijker voor vogelpoep om zich te hechten aan de lak van de auto. Vooral als u regelmatig uw auto laat waxen.

Wilt meer weten over hoe u uw auto kunt beschermen en onderhouden? Bekijk dan ook deze nuttige artikelen:

Of neem contact op met onze Autolakherstel.nl expert voor gratis advies of een vrijblijvende offerte voor kleine autoschades.

 

Conclusie

Vogelpoep kan frustrerend zijn, vooral in de zomermaanden. Door snel te handelen en de juiste producten en technieken te gebruiken, kunt u de schade beperken. Als de vogelpoep echter al in de lak is ingevreten, is Autolakherstel.nl uw redder in nood. Met onze spotrepair-methode herstellen we de lak van uw auto vakkundig en voor een scherpe prijs.

Dus zet hem op, maak die vogelpoep schoon of grijp de kans om uw auto er weer als nieuw uit te laten zien! Vraag een vrijblijvende offerte aan bij Autolakherstel.nl en zeg vaarwel tegen ingevreten vogelstront op uw auto.

  Offerte

  Vraag hieronder uw offerte aan:

  Volgende